torsdag 10 december 2009

Svenska skattemiljarder kastas bort

Vi vet att klimatalarmismen kommer att kosta. Riktigt mycket. Vi pratar om tusentals miljarder kronor under några år. Det är hiskeliga summor som skulle kunna göra enorm nytta om de investerades i rent vatten, malariabekämpning, information och forskning om HIV/aids eller något annat viktigt. Nu kastas de i stället i sjön på politisk korrekthet.

Sverige bidrar såklart också, svenska skattebetalare slipper ingalunda undan denna spenderingsfest. Statsministern säger att vi ska bidra med 8 miljarder med början nästa år. En fjärdedels försvarsbudget rakt upp i mumindalen. Och det är nog bara början.

Grattis, kära skattebetalare.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad värre är vi ske ge 8 miljarder til att minska utsläpp hos dom som inga utsläpp har. har statsministern fått hjärnblödning

Anonym sa...

Det är för lite.

Johan K sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Förstår inte upprördheten. Dom här pengarna kommer antagligen att tas från biståndsbudgeten ändå. Det kommer ju inte direkt att vara några nya pengar.

Anonym sa...

Ursäkta, men jag vill faktiskt känna mig som en duktig människa och krävs det att vi betalar för miljön.

Har miljön något eget bankkonto, jag tänkte sätta in en slant.

Undrar vad det kostar att klimatkompensera en burk olja i havet, tänkte nämligen hälla ut olja i havet för så länge jag betalar så skadas inte miljön.

Hans Li Engnell sa...

Har klimatet något 90-konto, tro?