torsdag 28 januari 2016

Välfärdsmigranterna


Pressen på Stefan Löfven ökar. Alltfler frågor till honom handlar om Socialdemokraternas urusla opinionsläge. Bara två procent uppger att de har mycket stort förtroende för regeringen.

Som en konsekvens av detta kallade statsministern partiets förbundsordföranden till en telefonkonferens. Frågan är hur öppna de vågade vara med sin kritik. Det brukar finnas en lojalitet till partiet när det sitter i regeringsställning, och det är över två år kvar till nästa ordinarie valrörelse.

Löfven menar att hans regering har en tydlig riktning. Jag tycker nästan lite synd om honom när jag hör detta, för är det något som den rödgröna regeringen har saknat är det en tydlig riktning på politiken.

Migrationspolitiken är det tydligaste exemplet på regeringens förvirring. Här har omsvängningarna varit så dramatiska och skett på så kort tid att det inte är ett dugg konstigt om folk, både partiaktiva och andra väljare, undrar vad regeringen egentligen vill. Det har inte varit lätt att veta vad regeringen tycker från en dag till en annan.

Detta lyftes i dagens utfrågning i riksdagen då Löfven fick frågan hur han får ihop det uttalade målet att kraftigt minska antalet asylsökande till Sverige och samtidigt utreda hur det ska bli lättare att ta sig hit lagligt, en fråga som nu ska utredas av Miljöpartiets Maria Ferm.

I höstas ville Löfven inte bygga murar. Sedan infördes gränskontroller, id-kontroller och åtstramningar i asylpolitiken är att vänta. I dag har signaler skickats ut om omfattningen av avvisningar av personer som inte har asylskäl. Även detta är något nytt i den rödgröna regeringens tankevärld (och något som på grund av den tidigare förda politiken är i praktiken omöjligt).

Snart kommer nästa fas i regeringens verklighetsresa, nämligen insikten att alla som kommer inte alls flyr för sina liv.

Vi har i månader sett det i otaliga inslag i både svensk och utländsk TV. Människor från trasiga samhällen och sönderfallande stater som söker sig ett bättre liv någon annanstans. I Europa. Inte för att de är förföljda av regimen, talibanerna, IS eller någon annan hemsk organisation. Utan för att de inte ser någon framtid i sitt land och upptäckt möjligheten att komma till ett annat.

Det är inget konstigt i detta. Det är tvärtom djupt mänskligt och ett fullständigt naturligt beteende. Vem skulle tacka nej till gratis utbildning åt sina barn och betalt uppehälle åt sin familj? En majoritet av dem som söker asyl i EU är ekonomiska migranter. Välfärdsmigranter. Ändå kallas alla som söker asyl flyktingar i svensk debatt, och regeringen hävdar att de flyr för sina liv.

Frågan är varför svenska skattebetalare ska stå för notan. Varför ska vi betala för att andra människor i andra delar av världen vill få det bättre ställt genom att flytta hit? Solidaritet, säger någon. Visst. Om du själv väljer det. Men det valet har vi aldrig fått.

24 kommentarer:

Dr Mabuse sa...

Ja, det är sorgligt att skåda Löfven. En sympatisk man som tycktes trivas, göra nytta och respekteras som metallordförande. Jag trodde faktiskt lite grann på att han skulle kunna åstadkomma något som S-ordförande. Jag var så innerligt trött på Reinfeldt och Borg (och mest trötta var de nog själva ).

Men efter att Löfven genomgått intensivkurser av Bommersviksintelligentian, hållts i strama tyglar av Carin Jämtin, mästrats av SuperNovan Margot Wallström, uppgraderats i genuskunskap och programmerats att hävda att Sverige behöver MER invandring för att klara av framtida tillväxt och en åldrande inhemsk befolkning...ja, då framstår man precis så motsägelsefull och förvirrad som han gjort på sistone när verkligheten trängt sig på.

Jösses...det är inte länge sedan han höll hov vid väckelsemötet på Münchenbryggeriet. Minns när han stolt orerade om världens första feministiska regering vid ett framträdande i New York! Ett tal skrivet av någon i den gravt inkompetenta stab - fast säkerligen både genuscertifierad och normkritisk - han försetts med.

