tisdag 16 februari 2016

Rättsstaten Sverige


Källa: Jeanders bilder

9 kommentarer:

Fd moderat sa...

Vad gäller de marockanska gatu"barnen" är det ännu värre. De blir släppta på en gång för de säger att de är 14 år gamla.
Jag tycker att vi skall utvisa dem och skicka dem till ställen som Centralafrikanska republiken om Marocko inte tar emot dem. Då lär intresset att komma till Sverige sjunka rätt rejält.

Anonym sa...

Jag tycker som Fd Moderat. Nu är inte tid för att vara den snälla staten, nu är det tid att vara urskillningslöst brysk mot kriminalitet. Då är det så att marockanska gatubarn bör skickas till en destination i Afrika, t.ex. Kongo, Centralafrikanska republiken etc., oavsett om det blir ett avtal med Marocko eller inte. Marocko ska dessutom inte ha en massa cash för att ta emot sina medborgare, vilka de i första stadiet borde ha tagit hand om. Resultatet skulle bli en signalpolitik som säger: Kom till Sverige, men räkna med att hamna i subsahariska Afrika. Det skulle komma 0,0000 ensamkommande, migranter, marockanska gatubarn etc.

Magne

Anonym sa...

Även jag håller med föregående skribenter. Det får vara slut på daltande och släpphänthet nu. Våldet och kriminaliteten drabbar riktiga människor, som får sina liv förstörda. Dessa har ingen chans att få upprättelse. Det enda sättet att komma tillrätta med problemen är en massiv repatrieringspolitik. Detta lär kräva användning av militär för att kunna verkställas på ett säkert och effektivt sätt. Kanske utländsk kontrakterad sådan. Om vi inte hanterar problemen NU, genom aktiv HANDLING, så kommer de åtgärder som krävs i framtiden att bli etter värre. För att inte tala om konsekvenserna för samhället.

Anonym sa...

Journalisterna.
Här från Expressens rss.
Today
Star this articleMark this article readKvinnans plan: Binda och tortera mannenOpen link in new tabNyheter från Expressen via RSS: Nyheter|magnus.hellberg@expressen.se

Den mordåtalade småbarnsmamman har i polisförhör berättat att hon hade en hemlig plan:

Tortera den 43-årige mannen i sängen med kniv och rörtång. Hon övervägde också att dra ut hans tänder.

I en väska hade hon med sig allt det hon behövde:

– Jag hade tänkt binda honom, han skulle sova där snällt, sedan skulle jag skära halsen av honom, har hon berättat i polisförhör.

Men något gick snett – och det slutade med knivmord.

Utlandssvensk sa...

@ Fd moderat, Magne, med flera,

OK, utvisa!

Jag har läst en del om det där och den första observationen är att det absolut går om man vill.

Men det erfordrar minst ett och troligen två steg som svenska politiker och media inte lär vara bekväma med:

1. Man måste titta på hur andra länder verkligen har gjort. Detta har varit närmast ett tabu i svensk immigrationspolitik mycket länge. Visst, man pratade lyriskt om Kanada, men ingen tittade verkligen i detalj på det landets system. Här blir det dock fråga om att titta på, och lära sig av, länder som vi absolut har demoniserat länge.

2. Vi lär nog, realistiskt, även behöva be andra länder om hjälp. Detta lär svida långt värre, givet den närmast grandiosa självuppfattning som är gängse bland svenska makthavare. Men det lär också vara svårt, för vi har under mycket lång tid aggressivt förolämpat just de länder vars hjälp vi nu behöver.

Ett land som verkligen har ett närmast fantastiskt track record på att bli av med passlösa immigranter från tredje världen är Italien. De höll på i många år med väldigt pragmatiska och välfungerande metoder. Helt klart bäst i Europa på detta, anser jag.

Men samtidigt finns det inget land som kommer i närheten av Sverige vad gäller att ha levererat kritik mot just Italien. Det är helt otroligt hur vi har hållit på och det har varit obscena förolämpningar som vi har levererat. Detta har INTE gått obemärkt förbi i Italien och vi är närmast hatade där.

