måndag 8 februari 2016

Svenska politiker ska jobba för Sverige


Regering och riksdag ska företräda folket. Statsministern är i hög grad svenska folkets röst ute i världen. Det är därför allvarligt när denne och hela regeringen driver en politik och agerar utifrån helt andra intressen än det svenska folkets.

Invandringsfrågan är den överlägset hetaste just nu om man frågar svenska folket. Hela 4 av 10 sätter denna fråga främst. Före skola, arbetsmarknad, vård och äldreomsorg. Det beror förstås på att den påverkar hela samhället i grunden nu.

Länder väljer själva vilken migrationspolitik de vill ha. Det finns ingen överstatlig makt som tvingar något land att anta en miljö- eller centerpartisk linje. Flera olika vägar finns att ta. En är Australiens oerhört restriktiva linje. En annan är Kanadas selektiva där de efterfrågade och produktiva släpps in. I korthet har Sveriges linje i många år gått ut på att släppa in de minst produktiva av alla, människor från krigshärjade klansamhällen utan vare sig hög utbildning eller relevant arbetserfarenhet för den högspecialiserade svenska arbetsmarknaden.

Integrationen har blivit därefter. I dag är var femte utrikesfödd arbetslös och bland gruppen asylsökande som fått uppehållstillstånd har endast två tredjedelar fått någon sorts egen inkomst efter 16 år (inte nödvändigtvis självförsörjande).

Vilken av ovanstående tre tänkbara linjer kan tänkas vara mest framgångsrik ekonomiskt och socialt för mottagarlandet? Knappast Sveriges. Så varför har då politiker på båda sidor blockgränsen då envisats med att föra denna linje i så många år? Solidaritet, säger vissa. Det är rätt att hjälpa utsatta människor.

Visst, Afghanistan, Irak, Somalia och Eritrea har under lång tid varit väldigt dassiga länder med dåliga förhållanden för flertalet att bygga ett bra liv. Att komma från en bergsby utan el i Afghanistan till ett modernt västerländskt samhälle i norra Europa med gratis utbildning i och boende är något ingen skulle tacka nej till. Ett synnerligen enkelt val för den enskilde.

Men ligger det i mottagarlandets intresse? Är det ett bra val för alla som redan bor i landet att ha en politik som syftar till att vara solidarisk med och snäll mot omvärlden, oaktat konsekvenserna? Nej. Det är en dålig och oerhört kostsam politik. Ty det kan aldrig ligga i ett samhälles intresse att skolor, socialtjänst, vårdcentraler och annan offentlig service går på knäna. Detta kan aldrig vara en acceptabel effekt av politiken.

De politiker som varit ansvariga för denna migrationspolitik, såväl tidigare alliansregeringar som den sittande rödgröna sammanbrottsregeringen, har solat sig i den internationella glansen och dess smattrande godhetsomdömen. Men de har helt glömt bort vilket land de företräder och de människor som redan bor här. De har inte tagit hänsyn till konsekvenserna på hemmaplan. Hade de lett ett företag på det här sättet hade de åkt ut med huvudet före för länge sedan.

Det är först nu, när det knakar betänkligt i fogarna i välfärdens kärna, som även Socialdemokraterna har vaknat till liv och börjat inse att deras älskade universella välfärdsprojekt är hotat i grunden. Huruvida de förmår dra rätt slutsatser återstår att se. Jag tvivlar.

Att ta emot kvotflyktingar är en uppoffring som ett land som Sverige kan bära och samtidigt bibehålla en god offentlig service för de som redan bor här. Att bedriva en migrationspolitik som öppnar portarna för ekonomiska migranter som söker ett bättre liv på andra människors bekostnad äventyrar både frihet och trygghet för människorna i mottagarlandet. Det är en vettlös politik.

Svenska politikers jobb är faktiskt att göra det som är bäst för Sverige och de människor som bor här. Inte att inkassera godhetspoäng i utlandet. Det är hög tid att de börjar förstå sitt uppdrag nu.

19 kommentarer:

Riga sa...

Samma godhetspoäng som du får av den begagnade bilhandlaren när du köpt hans sämsta vrak till groteskt överpris.
Stort leende och varmt handslag när du betalat. Så fort du försvunnit ur sikte med bilen vänder han sig till sin kollega och flinar - vilken jävla idiot.