I mitt hemlän deklarerade Regionsstrategen för invandringsfrågor så sent som för någon månad sedan att den massiva asylanstormningen kommer att rädda såväl befolkningstillväxt (jodå) som tillväxt i länet (my ass!). Hon är givetvis socialdemokrat, bor med en sossepamp och bygger sina antaganden på rapporter från Arena. Ridå. I min hemkommun berättar chefen för kommunstyrelsen att vi kommer att ha stora underskott de närmsta åren då den s k 2-årsregeln faller ut för mängder av asylsökanden i kommunen. Nu står inte staten för fiolerna längre, utan kommunen. Pengar omfördelas inom socialförvaltningen på så sätt att åldringsvården och hemtjänsten åläggs stora sparbeting. Personalen rasar ( och minskas! ).

Till lycka för finansministern dras skatterna vid källan, som det heter. De flesta jobbar åt en arbetsgivare som har att dra skatten åt staten. Det är ett jävla oskick att du och jag skall finansiera de ekonomiska migranterna. Att rödgrönmiljökommunistflummarna anser detta bra vet vi. Och rödvinspriset kommer att ligga fast. Märkligt att skörbjuggslibertarianerna håller fast vid att vi borde ha fortsatt hög invandring trots att de förstår att skattetrycket och statens "omsorger" kommer att öka. Sen får de yra bäst de vill, resonemanget är för tunt.

Anonym sa...

Idag har alla hushåll i Mölndal fått en reklambroschyr för invandring.
Vi skall visa tolerans för alla som flyr från krig står det i denna. Vi skall ta till oss andra folks seder och bruk. Jag fick Sovjet- och DDR-vibbar när jag läste detta.
Jag har en del citat på bloggen ledarsidorna.se.
Tyvärr var timingen urusel med tanke på vad som hände i måndags.
Vår kommun har kidnappats av ett feministiskt multikultigäng som har totalitära tendenser.
Bo Adolfsson, Mölndal

Robert sa...

Kanske kommer man också att börja tala om kommersen kring flyktingkrisen, flyktingsmugglare som tjänare miljoner. Och om Sveriges märkliga rykte i Mellanöstern, som ett land som ger bort pengar till migranter. Och om hur otroligt få riktiga flyktingar som Sverige tar emot, ca 1900 så kallade "kvotflyktingar" förra året. Det är ju dessa som egentligen är de riktiga flyktingarna enl FN & UNHCR.

Anonym sa...

Avvisningarna kommer polisen inte klara, inte en chans med svensk polis. Där måste staten hyra privata säkerhetsföretag(legosoldater ) som är vana vid lite tuffare tag för att verkligen få ut dessa.regering och opposition är så otroligt urusla att egentligen har i alla fall jag gett upp hoppet om en fredlig lösning tyvärr.

Fd moderat sa...

Bo Adolfsson,

det här att vi skall ta till oss andra människors seder och bruk är så dumt att jag tappar ord. Gäller det även kvinnlig omskärelse?

Utlandssvensk sa...


"I dag har signaler skickats ut om omfattningen av avvisningar av personer som inte har asylskäl. Även detta är något nytt i den rödgröna regeringens tankevärld (och något som på grund av den tidigare förda politiken är i praktiken omöjligt)."

Ja, även jag inser att det är väldigt osannolikt att det faktiskt blir något av med avvisningarna. Dock är det min tro att det vore helt möjligt, om viljan fanns. Men det kräver metoder som sannolikt inte kommer att användas innan det är försent. Vidare är det helt meningslöst om man fortfarande ska hålla dörren öppen för asylsökande.

Anonym sa...

Man måste vara dum på riktigt för att tro på Löfvens tydliga raka linje.
Dum på det sätt som premierades så länge åsiktskorridor,värdegrund och DÖ fanns på plats.
Den dumheten dröjer kvar trots att sprickorna i fasaden gapar meterbreda.
Vänstern förfasar sig över Ygemans utspel.Vi låtsas som om det är på riktigt och inte ett utspel.Hur skulle Sverige kunna avvisa 80000 människor när vi i dag inte klarar lag och ordning på boendena? För att inte tala om lag och ordning i förorten..
Dumheten har ett pris.När väljarna väljer att rösta på dumhet tar de notan så att säga.
Larmrapporterna duggar in allt snabbare nu.Yrvaket gnuggar väljarna sig i ögonen och upptäcker vem som får betala.Då känns det skönt för stunden att tro att Löfven har en tydlig och rak linje.Skönt på samma sätt som när man tror det finns en Allians och att moderaterna är regeringsvilliga efter sin politikutveckling.

Anonym sa...

https://twitter.com/Migrationsverk/status/692634259937431557

Andelen flyktingar av dem som beviljades asyl under 2015 var alltså 39% enligt Migrationsverkets tweet.

