tisdag 25 november 2014

MP ut ur regeringen

Miljöpartiet är ett extremt parti på många sätt. Dess syn på tillväxt, marknadsekonomi och arbetsmarknad skiljer sig i grunden från de flesta andra partiers.

Partiet har en pårökt inställning till hela samhällsekonomin med dumheter som friår på meritlistan, och en i bästa fall naiv asyl- och migrationspolitik. I korthet är MP ett oansvarigt parti som förefaller styrt av en bunt omogna 14-åringar som hade passat bättre som volontärer i Greenpeace eller någon annan obskyr trädkramarsekt.

En fråga där MP de facto har stått upp för rätt ståndpunkt är den som rör människors rätt till ett privatliv och vikten av att stoppa massövervakningen. Men det var när partiet satt i opposition. Sedan miljöpartisterna klev in på Rosenbad har de tystnat.

Nu när det det framgått att MP inte kommer vara en blåslampa på S i integritetsfrågorna, finns inget som helst behov av dem i en regering. De är nu enbart ett tossigt extremistparti.

Så ja, SD bör medverka till att den rödgröna budgeten faller och regeringen ombildas till en S-regering. Det kan nog de flesta leva med. Att knuffa ut de gröna extremisterna ur regeringen måste anses vara en prioritet i detta läge.

Jag tror faktiskt att även Stefan Löfven instämmer.

Läs även:
HAX 1, HAX 2

6 kommentarer:

Amnexis sa...

Miljöpartiet talar hellre om invandrare och deras dysfunktionella religioners "värde", medan frågor som rör vår yttrandefrihet, integritet det sekulära samhällsbygget och upplysningstidens ideal kastas i ett dammigt hörn för att åter dammas av till nästa valrörelse. Val-boskapen idisslar ju skiten år efter år så varför inte?!

Invandrarnas oerhörda värde är rent nonsens. Vi är inte alls beroende av alla de hundratusentals som sitter och gnäller över att de fått kackerlackor i sina lägenheter. De problemen har de själva importerat från sina hemländer. Utan invandrarna, skulle vi varit ett mycket rikt land i dag. Under årens lopp lär vi ha förlorat flera tusentals miljarder på detta enorma spektakel.

De partier som, fem i tolv under bilan, försöker göra en pudel utan att tappa ansiktet, borde en gång för alla lämnas åt sitt öde, nämligen att förtvina till ett intet. De skurkar som bemannat dessa partier, har nu under väl ett halvsekel visat vad de duger till och det är faktiskt ingenting.

Hur blir vi av med de invandrare som suttit här i 15 - 20 år utan att söka ett enda arbete? Många har inte ens haft orken att gå på kurser som svenska för invandrare. Det talar ett mycket tydligt språk helt för sig självt. De har under alla sina i förorten nöjt sig med att kvitterat ut bidraget och det utan motprestation. Arbetslösa svenskar däremot har fått bära hundhuvudet för den höga importerade arbetslösheten. De har haft AF:s förnedrande blåslampa i baken och jagats land och rike kring, för att slutligen hamna i Fas 3.

SD måste få växa. Andra alternativ är hårda lägen och gränslös hänsynslöshet. Tack så mycket era slemmiga äckel till politiker, med Reinfeldt i spetsen, för allt detta!

Anonym sa...

@Amnexis:

Håller med fullt ut!

Bengt B sa...

En samling lustiga Åsa-Nisse-marxister. Ett alternativ vore att ha dem kvar i regeringen så pass länge så att de genomskådas av fler - och åker ur riksdagen, som de gjorde 1991. Men priset är förstås ännu mera tokigheter från maktpositionen i regeringen.

Anonym sa...

Miljöpartiet i all ära. Men det är Folkpartiet som är de stora bovarna i dramat. Detta står bl.a. skrivet på Arnstbergs blogg (https://morklaggning.wordpress.com/2014/11/23/egenmaktigt-forfarande/):

"Carl Bilds regering tillträdde i oktober 1991 och drygt två månader senare slopades Luciabeslutet, Invandringspolitiken återgick till att pröva asylansökningar ”enligt normala regler”, som formuleringen löd. Det som hänt var att Bengt Westerberg ställt ultimatum. Villkoret för att han och Folkpartiet skulle gå in i ett regeringssamarbete var att Sverige bedrev en ”generös flyktingpolitik” – ett begrepp som Folkpartiet hade lanserat som ett eget mantra under 1980-talet och använde som övergripande beteckning på sina motioner i relevanta ämnen. Carl Bildt hade att välja på att följa moderaternas linje och därmed spräcka regeringen eller gå med på Westerbergs krav."

Ja, detta var det. Kunde vi få ett fungerande samhälle, hade det varit om Luciabeslutet gått igenom. Nu fick Bengt Westerberg säga sitt. Det vill säga propagerandet för fri invandring fortsatte, inkluderat den synnerligen bristande migrationspolitiken för de som har riktiga asylskäl. Den där fåntratten Bengt Westerberg!

Men nu har vi nått vägs ände. Den svenska medborgaren som tror detta kan pågå i 10-20 år till får nog kaffet i matstrupen om morgonen.

Folk är bekymrade. Hur många talar jag med som är bekymrade över migrationspolitiken, men inte riktigt förstår förödelsen? Det är många, det vill jag säga. Det är inte ens jag som börjar prata om den. Ögonen har öppnats på svenskarna. Landet är inte så "RIKT", som vi indoktrineras i.

/ Magne

Ådärkomdenja sa...

Med tanke på mp:s vurm för det 'frigjorda' islam, så borde detta uttalande passa dem väl, eller?:

"Erdogan: Moderskapet kvinnans roll"

- Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har retat upp landets feminister rejält. På ett toppmöte med temat ”rättvisa för kvinnor” i Istanbul slog presidenten fast att religionen har pekat ut kvinnans plats i samhället: som moder.

– Vissa människor kan förstå detta, medan andra inte kan det. Du kan inte förklara detta för feminister, för de accepterar inte konceptet moderskap, förklarade han.

Erdogan hävdade också att det inte går att behandla kvinnor likadant som män, eftersom det går emot ”naturlagarna”.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Ett kvinnligt tv-ankare protesterade mot Erdogans påståenden i direktsändning och oppositionspolitikern Aylin Nazliaka skrev i ett ilsket uttalande att Erdogan ”begår hatbrott” med sina kommentarer om kvinnor.

”Jag lovar att fortsätta bekämpa denna man som inte ser någon skillnad mellan terrorister och feminister”, skrev hon.

ref: http://www.dn.se/nyheter/varlden/erdogan-moderskapet-kvinnans-roll/

Micke sa...

Miljöpartiet talar hellre om invandrare och deras dysfunktionella religioners "värde",
-----------------------------
Den nazism du företräder är lika dysfynktionell som extrem islam.