Fd moderat sa...

Lägg till att det är personer med dassiga attityder som kommer hit. Det gör inte Sverige bättre.
Det märkliga är att företrädare för vidöppna gränser hävdar att de inte alls har sämre kultur.
Jag undrar vad Ayn Rand hade sagt om det.

Larsa sa...

I det förvridna debattklimatet i Sverige finns det nog de som skulle reagera illa redan på första meningen i den här bloggposten: "Regering och riksdag ska företräda folket". Det klingar nog 30-talsnationalistiskt i öronen på vissa. Det sjuka debattklimatet bär skulden för mycket. Jag tror att det var Herman Lindqvist som påpekade för några år sedan att Sverige verkligen inte är "landet lagom", utan tvärtom är det extremt på många sätt.

Anonym sa...

Jag såg en dansk debatt mellan flyktingliberaler mot danska Socialdemokraterne och Dansk Folkeparti.

Flyktingliberalen: "Vi måste hjälpa på plats och här i Danmark genom att skicka bistånd, hjälparbetare etc. respektive ta emot migranter."

Representant från danska Socialdemokraterne: "Jag är inte villig att offra 130 års arbete för att bygga upp det danska välfärdssamhället. Jag vill hjälpa, men på plats. Tar vi hit dem går välfärdssamhället förlorat."

Dansk Folkeparti: "Vi ska bygga flyktinstäder här i Danmark. Vi vill inte integrera de som kommer utan de ska tillbaks."

Här står alltså danska Socialdemokraterna och, helt riktigt, menar att välfärdssamhället inte är värt att blåsa bort efter 130 års slit. Det vill denne flyktingliberal riva ned. Dansk Folkeparti har en mycket riktig poäng, nämligen att man ska bygga flyktingstäder i landet där de som fått avslag på asylansökan och de som anländer för att söka asyl ska inkvarteras tills planet går.

Magne

Anonym sa...

Läs gärna Lars Trädgårdh: Förneka inte nationen på Axess.se!

Bo Adolfsson

Anonym sa...

6 av 10 alliansväljare vill fälla regeringen.Så vad händer?
Inte mycket va?

Fd moderat sa...

Bo Adolfsson,

Nils Lundgren skriver om nationalstaten här =>

http://detgodasamhallet.com/2015/12/01/nationell-solidaritet-overbryggar/

Det finns saker jag ogillar med nationalstaten men dess fördelar överväger helt klart.

A nonym sa...

Är svårt det där, jag vill verkligen skicka regeringen till närmaste himlakropp men tror inte alliansen är redo att göra vad som krävs, och pga det så kommer vänsterpressen trumma in inför valet '18 att allt är deras fel och vanligt folk kommer gå på det som vanligt och rösta in vänsterpatrasket igen.

Så är nog bättre ge regeringen mera rep att hänga sig med och vänta tills ordinarie val och då förpassa S och MP till historiens skräphög.

Fd moderat sa...

I Norge kostar en flykting cirka fyra miljoner totalt under sin livstid. Kom inte och säga att dessa pengar inte skulle kunna användas på bättre sätt.

Fd moderat sa...

En företrädare för grönhögern som i andra sammanhang vill ha sänkta skatter tyckte att det var OK med höjda skatter om det gick till ekonomiska migranter som kommer till Sverige.
Jag har svårt att se det liberala i det.

utlandssvensk sa...

@ Hans,

Klockrent! Håller med helt!

Möjligen kan man tillägga att det normalt förekommer mindre smickrande epitet på ledare som uppenbarligen sviker sitt eget folk. Även spontana straff utan föregående domstolsprocess har historiskt varit vanligt förekommande och även ansetts helt rimliga.

Anonym 8:50

"vänta tills ordinarie val".

Tror du verkligen att landet håller ihop till september 2018?

Det finns cirka 1100 gymnasieskolor i Sverige och det totala antalet elever är strax över 300.000. Bara förra året kom det 35.000 ensamkommande, varav nästan alla påstår sig vara i gymnasieålder. Ytterligare 35.000 barn kom som asylsökande, men var inte ensamkommande. Om vi gissar att hälften av dessa är i gymnasieålder får vi totalt över 50.000 nyanlända som ska in i gymnasiet, enbart baserat på skörden från förra året.

