tisdag 8 december 2009

Vet hut!

Det är ingen nyhet att några av de värsta företrädarna ur avgrundsvänstern skriver på landets kultursidor. DN Kultur bjuder på en hel radda. I dag är det Maria Schottenius som gör sitt bästa för att framstå som en person som helt saknar sinne för proportioner. Hon jämför Ceaucescus diktatur med företags varsel av anställda under lågkonjunkturen.

Att förfölja, spärra in och avrätta oliktänkande, inskränka mänskliga fri- och rättigheter och svälta barn till döds är alltså samma ondska som att ge någon sparken p.g.a. arbetsbrist. Det är så tanklöst och vidrigt att det egentligen saknas ord.

"Även om diktaturen har störtats i Rumänien finns samma mönster kvar i andra politiska system. Människor i en diktatur är beredda till hur ondsinta och elaka handlingar som helst, har det visat sig.

Men inte bara där. I en ekonomisk kristid som nu plötsligt drabbat västvärlden finns det en liknande hårdhet som i gamla öststatsdiktaturerna.

Människor ska bort från läckande företag, de ska ut ur trygghetssystem och lämnas åt sitt öde. Den processen är sällan mänsklig och vacker. Och precis som bland hemliga polisen i Rumänien finns det personer som mer än gärna tar på sig uppgiften att trakassera andra människor, att förödmjuka och förtala dem."


Begåvade skribenten Johan Ingerö uttrycker det bättre än vad jag kan för närvarande med muntliga och skriftliga tentor i kinesiska hängande över mig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tak for de interessante oplysninger

Markus "LAKE" Berglund sa...

Du kanske ska testa att formulera dig på kinesiska? Kan ju vara bra övning. :-)

Hans Li Engnell sa...

Riktigt så brett är inte ordförrådet än. :-) 600 tecken räcker inte till några vettiga politiska analyser. Men kom tillbaka om ett år så kanske...

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jag sitter här med Google Translator och väntar. :-)