Slutligen lär det kosta en hel del pengar, men det har vi redan varit inne på. Enligt min uppfattning saknar det helt realism att komma undan detta och alla försök lär bara leda till att man misslyckas med uppgiften. Samtidigt är det otroligt, fantastiskt billigt, även om man betalar en miljon per asylant.

Fd moderat sa...

Utlandssvensk,

hur har Italien hanterat problemet?

Bara som notis, jag är så fruktansvärt trött på daltandet med kriminella i Sverige. Det drabbar vanliga hederliga människor samtidigt som makthavarna kan känna sig fina.

SD är de enda som har en rimlig kriminalpolitik.

Utlandssvensk sa...

@ Fd Moderat,

"hur har Italien hanterat problemet?"

De har gjort en mängd saker, men den mest kända är väl att de länge hade avtal med Libyen om att direktdeportera MENA folk, med eller utan pass, dit. Vidare var de extremt effektiva på att bli av med de som i Sverige kallas "EU migranter". Dessa kom tidigt i stor skala till Italien men man tog resoluta åtgärder, som inkluderade hårdhänta rivningar av läger och annat.

Här är en artikel från 2004:

"The United Nations High Commissioner for Refugees accused Italy yesterday of employing "hurried" and forced "mass-deportation" methods to send illegal migrants back to North Africa.
The UN said some people were probably being kept from claiming the asylum that was their natural right and complained that Italy had not granted its inspectors access to an emergency immigration reception centre on the Italian island of Lampedusa until five days after it was requested.

The government brushed off the attack, arguing that the mass deportations were the only way to prevent an even greater flood of refugees. If the Italian government "had not acted with determination, we would have attracted thousands more immigrants towards Lampedusa, encouraging the strategy of the criminal groups who manage these flows," said Giuseppe Pisanu, the interior minister.

He said a total of 1,787 illegal immigrants arrived on Lampedusa off Italy's southern coast between in the week ending on Wednesday. He described the influx as an "organised assault on our coasts".
All but a handful of the migrants were Egyptian. They were flown back to Libya. Tripoli has said it has already sent most of those migrants back to Egypt.

Lampedusa, lying between North Africa and Sicily, is a popular arrival point for the migrants. A single holding centre designed to house 200 was full to bursting at the weekend, with 1,300 people crammed into it.
At the end of last month, Italy and Libya reached an agreement on deportations as part of an improvement of relations to unite to stop the waves of illegal migrants. The deal also involves Italy setting up three camps in Libya."

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/1473746/UN-accuses-Italy-over-mass-deportations.html

Man ska inte underskatta värdet av praktiska erfarenheter i dessa frågor. Det är inget lätt uppdrag att förhandla fram avtal som möjliggör deportering av passlösa problemmänniskor. Svenskarna gillar att strutta runt och dela ut pengar utan krav på motprestation. Detta är ingen bra träning om man verkligen vill ha något från dessa länder och dessutom innebär det att de garanterat betraktar oss som godtrogna idioter som endast finns på denna jord för att bli utnyttjade. Vi behöver desperat hjälp från hårdföra pragmatiker i andra länder om vi ska kunna fixa det här.

Utlandssvensk sa...

@ Fd moderat,

För en inblick i hur italienarna betraktar immigration från 3je världen rekommenderar jag varmt boken "The Rage and the Pride". Det var Italiens mest sålda bok under en period och författaren, Oriana Fallaci, var en extremt väl etablerad internationell journalist.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Rage_and_the_Pride

Att som svensk läsa den boken är ungefär som att åka till en annan galax. Hade författaren bott i Sverige hade det, helt utan tvekan, varit direkt in i fängelse, utan att passera gå.

Fd moderat sa...

Vi svenskar är i stort sett fredlösa gentemot de marockanska gatubarnen och en del andra grupper. Att det då uppstår medborgargarden är inget att förvånas över. Om staten inte skyddar en måste man göra det själv.

Sedan kan debattörer klaga hur mycket som helst på det.