tisdag 11 november 2014

Tvärtomleken


Svensk politik är märklig. Den tycks helt fri från konsekvenstänkande. Politiker tycker saker. De tycker om att göra saker och ta ställning för och emot. Men de förefaller ointresserade av konsekvenserna. Det viktiga är att sända signaler. Att markera (läs posera). Att visa vad som är OK.

Vi har en drakonisk drogpolitik och en stigande dödlighet bland tunga missbrukare - men politikerna vill fortsätta värna nolltoleranspolitiken.

Vi har en flyktingmottagning som havererat - men politikerna vill öka asyl- och anhöriginvandringen.

Vi har en kollapsad bostadsmarknad för hyresrätter på många håll - men politikerna vill behålla bruksvärdessystemet och hyresregleringen.

Vi har en hög arbetslöshet främst bland unga och utrikesfödda - men politikerna vill värna den arbetsmarknadsmodell som stänger ute människor i syfte att skydda dem som redan har jobb.

Ibland undrar jag om våra kära politiker anstränger sig för att göra allting tvärtom.

6 kommentarer:

Amnexis sa...

"Svensk politik är märklig. Den tycks helt fri från konsekvenstänkande."

Tacka alla överentusiastiska rasistjägare i "journalist"kåren som hellre sysslar med att åsiktsuppfostra maktlösa "rasister", istället för att granska den verkliga makten. Skulle någon oegentlighet uppdagas så är det ju SDs fel ändå, det vet vi ju redan...

Ådärkomdenja sa...

Det saknas nästan totalt personer med bildning och högre utbildning, i våra högsta beslutande församlingar och illa nog även i regeringen, den nuvarande rena skräckkabinettet.

Prio-karriärister, yrkespolitiker, ofta snorvalpar som nonsensbabblat sig till framtida yrkesförsörjning via SSU, MUF m fl grobäddar. En slags internorganiserat sekt-snylteri kring de lukrativa, politiska köttgrytorna.

Givetvis blir då realpolitiken hårt drabbad. Formad av dilletanter, av hel- eller halv-stockholmare, som saknar förståelse för s k vanligt folk (#'väljarna'), speciellt om dessa arbetar och livnär sig i den 'fördummade' landsbygden utanför Fjollträsk-reservatet.

Anonym sa...

Ådärkom Ådärkomdenja med ett träffande inlägg vad avser regering och politikkarriärister i riksdagen,bra sagt!

Micke sa...

Att kategoriskt påstå att "dom som beslutar" (det är rätt många över hela det politiska och administrativa fältet) saknar bildning utan att belägga detta är att manifestera sin egen avsaknad av brist på bildning.

Ådärkomdenja sa...

Till signaturen 'Micke':

Du förefaller vara en slags 'Motvalls kärring', som babblar emot, närhelst åsikter från andra inte passar dig.

Börja med att läsa och lyssna på följande 'belägg', sen kan du kanske bekräfta att även du har insiktsförmåga:

http://antropocene.se/2014/october/politisk-korruption-hotar-demokratin.html

http://ianwachtmeister.libsyn.com/ian-mter-lars-bern

blog65 sa...

Det sägs att "politik är det möjligas konst". Det innebär alltför ofta att "stoppa" eller "eliminera" ett problem helt och hållet, eller förbättra något utan att det får några negativa konsekvenser. Det går inte, men man framhärdar ändå, för att "allt är möjligt med politik" eller för att det är viktigt att "göra något".