fredag 7 november 2014

Och det här känns bra?


Att svenska folket inte får veta vad FRA sysslar med, eller om det ens är lagligt, är illa nog. Nu visar DN dessutom att denna hemliga myndighet, vars officiella uppdrag det är att spana mot yttre säkerhetshot, har dålig koll på sin egen IT-säkerhet.

"Pinsamt", tycker myndigheten själv. Oroväckande, skulle jag snarare säga. FRA ska vara den myndighet som skyddar oss från yttre hot. Den ska upptäcka saker innan de sker och de ska göra det tidigare än alla andra. FRA ska tillsammans med världens främsta spionmyndigheter hålla oss säkra. Det är det officiella uppdraget (vi vet dock att FRA inofficiellt ägnar sig åt att massövervaka vanliga medborgare i nära samarbete med bland andra NSA och GCHQ).

Om denna myndighet inte ens kan skydda sina egna datorer från intrång får det mig att fundera lite över hur bra FRA egentligen är på sitt officiella uppdrag...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, det känns inte bra. Jag tror dock enda alternativet är en anonymiseringstjänt så som Tor. Tor utvecklas och jag hoppas det kan vara ett fullvärdigt alternativ i framtiden, förutom att det inte går att ladda ned i 100 Mb/s, åtminstone kan man surfa anonymt utan att staten ser varenda spår man lämnar på nätet.

Det jävla datalagrinsdirektivet hoppas jag hamnar i soptunnan snarast!

/ Magne

Charlottalenabloggar sa...

Samtidigt kan man undra över varför så många anonyma samtidigt har fullt sjå med att hänga ut privata uppgifter, om andra än dem själva med kränkande hån blandat med förtal och samtidigt själva vara ryggradslöst anonyma? :-)

Vad har alla dessa anonyma ofta med antipati mot feminismen att dölja?

Det är något som framkommer i boken, Bakom Dolda Ansikten.

http://charlottalenabloggar.blogspot.se/2014/11/bakom-dolda-ansikten.html