tisdag 15 december 2009

Leva som man lär

"Det är ingen ovanlig syn att miljökämparna kommer i bilar som knappt kan rulla."

Klimatdemonstranter från Sverige försöker ta sig till Köpenhamn i en över 40 år gammal Scaniabuss men stoppas eftersom bussen inte klarar miljökraven. Lite roligt är det allt.

Jag drar mig till minnes miljöpartisten i Jämtland som inte hade någon bil av miljöskäl (vilket inte är särskilt begåvat i ett stort och glest befolkat län) och i stället åkte taxi till alla möten. På skattebetalarnas bekostnad, förstås. Det är alltid lätt att ställa krav när någon annan betalar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det börjar arta sig till en top tre lista i ironi.

3) Icke miljövänlig buss. Egentligen alla som huvud taget reser dit.

2) Demonstranter med molotov cocktails, presumably not with eco-fuel.

1) Demonstranter och delegater som klagar på att det är kallt i köpenhamn.
/B

Anonym sa...

Fast det är ju lite synd att ni inte förstår grundläggande saker kring ... eh ja det mesta.

3)Visst är det lite klyschigt och kul med hippies i en gammal buss men det är ju helt efterblivet att tro att produktionen en ny buss inte medför några utsläpp. I själva verket "lönar sig" sånt inköp först efter ett antal år.

2) Det har ju inte varit några kravaller, inga mototovs har beslagtagits i demonstrationerna utan våldet har riktats mot demonstranterna.

1) Vilket väl knappast säger någonting om tendensen av en global uppvärmning?

Anonym sa...

Tack för att du kallade mig efterbliven. Dra åt helvete. (PS. ett tag verkade det som "klimataktivisterna" skulle nöja sig med klimatvänliga bomber men den danska polisen fick till sist tag på molotovcoctails.)
/B

Anonym sa...

PPS. En riktigt gammal buss som inte klarar miljöregler är att vrida upp ironin till 11. Att huvudtaget resa till Köpenhamn i stället för att förhandla via lämpliga moderna hjälpmedel är bara 6-7 på skalan.
/B