lördag 22 december 2012

Kollektivt kaos


Att resa i juletid är alltid lika prövande. Det är skrikande småbarn, sönderstressade föräldrar och babblande tonåringar. Att resa bekvämt går således alltsomoftast bort.

Högsta prioritet blir i stället att över huvud taget komma fram i rimlig tid. Flyget är lite för dyrt för de ringa minuter jag behöver tillbringa i luften. Sedan kaoset på Stockholms central julen 2009 har jag valt bort tåg. SJ går helt enkelt inte att lita på.

Slutsatsen blir att jag hellre tar en försening på en obekväm och fullproppad buss än att lämnas strandad på en gudsförgäten plats i ett tåg som inte kommer vidare på grund av växelfel eller någon nedriven kontaktledning.

Jag är inte ensam. Enligt en Sifomätning väljer var tredje pendlare bort tåget av rädsla för att bli försenade. Att döma av alla extrainsatta bussar i jultrafiken resonerar många likadant nu när de ska lämna staden för att fira jul ute i landet. Trots olyckor och vädrets makter är faktiskt busstrafiken förbluffande punktlig.

En skumtomte på det.

7 kommentarer:

Micke sa...Visst är det konstigt att det fungerade innan vi bytte politisk religion?

Hans Li Engnell sa...

Gjorde det? Så växlarna frös inte och kontaktledningarna föll inte ned under S-styret? Magic, I imagine.

Att några decenniers bristfälligt underhåll börjar märkas är en rimligare förklaring.

Micke sa...


Nej dom gjorde inte det i den totalt absurda omfattning som den rådande religionen lett till och det är likadant i varje enskild sektor som högern ansett måste mjölkas av företag med statens assistans och inte på en fri marknad.

Vi är inte friare.

Anonym sa...

Gå och trolla nån annanstans Micke.

Micke sa...Att trolla är t.ex att anonymt öppna käften helt utanför ämnet med enda syfte att misskreditera.

Idiot.

Anonym sa...

"Internettroll, oftast bara kallade troll, är personer som skriver på internetforum och liknande (ursprungligen på Usenet) i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl eller utdragna ofruktbara diskussioner"

"Trollen ses ofta delta i ett otal diskussioner samtidigt och föder ilska, vanmakt och skadar sinnesstämningen hos övriga användare som hugger på de krokar de lägger ut. Om trollen inte ignoreras eller blockeras kan de lyckas ta död på diskussioner eller hela forum."

http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)

Micke sa...

Åh vad synd det är om dig och alla andra anonyma idioter som inte får trolla i fred.