måndag 10 november 2014

Händer något i migrationsfrågan?

Det verkar faktiskt som om något är på väg att hända. Allt fler artiklar som kritiserar den nuvarande miljöpartistiska migrationspolitiken dyker upp.

Ännu saknas utspel från de tunga spelarna. Men tabut mot att i alla fall diskutera frågan verkar börja luckras upp något.

Centerpartisten Staffan Danielsson, f.d. riksdagsledamot, har skapat ett Facebookupprop "för en sansad asyl- och flyktingpolitik". Den moderate statsvetaren Carl Johan Ljungberg efterfrågar en borgerlig migrationspolitik som i korthet går ut på att ställa högre krav på den som invandrar. Expressens Anna Dahlberg har skrivit ett flertal artiklar på ämnet svensk asyl- och integrationspolitik. Nu senast ifrågasätter hon tabut kring att diskutera volymerna.

SvD:s Tove Lifvendahl berör volymfrågan och kräver en genomtänkt hållning från politikerna. Samma tidnings Sanna Rayman kritiserar de borgerliga partierna för att komma med tomma besvärjelser i stället för integrationspolitiska lösningar.

Allt fler på den borgerliga kanten verkar alltså reagera. Migrationsverkets uppskrivna prognoser över asylsökande och vetskapen om att anhöriginvandringen tidigare har varit dubbelt så stor som de positiva asylbeskeden, tycks ha fått fler att inse att jakten på lösningar börjar brådska. Om Sverige ska ta emot uppemot 600 000 människor under denna mandatperiod och varken har en arbetsmarknads- eller bostadspolitik som pallar för trycket från alla som redan har kommit hit, är det klart att goda råd är dyra.

I går hade de två största partierna ett ypperligt tillfälle att presentera nytänkande och smarta lösningar för svenska folket när arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och Moderaternas Elisabeth Svantesson möttes i SVT:s Agenda. Debatten blev emellertid ännu ett bevis för att partierna vet vad som är fel men inte har en aning om hur de ska komma tillrätta med det.

Alla partier står inför ett vägval. Att fortsätta som tidigare, se hela mottagningssystemet kollapsa och bana väg för Sverigedemokraterna i ännu ett val. Eller att på allvar sätta sig ned och fundera över det rimliga i att ett sjuprocentsparti ska diktera denna viktiga fråga.

11 kommentarer:

Amnexis sa...

En omvändelse under galgen! Klockan 5 i 12 inser vissa tidningar att det Svenska folket inte köper deras hjärntvättsjournalistik längre. SD ökar för varje dag som går och folk övergår till att läsa tex Avpixlat istället för att köpa tidningar. Nu gäller det att rädda vad som räddas kan resonerar de, men de är försent ute, deras trovärdighet är redan förbrukad och tidningsdöden är oåterkallelig. Det är bra det, och eftersom Sverige står inför en kollaps så hoppas jag att det går fort, så att vettiga människor kan börja återuppbyggnaden, samt starta tidningar med riktiga journalister, som förstår att de är satta att granska makten och inte vara dess medlöpare. Tro inte att någon glömmer vilka det var som körde Sverige i botten!

Det är mycket viktigt att de som är ansvariga inte känner sig säkra. Reinfeldt mobiliserade indirekt vänstermobben, för att tränga in i folks hem och misshandla dem. Expressen hackade diskussionsforum i syfte att hänga ut och förfölja vanliga människor som bryr sig. Reinfeldt ansåg sig ha rätt att straffa vissa människor för hur de röstade. Just nu pågår en systematisk islamisering i sossarnas regi.

Dessa förföljelser skall aldrig falla i glömska, tillsammans med sossarnas hemliga överläggningar med imamer etc, vilket skedde i början av 2000-talet.

Det är endast när det svider i det egna skinnet, eller i den egna plånboken, som personer som Reinfeldt, Sahlin m.fl. drar öronen åt sig och visar prov på gott uppförande. De har ännu så länge varit ohotade och har i lugn och ro kunnat ägna sig åt att förfölja oliktänkande.

Riksrätt och Tjänstemannaansvar tillbaka tack så att vanliga människor får ett skydd mot dessa desporter. Utbryter oroligheter i Sverige, är det relevant att döma anstiftarna för den terror de är ansvariga för.

Melmac sa...

Den dagen då Expressen eller Aftonbladet tar ner skylten kommer jag att korka upp champagne.

Anonym sa...

Det tål att påpekas att samma människor som nu öppnar dörren på glänt för att diskutera vissa av de problem dagens politik medför bara för någon månad sedan var beredda till vilka som helst åtgärder för att tysta dem som dristade öppna munnen.

