måndag 23 maj 2011

Bodström inifrån

Avdankade svenska politikers böcker brukar ofta inte vara så mycket att hänga i julgranen. Göran Perssons bok var OK, Nuders frånsett ett par anekdoter bara politiskt korrekt. Mona Sahlins har jag inte ens vågat läsa.

Men Thomas Bodströms nya bok Inifrån - Makten, myglet, politiken (onekligen en träffande titel) tycks bli läsvärd. Bland annat avslöjas maktspelet i Socialdemokraterna som ledde fram till Mona Sahlins fall, men Bodström gör också en del utrikespolitiska avslöjanden. Som att justitieminister John Ashcroft ska ha försökt övertala Sverige att införa dödsstraff samt att FBI-chefen Robert Mueller erkänt att de rigorösa säkerhetskontrollerna vid landets gränser i själva verket mest är där för att lugna allmänheten, inte stoppa terrorister.

Frågan är om det får Bodström att själv börja tänka till när det gäller övervakning och kontroll i terrorkrigets namn.

1 kommentar:

Nils Dacke sa...

Bodström är en klassisk maktspelare och i detta Machiavelli spelet som sossarna spelat efter valet åkte han ut plus anhang som Borgström tex. Inte direkt saknade. Sålunda är denna grupp av schimpanzhanar ute i kylan.

Tyvärr för sossarna så vann ju inte det intellektuellt skarpaste gänget för att uttrycka sig milt. Kommer att sluta i katastrof.