lördag 12 december 2009

Ett vänsterprojekt

Att klimatalarmismen är ett vänsterprojekt har varit tydligt länge. Kommunismen blev ingen succé. Uttalade socialistiska experiment möts inte av någon entusiasm hos vanligt folk i dag. Men tänk om man kunde genomföra sådana experiment för miljöns skull...!

Det är precis vad som håller på att hända i klimatalarmismens spår. Nu har till och med Tobinskatten återuppväckts också. Den konservative ordföranden för EU-kommissionen, José Manuel Barroso, tycker att det är "sunt förnuft att sektorn som skapade sådana problem för medborgarna också bidrar till att stödja klimatet" (stödja klimatet...?). Således: eftersom finanssektorn allena (sic) låg bakom finanskrisen, bör det införas en skatt på finansiella transaktioner som ska gå till klimatets alldeles egna 90-konto. Förklara logiken den som kan.

Att vänsterpolitiker alltid har gillat att reglera och styra människors vardag och bekämpa företagande är ingen nyhet. Att högerpolitiker entusiastiskt hänger på är desto mer upprörande. Medan högerpolitiker naivt tror att det handlar om att "rädda världen" och lägga alla politiska åsiktsskillnader åt sidan, flyttar vänstern fram positionerna steg för steg och driver igenom röda hjärtefrågor med gröna argument.

Om det fortsätter i samma takt lär det inte dröja länge innan någon föreslår att det nog är säkrast att vi bygger en mur också för klimatets skull...

2 kommentarer:

Anders Nilsson sa...

Det är vänstern som blivit lurade av högern att stödja deras politik.
Vänstern tror fortfarande på propagandan att vi har en global uppvärmning, trots att vi haft en global nedkylning de senaste 10 åren. What happened to global warming

Anledningen att högern trycker på att genomföra detta "climate-scam" är för att det finns otroligt mycket pengar att tjäna på utsläppsrätter, samt att kunna sälja nya "klimatsmarta" prylar och teknik.

En annan agenda högereliten har är att kunna skapa en global regering, vilket klimatavtalet tydligt anger flera gånger, och de kan då genomföra sin depopuleringsagenda.

Miranda sa...

Naturligtvis är klimatalarmismen ett högerprojekt. Fascismen blev höger så fort det otroliga mänskliga lidandet under andra världskriget blev uppenbart. Nazismen blev så mycket höger att den blev extremhöger. Sovjet blev höger först under 90-talet på grund av att så lite information läckte ut innan berlinmurens fall. Och i dag när vi vet mer om Kina under Mao är det uppenbart att hela maoismen var ett högerprojekt...

Jag måste gratulera Nilsson till sin framförhållning och insikt. Med stor sannolikhet kommer klimatalarmismen att betraktas som ett av seklets värsta bedrägerier, utförd av en liten kabal av bakåtsträvare. Det är vad framtida generationer kommer att lära sig i skolan.