Amnexis sa...

Bristen på yttrandefrihet i det här landet är än mer skrämmande än migrationspolitiken.

Sverige är inte längre ett civiliserat land. Vi liknar mer och mer ett mellanöstern-land, för varje dag som går. Så fort någon säger eller gör nåt som inte pöbeln gillar, så ska pöbeln ställa till med bråk och lynchstämning... precis som i mellanöstern alltså. Kolla Marcus Birros twitter t.ex.

Anonym sa...

Det var väl på tiden. Och att en sådan floskelspridare som Tove Lifvendahl, som enbart kan komma med uppenbara myterier tar ordet "Volymer" (med stort V också!), är för mig en mycket suspekt kommentar. Inte för hela världen går det att lita på Lifvendahl. Det är en av Sveriges främsta hycklare. Var försiktiga med sådana personer. De kan kovända om de ser mer pengar bakom krönet.

Tove L. skriver bl.a. i krönikan:

"Om Sverige fungerade bättre, hade volymfrågan förmodligen mest drivits av dem som inte alls vill se utländska element i Sveriges befolkning. Det är, såvitt jag kan bedöma, en ensligt liten grupp i samhället. Några av dem kommer att skandera i städerna den 30 november.

Så finns kanske en annan, möjligen lite större grupp, som står opåverkad inför det faktum att världen i sina delar står i brand, och som ställd inför en fattig familj med behov av tillflyktsort, kallsinnigt säger att ”ja, jag har ingen skyldighet att hjälpa er!”. De marscherar inte, men några av dem kommer snart att fira jul och glädjas åt (men utan att förstå) berättelsen om hur den fattiga familjen för 2 000 år sedan fick fristad, varpå det berömda gossebarnet föddes och lades i krubban.

Den allra största gruppen är dock förmodligen vi som känner oss genuint frustrerade över situationen och hyser viss oro för framtiden. Som tycker att det är självklart att Sverige ska göra en humanitär insats: både ta emot flyktingar och försöka hjälpa på plats – som förstår vikten av båda. Men som också ser de rapporter som kommer att bli allt vanligare; att fler och fler som kommit hit fastnar i miljöer som inte är värdiga, och som får oss att skämmas för att ”hjälpen” är så erbarmlig. Som är stolta över att Sverige gör mycket mer än många andra, men samtidigt upplever det orimligt om detta ska vara fallet på obestämd framtid. Och som undrar om ekvationen kommer att gå ihop givet att den politiska reformtakten är så klen."

Som att Tove L. har den mest humanitära och varmhjärtade humaniteten. Hon fördömer grupper som ser annorlunda en hon själv. En typisk Besserwisser som borde ge avbön på det hon gjort fel: alla floskelskriverier genom åren som uppenbart försämrat Sverige. Hon är den som ska be om ursäkt och rätta sig efter mer sansade personer.

/ Magne

Mona sa...

Amnexis-Håller med dig.Det är otroligt tjatigt att dela upp folk i grupper och vem är väl hon som tror sig veta. Kanske dags att ändra fokus,kanske dags att gå på pudelns kärna,här finns hur mycket som helst att skriva om än att tönta runt på samma gamla bana.
Melmac-Jag tar också en skål i skumpa den dagen.

Anders sa...

Man bör nog påpeka, att 7 procentspartiet, som dikterar denna viktiga fråga, har ett massivt och oproportionerligt stort stöd hos svenska journalister.

"På Sveriges Radio uppger 54 procent av journalisterna att de sympatiserar med Miljöpartiet. På Sveriges Television är den siffran 52 procent."

http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/dagspress/article3466697.ece

Anonym sa...

En enkel reflektion.
Tove Lifvendhl blev inbjuden till det förra Bilderbergmötet i Köpenhamn
Varför?

Civilingenjör Bo Adolfsson

Amnexis sa...

Bo Adolfsson:

Tove Lifvendahl var väl vid den tiden påtänkt som arvtagare till Reinfeldt, men det måste blivit ändrade planer. Kanske Tove inte gillade Bilderbergarnas planer, och att hon nu tar strid mot den "repressiva toleransen" ala Frankfurt-skolan?

Orolig blir jag först om Åkesson eller annan SD-topp skulle besöka ett sådant möte. Eller om vår Hans gjorde det.. ;)

Barbro sa...

"Tove Lifvendhl blev inbjuden till det förra Bilderbergmötet i Köpenhamn
Varför?"

För att oroa alla haverister

Bittan sa...

"Som att Tove L. har den mest humanitära och varmhjärtade humaniteten"

Den står Kent Ekroth och hans företag för.