Enligt följande statistik fick 55% av de avgjorda ärendena bifall.

http://www.migrationsverket.se/download/18.7c00d8e6143101d166d1aad/1451894587413/Avgjorda+asyl%C3%A4renden+2015+-+Asylum+desicions+2015.pdf

Det betyder att 0,55 x 0,39 = 21,45% av de asylsökande var flyktingar.

Ungefär 8 av 10 av de asylsökande är alltså inte flyktingar.

Melmac sa...

Det är väl bra att de ger Miljömupparna nått annat att göra så de inte lägger sig i det vardagliga. Nu kommer de vara nergrävda i en utredning som de vill göra så bra som möjligt så de kan slå sig för bröstet, vilkety gör att de inte kan gör en annan sak samtidigt. Under tiden kör Ygeman sin egen show och lagom till utredningen är klar så är den inte aktuell längre.

Dr Mabuse sa...

@fd moderat och Bo Adolfsson

Efter rabalderna med nyårsfirandets mer tveksamma sidor ( Köln,Hamburg,Kalmar osv ) och de (förgäves, dessbättre) nedtystade övergreppen i Kungsträdgården senaste somrarna så skyndade sig kulturrelativisterna att mildra folkets vrede genom att hävda att det minsann var en fråga om KÖN! Inte racka ned på stackars vilsekomna gossar från nordafrika och Afgahnistan. Visste inte Hanna Fahl på DN att berätta att det var precis lika jävligt när någon packad grabb lade en hand på hennes axel i t-banan? När grabbarna i 9:an larvade sig i hennes barndom? Fahl var bara en av många som utnyttjade sin position att leverera trams från stora kultursidor. Ann Heberleins krönika i Expressen och hennes facebookinlägg gjorde slarvsylta av dylikt skitsnack.

Hur skall kulturrelativisterna ha det?? De hyllade Margot W när hon kallar Saudiarabien för medeltida som förtrycker kvinnor. De rasar när någon antyder att JUST DENNA kultur kan ligga bakom det faktum att mena-gossarna behandlar tjejer som leksaker. Men visst - låt oss blicka kärleksfullt och överseende när flickor könsstympas (sker även i Sverige!), när fäder och bröder kastar ner olydiga döttrar och systrar från balkongen, när samma män styr kvinnorna med järnhand i de förorter där polis och ambulans inte vågar sig in....Vi män äro ju samma skrot och korn, lika kåta och förtryckande oavsett om vi stammar från Marocko eller Möklinta. Kommer att tänka på en Uppdrag Granskning klassiker: "Män är djur!! Tycker inte DU det!?"

Det som ventileras här är inte rasism, även om Fahl m fl hävdar just det. Det är snarare en nykter omvärldsanalys - om de faror, faktiskt, landet har framför sig.

Jag noterar att centerns Johanna Jönsson ligger lågt. Inga gråtande, ömmande poser för närvarande. Po Tidholm har inte häcklat några bruksortslosers på länge. Och migrationens riddare, Ayn Rands arvfurste i Sverige - Johan Norberg - har helt tystnat i migrationsdebatten. Helt tillintetgjord av Tino Sanandaji i debatten för något år sedan. Han försökte förvisso genom diskreta försök att dissa Sanandaji genom diverse okonventionella, taktiska finter men taktiken misslyckades. När sedan herrar som Assar Lindbeck och Magnus Henrekson gav Sanandaji rätt i debatten blev det "case closed".

Hallelujaropen från DN om god tillväxt i ekonomin f n biter inte. Alla vettiga inser att vi står inför gigantiska utmaningar såväl ekonomiskt som socialt. Det sorgliga är att våra politiker gått in i återvändsgränden självmant. "Sverige är det enda land jag vet som gett sig fan på att bli fattigt". Som jag läste i en fbtråd.

Anonym sa...

De ensamkommande flyktingbarnen och engelsk press.Alla är inte lika imponerade som vi.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3422000/Just-old-think-migrant-children-Alarming-pictures-shed-light-growing-scandal-amid-asylum-crisis.html

utlandssvensk sa...

@ Dr Mabuse,

"så skyndade sig kulturrelativisterna att mildra folkets vrede genom att hävda att det minsann var en fråga om KÖN!"

Det är ju inte direkt något nytt! Gudrun konstaterade redan 2002:

"kvinnoförtrycket.

