onsdag 3 februari 2016

En riktig smällkaramell


Jag gillar raka puckar. Klarspråk. Ärlighet. Följaktligen ogillar jag floskler, undanflykter och feghet. Dan Eliasson står för allt jag tycker illa om. En ansvarslös, floskelstyrd person som är undfallande mot grov brottslighet – en sällsynt dålig kombination för en rikspolischef.

Just därför är det så förbaskat välkommet att läsa en öppen och ärligt förbannad sågning av just denne rikspolischef från en anställd inom polisen.

Hatten av, polisinspektör Anders Karlsson. Jag hoppas att fler nu vågar stå upp och kräva rikspolischefens avgång.
Alexandra Mezhers insats för samhället ägnar di knappt tio sekunder i inslaget. Du pratar sedan om att vi ska hjälpas åt. Vad menar du? Är det inte precis vad Alexandra gjorde? Hon hjälpte ensamkommande ungdomar för att samhället behöver denna hjälp. Du behöver denna hjälp, Dan Eliasson. Vilken hjälp bidrar du med genom att bortse från hennes insats och i stället omedelbart fokusera på gärningsmannens väl och ve? 
Du om någon, som är chef över Sveriges poliser, borde veta hut, samt be om ursäkt. Du har förstört så mycket för polisen genom din nonchalans och okunskap. Du har sedan länge tagit bort all arbetsglädje och stolthet som är så viktig för en fungerande poliskår. Du har raserat väl fungerande enheter och strukturer inom polisen och i stället skapat fullständigt kaos för alla. Du har inte tagit till vara på den kunskap och specialkompetens som under decennier byggts upp på olika enheter. Du har dessutom en unken syn på de poliser i uniform som jobbar nätter, kvällar och dagar för att just du ska känna dig trygg.
Läs hela artikeln här.

13 kommentarer:

Riga sa...

Nämen...

På veckans brott igår var Eliasson tydlig med att den underbemanning och det missnöje som finns hos polisen bara beror på att organisationen inte satt sig än och att poliserna ännu inte kan påverka sin arbetssituation.

Att inte han och Anders Danielsson ("jag har rätt, ni har fel" - det finns inget tak) fått avgå är ett mysterium och en skam.

Och självklart, heder till den frispråkige konstapeln.

Anonym sa...

Jag läste artikeln som polisen skrev. Otroligt starkt att han vågade gå ut offentligt och totalsåga sin inkompetenta rikspolischef.
Eliasson måste ha fått jobbet enbart pg.a sina politiska kontakter. Vad jag förstår har han misslyckats som chef på alla ställen han har jobbat åt staten. Helt sjukt att de fortsätter ge honom nya jobb.

Säger som Polisen. Avgå Eliasson !

Pelle2

Anonym sa...

Hej.

All heder för blårockens drapa. Tyvärr är väl risken att det inte resulterar i mer än att ha varit ett ovanligt offentligt avskedsbrev. Troligen stegvis; först förflyttning till enbart inre tjänst, sedan, när media dragit vidare till nästa grej förflyttning till en eller annan Norrlandskommun.

Eller så inser Eliassons chef att det är skarpt läge.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Jag fmåste återigen ställa frågan varför dessa, ja inte bara odugliga utan för oss livsfarliga personer personer, har fått dessa för Sverige mycket viktiga poster i samhället.
Dan Eliasson och Anders Danielsson har med vett och vilje förstört Migrationsverket och som invandringsaktivister medvetet brutit mot utlänningslagen. De har befrämjat en måttlös invandring som nu hotar hela vårt land.
Dan Eliasson fortsatte sedan som GD med att förstöra Försäkringskassan, där han bl a grundlagsvidrigt raderade 13 000 mail som var underlag i diariet.
Hur kunde de få sina poster av både borgerliga och socialdemokratiska regeringar? En sak har de gemensamt. De har jobbat på SÄPO. Det betyder att de vet allt om alla politiker i Sverige de senaste 30 åren. DEt är mycket värdefullt att ha kunskaper om politikers ungdomssynder.
Bo Adolfsson

Dr Mabuse sa...

Instämmer. Heder åt polismannen som läste lusen av rikspolischefen.

Eliasson hade erbjudits att bemöta artikeln men tackat nej. Han funderar väl som bäst hur han skall näpsa den rakryggade polisinspektören utan att det når allmänheten. Eliasson är typen som givetvis skulle säga sig uppskatta rak kommunikation - det är ju den "rätta" åsikten - men som avskyr att bli ifrågasatt. Som de flesta despoter och politruker. Nu verkar polisinspektören vara tillräckligt gammal och rutinerad för att strunta i en eventuell uppsträckning av Eliasson. Han har dessutom fotfolket och rent av svenska folket på sin sida.

I en facebook-tråd raljerades över att Eliasson förmodligen blandade ihop rollerna i SVTs morgonsoffa när han ojade och jämrade sig över den historik den stackars mördaren torde bära på. Han kände sig åter som GD på Migrationsverket!

Sedan kanske det gjorde sitt till att han kände av den STÄMNING som sitter djupt i väggarna i kulturrelativismens och godhetens högborg - SVT.

Att han skulle få avsked håller jag för ytterst osannolikt och folkstormen har nog redan blåst förbi. Än finns tid för ytterligare klavertramp.

Anonym sa...

