lördag 19 december 2009

Populism

Miljöpartiet gillar inte motorvägar och kritiserar följdriktigt regeringen för satsningen på den helt nödvändiga Förbifart Stockholm. Miljöpartisterna Karin Svensson Smith och Stefan Edman frågade sig nyligen vad som ger oss rätten att använda pengar till "mer asfalt och betong när resurserna inom vård, skola och omsorg tryter?"

Samtidigt kritiserar språkröret Peter Eriksson regeringen för att inte ha pumpat in miljarder skattekronor i förlustmaskinen Saab. Frågan är vad som ger Eriksson rätten att använda pengar till att stötta ett förlusttyngt amerikanskägt företag när resurserna inom vård, skola och omsorg tryter?

Det är förstås bara frågan om populism i sin allra renaste form. Du är en pinsam gestalt, Peter Eriksson. Pinsam.

Skogens konung tillika populist.

2 kommentarer:

Anonym sa...

GRIPEN!!

Vilken hycklare........

Den konservative sa...

Det är bara att hålla med, både Peter Eriksson och Maria Wetterstand är populister ut i fingerspetsarna. När helst ett tillfälle dyker upp att ge regeringen ett nålstick, ja då tar men detta tillfälle.

Konsekvens, genomtänkthet och förmåga att förstå och driva en strategi är något som helt saknas hos dessa rödgröna populister.

Vad dessa skulle kunna ställa till med ihop med Mona Sahlin, vars mest framtagande egenskap inte heller är analytisk förmåga, vågar man knappt tänka på.