onsdag 6 augusti 2014

Så kallade liberaler

Att skriva om individualisering av föräldraförsäkringen som om den vore ett paternalistiskt verktyg för att lägga andra människors livspussel är inte bara fel. Det innebär också att man vänder bort blicken och inte vill se de orättvisor som ett ojämställt föräldraskap innebär. Det är ingen bra grund för en liberal politik.
Maria Arnholms replik på Alice Teodorescus ledare om Folkpartiets besatthet vid lika utfall i jämställdhetsarbetet är märklig på så många sätt.

Folkpartisterna slingrar sig som masken på en krok för att komma runt faktumet att de kallar sig liberaler men bedriver en anti-liberal politik. Ovanstående försök blir bara obegripligt.

Enklast vore faktiskt att helt och hållet sluta kalla sig liberaler. Folkpartiet verkar nämligen inte ha minsta avsikt att börja bedriva en liberal politik.

8 kommentarer:

Fnordspotter sa...

"Strukturer" var ju det magiska kodordet. Egentligen är det man gör inte liberalt erkänner Arnholm, men pga strukturerna så blir det det i alla fall. Deus ex machina.

Anonym sa...

Beträffande etiketter förresten, har även begreppet libertarian börjat övertas av nattsvarta krafter:

https://www.flashback.org/t701571

Anonym sa...

De borde också sluta kalla sig folk-
partiet eftersom de med Ullenhag anser att det inte finns ett svesnskt folk.
Civilingenjör Bo Adolfsson

Anonym sa...

Om man ser et från folkpartistiskt håll så borde logiken vara att titta på föräldraförsäkringen, säga att det inte blev så bra och försöka avskaffa den.
/B

Anonym sa...

Tror folkpartiet menar all världens folk,ska det va så ska det va ordentligt,allas lika värde och rätt till all världens folk.Folkpartiet i världen!

Anonym sa...

@ Civilingenjör Bo Adolfsson

Vad Ullenhaug tycker spelar större roll än att folkpartiet firar nationaldagen med buller och bång och förespråkar en centraliserad nationalstat och liksom SD avskyr regionalism?

KnownUnknowns sa...

Kanske en liberal fatwa om att man inte får kalla Folkpartiet Liberaler någe mer?

Micke sa...

Beträffande etiketter förresten, har även begreppet libertarian börjat övertas av nattsvarta krafter:
---------------------
Inte så konstigt då libertarianer har utrymme för allt så länge slutmålet är kapitalets diktatur.
Med eller utan svart uniform så länge det sköts av privata företag.