Eliasson har haft lite otur bara.En politisk utnämning av den sorten som garanterar ett bekvämt liv bara man leverar de rätta flosklerna i tid i en tid när det mesta kleggar ihop sig mot honom.
Polisfacket är inte glada över den fantastiska omorganisationen.
Medborgargardet som sätter skräck i både poliser och journalister.Sverigeberikare som inte kan hålla händerna i styr och äter resurser som varmkorv.En åsiktskorridor som rämnat och utsätter polischefen för besvärliga frågor.
Och så den vanliga kriminaliteten ovanpå det.
Och så den ovanliga kriminaliteten ovanpå det.
Inte ens Betner,Schyffert och de andra s.k mediahororna vill längre uttala sig.Det är bara för motigt nu för tiden.Man kan ju framstå som helt dum i huvudet.

Och där sitter då polischef Eliasson med sina inövade floskler och inga svar.
Vad fan ska karln göra?
Sjunga knulla i Bangkok?

Anonym sa...

Det finns ett upprop på nätet som kräver eliassons avgång. Jag är inte naiv att tro att det ska ge effekt, men det innebär åtminstone en markering att skriva under.

http://www.skrivunder.com/avga_rikspolischef_dan_eliasson

Anonym sa...

Malin Ullgren DN skriver "sluta bidra till vanföreställningar om åsiktskorridorer och elitens förtigande av sanningen".
Som om Dan Eliasson och Anders Danielsson, två uppenbart odugliga, politiskt motiverade tjänstemän, skulle haft sina välbetalda jobb att gå till om media gjorde sitt jobb.
Eliten med sitt ryggdunkande behöver en åsiktskorridor om politrukerna ska värnas.

Sida vid sida, tillsammans hjälps dom åt
staten och journalisterna, dom sitter i samma båt
fast det är inte dom som ror, som ror så svetten lackar
och piskan som kittlar, kittlar inte heller
deras feta nackar.

lensof sa...

Vilken karl!
Denne vite svenske medelålders man. En typ som så ofta angrips på olika sätt i media. Fast då mest av dom som inte kan se skillnad på denne karl med inre och yttre styrka och den slippriga degklump som Eliasson är.

utlandssvensk sa...

Alla poliser verkar inte vara fullt lika förankrade i verkligheten:

"Det stjäls för miljoner i Södermalms mataffärer. Men i stället för att rycka ut vill polisen att personalen själva ska stoppa stölderna – genom att prata med tjuven inne i butiken."

"När de ser någon ta något innanför jackan vill vi att man går fram med en kundkorg och på ett sjyst sätt säger ”hej, i den här affären lägger vi varor i korgen. Det är mer hygieniskt och bättre för alla” säger Fredrik Kaati."

"Bara under årets sista två månader tog butiksingripanden 500 arbetstimmar för polisen på Södermalm.

– Och den som grips för snatteri eller stöld förekommer ofta redan i våra register och vet att rättsväsendet tar rätt lätt på den här typen av brott. Det blir sällan någon allvarlig påföljd och det blir därför inte avskräckande att vi poliser tar dem, säger Fredrik Kaati."

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/har-snattas-for-40-000-i-veckan-polisen-tala-tjuvarna-till-ratta/aRKpbb!pNbNvGN7MhbE0ZN7MtPlA/

Här har vi helt klart lösningen på många av de problem som har dryftats här senaste tiden. T.ex kan man lugnt utgå från att alla påstått minderåriga "flykting- och gatubarn" vet att rättsväsendet tar rätt lätt på ALLA typer av brott som de begår. Slutsatsen blir då rimligen att man måste prata med dem innan gärningen är fullbordad, för att inte slösa onödig tid för polisen.

Detta kan verkligen bli spännande möten mellan olika kulturer där berättelser uppstå! Att man inte tänkte på detta tidigare! Problemen på badhusen är lösta! Småflickorna behöver ju för guds skull bara prata med de nyanlända på ett "sjyst sätt" så fixar det sig och polisen kan sluta att slösa tid även på detta.

Där fick minsann rasisterna så att de teg! Själv kan jag inte annat än skämmas som har gått runt och drivit högerextrem propaganda när jag borde ha insett att allt kunde lösas med att bara prata på ett "sjyst sätt".Carmania sa...

Otroligt bra gjort och skrivet av Anders Karlsson. Jag antar att en viktig faktor att han vågade gå ut är att han är nära pensionen. Betydligt svårare för en 30-åring med småbarn att ta risken. Men det är det som behövs, att spärrarna för att hålla käften släpper. Att alla vettiga människor verkligen säger vad de tycker utan att bry sig om konsekvenserna. "Tyvärr" är vi nog snart där, tyvärr eftersom folk inser att det går åt helvete ändå och det inte längre är möjligt att huka till stormen dragit över. När den gjort det finns nämligen inget av värde kvar.

Tompa sa...

Ha ha, prata på ett "sjyst sätt". Detta är ett av många exempel den senaste tiden när jag haft svårt att skilja mellan verklighet och ironi/satir. Var tvungen att följa länken för att se om det verkligen stämde. Sen vet jag att det inte måste vara sant bara för att det står i tidningen, men det här tror jag kan stämma..

Anonym sa...

Enligt tidningarna startas 50 nya HVB-hem i veckan.Tur att behovet är oändligt och lönerna låga i Sveriges nya industri.Med en liten ansträngning kan Sverige vara ett enda stort HVB-hem 2020 och Stefan kan hålla sitt löfte..