måndag 14 december 2009

Vänstervåldet

Det vänsterextrema våldet uppmärksammas inte på samma sätt som det nazistiska våldet i Sverige. Ändå ser vi det vid i stort sett varje större demonstration. Anar vi månne ett mönster här...?

I år blev nazistiska Salemmarschen en lugn tillställning. Anledning: extremvänstern uteblev och åkte till Köpenhamn för att bråka där i stället. Det är inte särskilt smickrande att dessa grupper får nazisterna att se städade ut.

Det finns en benägenhet att både trivialisera och bortförklara våldet. Polisen ges vanligtvis skulden för att ha "provocerat" fram våldet (som om poliser skulle vara intresserade av att utsätta sig själva eller andra för fara genom att provocera hundratals eller tusentals demonstranter till våldsanvändning) och det verkar inte bekomma seriösa demonstranter att även deras namn dras i smutsen när det blir bråk och skadegörelse till följd av stora gemensamma demonstrationer.

Skillnaden mot borgerliga demonstranter är glasklar. Borgerliga demonstranter bråkar inte och förstör inte. De demonstrerar och skyndar sig sedan iväg till jobbet/plugget. När vi gick Walk for Capitalism under några år dök det alltid upp vänstermotdemonstranter. I Linköping blev det vissa handgripligheter när fyrverkerier kastades in mot oss. I dessa människors ögon handlar det tydligen inte om att lika rättigheter för alla utan om att ta sig rätten till dessa rättigheter - även på andras bekostnad.

De är svin, kort och gott.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Både AFA och national socialister (som förvirrande nog kallas extremhögern trots att kapitalism eller personlig frihet inte står högt upp på deras önskelista)har troligen missuppfattat Voltair: "jag avskyr din åsikt, men är beredd att dö för din rätt att uttrycka den" med det mindre kända citatet: "jag avskyr din åsikt och är beredd att döda dig och hela din släkt om du försöker att uttrycka den"

Linus sa...

Detta var det roligaste jag har läst på länge, speciellt det sista.
"De är svin, kort och gott"

Det du försöker göra med ditt lilla inlägg är enbart att dra paraleller mellan extremvänstern och "vanliga" vänstern enbart för att vinna väljare till din sorgliga ideologi som just nu håller på att förstöra Sverige.
Trots allt lyckas du inte och du framstår som en riktig clown när du framhäver att ni borgare också kan demonstrera, minsann.

Jag avskyr dig och dina åsikter och jag hoppas verkligen du lär dig att se saker ur andra perspektiv.

Anonym sa...

Löjligt Hasse Brasse!

Till och med kommunalrådet i Salem erkände i veckan att våldet helt och hållet kommer från rasfrämlingar och sk autonoma. Gå tillbaka i tiden och läs på lite. Prata med polisen inte minst. Många av de sk mord som patrioter sägs ha begått tillbakavisas ju tom av Expo. Vilka var det förövrigt som gjorde cirkusen möjlig? Med DW alltså? Nja, det var nog Blondinbella.

Jo, en sak här: Hur skulle du tänka och tycka om putte batong inte tillät er manifestation till följd av att sk högerextremister stod i er väg? Skulle du acceptera detta? Skulle sossarna göra detta? Fundera över det innan du fördömer, förtalar och förlöjligar en viktig tillika stillsam och värdig manifestation för en förlorad ädel landsman. Något du din inte underutvecklade gulingknullare, anonyme kuksugare tillika rasförrädare ger blanka ff i men ändå.

Nästa gång är det en av din "sort" ingen mer DW, begriper du?

/Julius Jung

ClaesW sa...

Bra att du erkänner att nazisterna är borgare! Stå på dig!

Hans Li Engnell sa...

Claes W, du behöver inte skämmas för att du har problem med läsförståelsen. Det är rätt vanligt. Det finns hjälp att få. Stå på dig!

Anonym sa...

De (sedan 1930-talet) återkommande slagsmålen mellan nationalsocialister och de andra socialisterna beror förstås på att de är bittra konkurrenter om de samma slags lättmanipulerade dumhuvuden som alla auktoritära ideologer måste ha som redskap.

En äldre bekant, född i Tyskland, berättade för mig att hans far hade varit med i SA. Det var inte så mycket ideologi bland underhuggarna -- de fick stiliga uniformer att impa på brudar med och som motprestation fick de puckla på kommunister på helgerna, vilka regelmässigt attackerade brunsossarnas möten.

Själv blev bekanten så småningom en tidig fotbollshuligan i Hannover i ungdomen och har röstat på socialdemokraterna så länge han varit svensk medborgare. Äpplet faller inte långt från trädet.