onsdag 12 november 2014

Sverige 2014: Den som tycker fel ska hålla käft


Jag har inte mycket till övers för Marcus Birro. Mestadels tycker jag att han är en överkänslig lipsill. Men även lipsillar har rätt att slippa trakasserier och hot.

Det är dock inte alla som håller med om det. Marcus Birro berättar att han lämnar Sverige (i alla fall tillfälligt) efter dödshot. Jag har ingen aning om vad Birro har fått utstå, hur allvarliga hoten mot honom varit. Men att han hudflängts av den identitetspolitiska och "antirasistiska" vänstern för sin kritik mot islam, är vida känt.

Nu går Nyheter24 ännu längre genom att publicera en artikel i vilken Birro uppmanas att hålla tyst (ni kan leta upp artikeln själv om ni besöker sajten):

"Det är en skam att någon i Sverige idag ska få dödshot på grund av sin åsikt. Men eftersom du varken är homosexuell, transperson, rasifierad eller en del av en minoritet alls, börjar jag känna att du ska knipa igen."

Detta är ett häpnadsväckande uttalande. Det är nu bara minoriteter som har rätt till yttrandefrihet i Sverige.

Vänd på steken och föreställ dig att någon skrivit detta, precis detta, till den vita medelklasskvinnan Maria Sveland. Det hade blivit ramaskri, inte minst på kloaksajten Nyheter24, kallats kvinnohat och oacceptabelt. Hon är nämligen vänster, radikalfeminist och tycker därmed "rätt". Sin hudfärg till trots.

Jag gissar dock att detta utspel om Birros fråntagna rätt att yttra sig kommer passera utan upprörda känslor från andra än ett litet fåtal.

Debattklimatet i Sverige är på väg att passera intoleransens alla tänkbara gränser. Det får fan vara nog nu.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Debattklimatet i Sverige är i det stora hela bara en återspegling av gemene svensks värderingar, inget annat. Så länge som påfallande många svenskar drabbas av raserianfall när någon tycker något annat än de själva i icke-triviala frågor så kommer klimatet i Sverige att vara som det är.

//Rick

Mona sa...

Jag tror inte debattklimatet har med ` gemene svenskars värderingar` att göra överhuvudtaget. Det är knappast vi som hörs i debatten. Läste Nyheter 24s angrepp på Birro och tycker det var riktigt vidrigt och otäckt.

Anonym sa...

@ Mona

Dagens debattklimat vore otänkbart om folk helt enkelt inte accepterade det. Som det ser ut i dag betalar folk gladeligen för att ta del av även det mest vidriga hat och känner sig själva betydelsefulla när de skrockar instämmande. Först den dag det är en självklarhet för folk att en meningsmotsåndare inte är en fiende och genomgående ond kan debattklimatet ändras.
Nu tävlar alltför många svenskar om att ställa sig in hos de värsta mobbarna som om de fortfarande var tonåringar på skolgården.
Dags att växa upp, kunde man tycka.

Vänligen

//Rick

Alexander A sa...

Men är det inte lite typiskt svenskt med denna mobbarmentalitet? Jag tycker mig se den överallt och inte speciellt många höjer rösten för att motverka den heller.

Allt som media idag spyr ur sig, hur mycket av det är egentligen riktat för att orsaka splittring mellan olika existerande och påhittade grupperingar åt alla möjliga håll? Och hur många sväljer det hela med hull och hår?

Svensken är så vansinnigt manipulerad och styrd så det är sanslöst som jag ser det.

Mona sa...

Rick-Visst är det alltför många som tycker det är ok med vidrigheterna men jag tror att merparten anser att debatten har spårat ut för längesen,men som sagt,vi hörs inte men vi finns.

Amnexis sa...

http://toklandet.wordpress.com/2014/11/09/lite-som-marcus-birro-fatt-pa-twitter/

Birro påtalade att Islam INTE är fredens religion, varpå han fick ta emot flertalet mordhot som hävdade motsatsen...

Ridå!

Melmac sa...

Mia Cederlund, vilken jävla jubelidiot!