torsdag 17 december 2009

En lättnadens dag

Det blir inget stort klimatavtal i Köpenhamn. Det är glädjande nyheter för alla med en mer sansad syn på den påstådda globala uppvärmningen (som verkligen inte känns i Stockholm just nu, kan jag intyga). Mest känner jag lättnad. Lättnad över att den påstådda konsensusen om den globala uppvärmningen inte visat sig hålla. Lättnad över att något avtal som är skadligt för både mänsklig frihet, ekonomi och sunt förnuft inte lär skrivas under.

Nu kommer vi att få se oroade miner från högprofilerade politiker och pekade fingrar mot Afrika och Kina (som säkerligen kommer att mötas med uppsträckta fingrar).

Saker och ting är, kort och gott, som de brukar. Klimatalarmismen kommer att fortsätta som vanligt, räkna med det, men så länge det inte fattas beslut om konkreta omfattande politiska åtgärder, kan vi stå ut.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Man upphör ju aldrig att förvånas över att klimatskeptiker ständigt ropar BLUFF så fort de ser minsta snöflinga i Stockholm. Läs på lite om skillnaden mellan klimat och väder vetja, och ta en liten funderare på om det inte är så att Sverige ALLTID har snö på vintern men att den de senaste 20 åren kommit allt senare och töat bort allt tidigare. Jag minns hur jag i min barndom i Södertälje hade åtminstone en halvmeter snö mellan november och mars. Sådana mängder ser man inte längre, och har inte gjort på minst 10 år i denna region. Så visst fan har det blivit varmare överlag.

Anonym sa...

Du anonym,
hade Du lärt in vad Dina förhoppningsvis ämnes och stadiebehöriga lärare lärt ut under grundskolans, fysik, kemi, biologi och historieundervisning, så hade Du förstått att klimatfantasterna, som Du själv tillhör, har missat en hel del i sin utbildning!

Då talar jag inte ens om källkritiken som saknas helt på CO2-hot sidan eller de förfalskade temperaturvärdena som ligger till grund för de 11 datamodellerna som förutsätter en obevisad hypotes OCH dessutom att om A -> B samt B -<C så hade det ändå inte varit bevisat att A är huvudkällan till att C inträffar!

Jacobssons tankar sa...

Tänk att alla minns de snöiga vintrarna förr. Man åkte på julklappsskidorna och snön sprutade i kurvorna. Men är det verkligen med sanningen överensstämmande? Jag hörde på radio en metrolog som konstaterade att det visst var snöfattiga vintrar förr. Men det som etsas sig fast i minnet som snöiga jular och vintrar är alla de motiv på kort och planscher som sattes upp, enligt samme metrolog. Själv minns jag hur tomten 1971 kom dragandes på en cykelkärra för att det gick inte med släde då snö saknades. Och det var norr om Dalälven.

Anonym sa...

Har mötet i Köpenhamn något att göra med Peak Oil????

Kantarellkungen sa...

Anonym: det du anför från din barndoms kalla vintrar är anekdotiska bevis. De har inget vetenskapligt värde. Jag minns varma somrar och kalla vintrar. Minnet är bevisligen selektivt.