Det tar sig många uttryck. Diskrimineringen och kränkningarna
ser olika ut beroende på var vi befinner oss. Men det är
samma norm, samma struktur, samma mönster, som
upprepas så väl i talibanernas Afghanistan som här i Sverige."

http://www.helgo.net/enar/politik/talibantalet.html

Man kommer inte runt faktumet att feminister systematiskt totalt demoniserar de nästan löjligt snälla svenska männen och samtidigt gör allt för att skydda de verkligt brutala vanorna hos många nyanlända, samt verkar för att maximera inflödet av dessa. Varför så är fallet kan man verkligen undra, men det går knappast att ifrågasätta att det är så.

"Alla vettiga inser att vi står inför gigantiska utmaningar såväl ekonomiskt som socialt."

Ja, ungefär som att Polen stod inför "utmaningar" 1939 eller Aztekerna stod inför "utmaningar" 1521.

Hela ISIS väpnade styrkor uppskattades till mellan 20 och 30 tusen i slutet av 2014. Nu har vi flera hundra tusen unga män av samma typ som utgör kärnan i ISIS och vi pratar om att skära bort bidrag, utvisa med tvång etc. Samtidigt saknas helt militär i landet. Lycka till......

utlandssvensk sa...


Tydligen är det 5 tusen (!!!!!) ärenden som har mörkats under kod 291 de senaste 3 månaderna.

Även detta beskrivs som en "utmaning".

http://www.dn.se/nyheter/sverige/over-5000-incidenter-pa-asylboenden-sedan-oktober/

Anonym sa...

Hej.

En fråga att fundera på:
Kan Sverige i nuläget lösa hotet mot sin framtid med demokratiska metoder?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

JohJoh sa...

@Dr Mabuse

"Efter rabalderna med nyårsfirandets mer tveksamma sidor ( Köln,Hamburg,Kalmar osv ) och de (förgäves, dessbättre) nedtystade övergreppen i Kungsträdgården senaste somrarna så skyndade sig kulturrelativisterna att mildra folkets vrede genom att hävda att det minsann var en fråga om KÖN! Inte racka ned på stackars vilsekomna gossar från nordafrika och Afgahnistan"

Det är verkligen ett episkt självmål.

Om inte kultur och samhällets värderingar spelar någon roll för hur kvinnor bemöts, då är ju hela kampen meningslös.

Självklart spelar det roll vilka värderingar samhället har, det är därför Hanna Fahl m.fl. kämpar för att ändra just dessa...

Sedan är det lika självklart att idioter och övergrepp förekommer i alla kulturer/länder men det är absolut inte lika vanligt överallt.

Man påverkas av det samhälle man växer upp i. Såklart.

Dr Mabuse sa...

@utlandssvensk, intressanta synpunkter.

Nej,inget nytt under solen förvisso. Extremfeminismen är av gammalt, fint märke och Gudrun är onekligen en av pionjärerna. Just Hanna Fahl fick exemplifiera den senaste urspårade diskussionen i och med hennes famösa artikel i DN. Bara en sån sak att hennes "lidande" ens skall jämföras med den kvinna som på Söder misshandlades blodig och våldtogs sex gånger av marockanska gatu"barn" i somras...skulle vara intressant att höra vad den kvinnan tycker om det narcissistiska lidande Hanna Fahl gav uttryck för.

Dessbättre är det fortfarande så att de flesta kvinnor förstår att uppskatta den svenske mannen - världens mest jämlike man för övrigt. Sen är det en annan sak att extremfeministerna aldrig blir nöjda. Och de hörs ju mest! Märkligt dock att de tycks ömma så mycket för de olyckliga gossar jag refererade till tidigare i texten. Och feministkampen fortsätter givetvis. Bifogar en liten länk som exemplifierar det grundliga arbete de gör. Särskilt programpunkten "Konsten att bli lesbisk" måtte ha varit intressant.
https://femiforum.files.wordpress.com/2014/04/femforum-program14-webb.pdf

Jag antar att du känner en och annan schweizare som stolt står upp för sitt land och dess förtjänster. I Schweiz torde du väl inte möta det märkliga självhat som det officiella Sverige ståtar med i häpnadsväckande omfattning? ( Reinfeldts och Sahlins förklenande omdömen om Sverige och det att det inte finns en svensk kultur som givna exempel av många... )

Jag tillbringade ett oväder i en hytta i Grindelwald en gång. Eigers nordvägg visade sig från sig grymmaste sida och vi avstod från vidare klätterförsök - vi hade tänkt oss en kamklättring. Det fanns tid till långa samtal och repkamraten ifråga berättade då stolt om det hemvärn han ingick i. Rörd förklarade han att han inte skulle tveka att dö med vapen i hand för sitt land. Lätt att känna sympati för en sådan inställning.