Så vi pratar ett tillskott på nästan 20% av alla elever, alternativt kring 50 nya elever per gymnasieskola. Nästan alla är män.

Ida, Moa, Kajsa och Alva, som alla är 16 år gamla, ska nu gå i samma skola som Muhammed, Mhamoud och Aamir, alla mellan 20 och 30 år gamla och med alternativ kvinnosyn. Kalle, Pelle och Anders blir väl nerslagna första veckan och sen blir det spännande kulturmöten på allvar.

Överallt! Inga skolor kommer undan. Vi har redan sett att de stänger skolor med för hög andel immigranter. Lösningen kommer att bli att sprida dem och givet antalet måste de ut till varje skola.
Kommer världens mest feminiserade män, dvs. de helsvenska papporna, att finna sig även i detta? Svaret är väl inte uppenbart, men oavsett vad de gör lär det bli en rent fruktansvärd tragedi.

Detta händer nu. 2016. Om det överhuvudtaget finns ett land som kan kallas Sverige 2018 är ytterst tveksamt.

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Jag vet själv att bara en person som hotas av utvisningsbeslut kan utgöra en stor riskfaktor i en gymnasieklass. Hade nämligen under första ring, vilket var kring mitten av 00-talet, en elev som väntade på uppehållsbesked och som läraren t.o.m. sa möjligen skulle utvisas. Den ungdomen mådde inte bra, utan var nära på att smälla till folk för enskilda kommentarer, som vilken svensk som helst skulle ta som ett skämt. Nu snackar vi om en person med pågående utredning om den ska stanna i landet eller inte som vållade oro i klassen. Den eleven var i klassen c:a 2 veckor, och man hann märka flera incidenter då det kunde gått illa. Nu ska alltså varje gymnasieskola ha 50 elever av den sorten som jag gett en bild av här. Det bådar helevete illa och jag är fan glad att jag gick ut gymnasiet för några år sedan.

Magne

Björn i Bromma sa...

Man tar inga "godhetspoäng" längre. Fusket och ljuget är avslöjat internationellt, man ses generellt mest som ett avskräckande exempel.
Se tex www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/sweden/12128598/

KnownUnknowns sa...

Preach!

Anonym sa...

Din länk funkar inte

utlandssvensk sa...

@ Magne,

Tydligen var det ett inslag på TV nyss om just detta i Borgholm. Där är de inhemska ungdomarna redan i minoritet jämfört med nyanlända.

Se gärna inslaget och notera att många av "ungdomarna" helt uppenbarligen är minst 25 år gamla. De har bokstavligen helskägg! Det här är rent sjukt och de svenska ungdomarna kommer att få betala ett fruktansvärt högt pris för vad deras föräldrageneration har tillåtit.

http://www.svtplay.se/video/6278121/rapport/rapport-08-02-19-30

Inslaget börjar efter cirka 6 min.

Anonym sa...

Så Stefan och Åsa är en katastrof för sandlådan.
Men åt det vill Janne och Annie ingenting göra.
Ebba vill kanske men Anna vill vara tydlig med.
Kvar blir Jonas och Jimmie.

Vad ska ett stackars barn göra?
Någon måste man ju leka med.

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Så där ser det ut på flera håll i Sverige. Och det mest avskyvärda är den där läraren som meddelar oss att svenska elever som är lata nu blir utmanade av alla de duktiga elever som nu anländer, samtidigt som det kommer ta fler än 3 år för många av dem att gå ut gymnasiet.

Förövrigt har jag en fungerande länk (från Telegraph) som beskriver Sverige hantering av migrationen - Sweden is a perfect example of how not to handle the Great Migration: Welcoming more migrants than you can look after leads to tragedy – as Sweden, with its traumatised street children, is now discovering : http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/sweden/12128598/Sweden-is-a-perfect-example-of-how-not-to-handle-the-Great-Migration.html.

Magne

JohJoh sa...

Bara ett parti är tydligt med vad man avser att göra så finns det väl inget formellt fel i sig i att vilja "ge bort pengar". Om väljarna vill det så blir det så.
Och man måste nog säga att inget parti har farit med osanning om vad man ville ha för invandringspolitik (innan höstens "krasch").
Väljarna fick det de röstade för... ;o