fredag 14 november 2014

Dagens garv


Veckans fredagsgarv bjuder folkpartiledaren Jan Björklund på när han på DN Debatt berättar hur Folkpartiet, efter ett svagt val och förlorad regeringsmakt, ska komma tillbaka och bli relevant, som det så fint kallas.

Björklund låter lite som Fredrik Reinfeldts när denne orerade om hur Moderaterna skulle bli "relevanta i människors vardag". Givetvis hittar vi även de numera obligatoriska flosklerna om att ta människors oro för "migrationens utmaningar" på allvar (åter igen: problembeskrivning utan förslag på lösningar).

Men framför allt reagerade jag över denna passage:
"Jag är tydlig med att vi inte tänker bli ett stödparti till Socialdemokraterna. Det har framför allt ideologiska orsaker; vi ligger för långt ifrån varandra i synen på ansvarsfördelningen mellan individen och staten."
Detta säger alltså ledaren för det parti som inte betror föräldrarna att bestämma fördelningen av sin ledighet med barnen. Som röstade ja till FRA-lagen, aggressivt försvarar datalagringen av alla medborgares kommunikation, som de facto förespråkar en högskattestat, som vill fortsätta passivisera flyktingar genom en omhändertagandepolitik och som är ett högljutt betongparti i frågor som rör sexualitet och droger.

Det vore åtminstone en smula ärligt om du kom ut som betongsosse, Björklund. Någon liberalism står inte att finna i ditt parti. I valet mellan individens eget ansvar och politisk styrning, väljer ni alltid det senare.

7 kommentarer:

Amnexis sa...

Fast man kan faktiskt hålla sig för skratt när man tänker på hur Sverige styrs idag. Hans, du är relevant. Björklund och stora delar av sjuklöverpartiet är det inte.. wink wink nodge nodge saynomore saynomoore ;)

De flesta andra som skriver här i kommentarsfältet är också relevanta.

Däremot är det en massa infantila politiker som vuxit upp i ungdomsförbund och elevråd etc. som sjuklöverpartiet består av idag. De har sällan haft ett riktigt arbete, men ska besluta i ödesfrågor för nationen. Samt ideligen sätta sig på höga åsikts-hästar, vilka de inte bemästrar.

I Tensta har det varit problem i över 40år fick vi reda på i gårdagens SVT-sändningar, men politikerna bryr sig inte, de fortsätter att importera gladeligen allsköns skrot och silver men sen tar tydligen deras ansvar slut tycker de?! Sen pratar de om utmaningar, men aldrig hur de ska tackla dessa. Glada i hågen fortsätter dock importen av svårintegrerade människor som är vana att leva i religiösa klansamhällen. Vi skattebetalare ska bara le och betala verkar det som...

Vi styrs av rusiga glad-mongon!

http://www.svtplay.se/video/2471378/brann-en-bil-fa-ett-jobb

Ådärkomdenja sa...

Icke att förglömma fp:s nationalstatsfiender i Brüssel/Kreml-Ceciliorna, Wikström och Malsmström (saknas en 'Likström'), samt Birgitta Ohlsson, som vill ha ännu mer än EU, hon säger sig vilja ha en 'världsstat' utan gränser, med en 'världspolis', och fullständigt fri folkvandring. Hon överträffar t o m Romson/Fridolins Marxist-Psykotiska fantasier.

Det, korpral Björklund, visar Fp:s verkliga karaktär, eller snarare bristen på sådan.

Anonym sa...

...och som lök på laxen, FP gör små hoppsasteg av glädje vid tanken på att få inför euron i Sverige....

Lita aldrig på FP.

Anonym sa...

De enda som inte vill föra en passiviserande politik är SD. Det partiet vill nämligen inte kasta bort alla skattepengar på invandringen. Inte heller tycker de särskilt mycket om passiviserande i största allmänhet. Var får folk att de skulle vara gamla sossar? Snarare är de gamla moderater.

Hoppas ideligen att Björklund & company inte sitter i regeringsställning framöver. Jag hoppas egentligen på att hela 7-klövern dör ut, alternativt reformeras borgerligheten till att finna min vurm för konservativ liberalism. Ett möjligt scenario kunde också vara att ett nytt liberalt parti kommer in i riksdagen och blir stödparti till SD - det hade minst sagt varit välkommet.

I väntan på Godot sitter jag här hemma och tror på ett SD som näst största parti 2018, och ett moderaterna som Kinberg-Batra kör ned i graven.

/ Magne

RP sa...

Varför återkommer alla ämnen i sd politik på kommentarerna? Blir sakernas tillstånd mer sant för att man upprepar sig ofta?
Man borde för övrigt kunna anmäla de flesta partierna för falsk marknadsföring då de har sina inbillade ideologier i namnen.

Anonym sa...

Eller också skulle de kunna försöka bli irrelevanta i vardagen.
/B

Anonym sa...

Inget liberalt parti kan behålla sina väljare om det väljer att ha Olsson och Arnholm som ledande företrädare. Likaså måste Wikströms odemokratiska agerande i EU väcka tvivel om fp kan vara ett liberalt demokratiskt parti.