Vårt eget försvar är ju kraftigt på dekis. Där bär den förre landsfadern Fredrik Reinfeldt ett stort personligt ansvar ity han och hans analysgrupp - med bl a pr-strategen Schlingmann - fastslog att krig inte kan hända i framtiden. "Försvaret är ett särintresse" deklarerade Reinfeldt, som lök på laxen. Den kapitalförstöring som vidtogs i och med skrotningen av all beredskapsmaterial och dito byggnader och förråd är faktiskt en skandal som fått för lite uppmärksamhet. ( Igen - var är den grävande, ifrågasättande journalistiken? )Det här har duktiga försvarsbloggare gisslat men mainstreammedia orkade inte.

"Samtidigt saknas helt militär..." Nåja, några soldater har vi allt. Genuscertifierade till och med! Asylmottagningen för ett år uppgår till mycket mer än en försvarsbudget! Och då är inte kostnaderna för framtida socialbidrag, läkarbesök, uteblivna skatteintäkter mm inte inräknat.

Vore jag en despot med stormaktsambitioner som inte ville att ett framtida eventuellt anfallsmål skulle kunna rusta upp sitt försvar...Då skulle jag med den mix av olika trick och resurser jag har tillgång till söka uppmuntra och understödja en migrationsvåg till det landet - när det ändå är så generöst - i syfte att binda resurser och skapa oro och förtret för dess administration. Bara ett scenario.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2871828-flyktingkostnader-okar-dramatisktutlandssvensk sa...

@ Rikard,

"Kan Sverige i nuläget lösa hotet mot sin framtid med demokratiska metoder?"

Väldigt osannolikt, både vad gäller demokratiska metoder och att något kommer att lösas.

Demokratin i det landområde som fortfarande kallas Sverige tror jag redan är överspelad. Några fler val blir det inte, åtminstone inte med SD som ett tillåtet alternativ. Sjuklövern måste vara direkt självmordsbenägen för att tillåta detta och deras personliga överlevnadsinstinkt tror jag inte att det är något fel på.

Vad gäller att "lösa hotet" förefaller det också ytterst osannolikt. Tiden är knapp och de åtgärder som skulle fungera ligger långt utanför den vanlige svenskens referensramar. Betydligt mer sannolikt är att vi sitter still i båten och låter oss utrotas.

utlandssvensk sa...

@ Dr Mabuse,

"Eigers nordvägg visade sig från sig grymmaste sida och vi avstod från vidare klätterförsök - vi hade tänkt oss en kamklättring."

Moget och sunt beslut! Eigers nordvägg är inte direkt en lekplats. Många som dör...

"Det fanns tid till långa samtal och repkamraten ifråga berättade då stolt om det hemvärn han ingick i. Rörd förklarade han att han inte skulle tveka att dö med vapen i hand för sitt land."

Visst! De flesta tycker så! Påminner mycket om finnar i den bemärkelsen. Sen är väl de flesta mer eller mindre med i vad vi skulle kalla hemvärn. Alla måste t.ex inställa sig för obligatoriska skjutprov varje år och då pratar vi inte salongsgevär! Repövningar är omfattande och vanliga. En månad vartannat år är inte ovanligt. Vidare får alla välja mellan att vara med i räddningstjänsten eller betala en avgift. Varje liten by har en stor brandstation.

"Samtidigt saknas helt militär..." Nåja, några soldater har vi allt."

Jag skrev väl "i landet"! Inte många gubbar tillgängliga där....

Enligt Wikipedia gällde 2009

"I nuläget kan Sverige mobilisera 41 000 soldater. Denna styrka inkluderar 1 300 officerare, 4 700 värnpliktiga och 30 000 hemvärnssoldater med en beslutad bantning till 22 000.[16] Denna mobilisering kan dock antas ta ett år."

Såvitt jag vet är läget inte bättre nu....

utlandssvensk sa...


Daily Mail, en av världens största tidningar, har skrivit massor om Sveriges sammanbrott senaste tiden och har ett helt team i Mölndal nu.

Men enligt en annan stor UK site går det inte att läsa artiklarna i Sverige:

Mail Online readers in Sweden are reporting blackouts on several different stories

http://www.breitbart.com/london/2016/01/29/daily-mail-articles-blocked-in-sweden-over-migrant-stabbing-court-case/

Stämmer detta? Här är en länk som fungerar utan problem för mig:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3420150/Adults-posing-child-refugees-centre-aid-worker-killed-Victim-claimed-big-powerful-guys-aged-24-posing-orphans.html

Många stora UK tidningar har jättereportage om Sverige nu och de är verkligen inte positiva. Antalet btittiska turister lär kollapsa.

Fd moderat sa...

utlandssvensk,

finns det något annat land där ledande politiker har bestämt sig för att den nation de leder skall gå under?

utlandssvensk sa...

@ Fd moderat,

"finns det något annat land där ledande politiker har bestämt sig för att den nation de leder skall gå under?"

Jag har faktiskt funderat en del på det där! Visar väl vilken märklig figur jag är, om inte annat.

Först måste man säga att det finns liknande tendenser som i Sverige i många västländer, men ingenstans har det varit en sådan total uppslutning, demonisering av dissidenter, samt närmast frikyrklig extas i utförandet.

Men om man letar efter andra länder som verkligen aktivt har sökt att utplåna sig själv har jag bara hittat en annan kandidat, nämligen Paraguay på 1800 talet. Under stor nationell enighet höll de länge på att göra precis allt för att provocera sina mycket större grannländer. Det är helt remarkabelt hur de höll på och kan inte kallas för annat än ren självmordsönskan. Till slut lyckades de och

"Paraguay fought against Brazil, Argentina and Uruguay, and was overwhelmingly defeated in 1870 after five years of the bloodiest war in South America. William D. Rubinstein wrote: "The normal estimate is that of a Paraguayan population of somewhere between 450,000 and 900,000, only 220,000 survived the war, of whom only 28,000 were adult males."[12] Paraguay also suffered extensive territorial losses to Brazil and Argentina."

https://en.wikipedia.org/wiki/Paraguay#Paraguayan_War_.281864.E2.80.931870.29

Fd moderat sa...

utlandssvensk.

intressant. I Sverige gör vi det genom självmord medan Paraguay gjorde det genom att hoppa på andra och fick stryk.

utlandssvensk sa...

@ Fd moderat,

"I Sverige gör vi det genom självmord medan Paraguay gjorde det genom att hoppa på andra och fick stryk."

Jag skulle kalla det självmord i båda fallen. Möjligen kan man hävda att Paraguay gjorde det på ett manligt sätt och att Sverige gör det mer kvinnligt.

Om man gillar historia är det väldigt intressant att läsa om Paraguay innan kriget. Landet satt helt klart fast i en masshysteri som har stora likheter med vad som har drabbat Sverige. I båda fallen lämnade man helt verkligheten. Folket i Paraguay trodde verkligen att de kunde besegra de otroligt mycket större grannländerna och var helt maniskt inriktade på att få till stånd ett krig. De stred även som demoner, vilket visade sig i förlustsiffrorna. De var som en vanvettig, beväpnad självmordskult.

I fallet Sverige har man också lidit av helt uppenbara "illusions of grandeur", om möjligt ännu värre. Vid det här laget begriper väl många detta, men länge rådde rena hallelujah-stämningen. Alla från överallt skulle få komma till Sverige och lyckoriket skulle infinna sig! Uppenbart absurt och i strid med all empiri. Men de rättrogna var minst lika fanatiska som soldaterna i Paraguay och den som yttrade kritik var en kättare.

Dr Mabuse sa...

@JohJoh Hej. Hade missat din kommentar - borde kanske aktivera någon sorts "väckarklocka" när något nytt inkommer på en tråd.

Jo, nog är det ett episkt självmål det som ledande postmoderna kulturrelativister sysslar med. Det sorgliga är ändå att så många tycks stå på deras sida. Polarisering anyone? Med risk för att framstå som arrogant, men många av de jag känner personligen som hellre skulle hålla med en Hanna Fahl än en Ann Heberlein i just denna fråga, är iofs snälla skattebetalare men samtidigt låginformerade. Låter inte snällt men det är sant icke desto mindre.

Grunden är även en sorts svensk "konflikträdsla". Det är jobbigare att stå upp för till synes självklara åsikter när etablissemang och VÄRDEGRUNDER och annat hokuspokus ännu inte hunnit anpassa sig till nya, brutalare omständigheter. Så lätt då att hålla med en krönikör i fina DN ( vars varumärke är fortsatt starkt även om de fått välförtjänt kritik och moteld på sistone ).