måndag 15 oktober 2007

Inskränkt

Så var det dags igen. Krav på förbud mot ”porrbilarna” i Stockholm. Sexism och förnedring, usch och fy. Så kan vi inte ha det. Ett förbud har tidigare avvisats eftersom det skulle strida mot yttrandefrihetsgrundlagen. Det tycker Sylvia Lindgren, socialdemokrat och märkbart rubbad, är ”bedrövligt”. Yttrandefrihet spelar ingen roll för henne.

Motionen är dåligt skriven och precis så patetisk som man kan vänta sig. Den börjar riktigt bra: ”Visst är det konstigt att man ska behöva drabbas av alla dessa bilar – som i huvudsak kvällstid – kör runt på Stockholms gator – med nakna kvinnor som synobjekt – görandes reklam för porrklubbar.” Hur går det till när man drabbas av en reklamskylt?

Problemet med Lindgrens och Palms förslag är inte bara att det inskränker på yttrandefriheten – det har politiker lyckats kringgå så många gånger förut – utan att det i förlängningen bör innebära att även porrklubbar förbjuds. Det torde vara nästa steg. Det är sjukt att förbjuda en laglig verksamhet att göra reklam för sig själv. Om Lindgren och Palm inte står ut med att se en skylt på ett bilflak står de säkerligen inte ut med annonser i tidningar heller. Och att censurera nätet är som vi alla känner till ett modernt sätt att säga ”det där tycker inte jag om”. Själva förekomsten av porrklubbar måste rimligen störa dessa kvinnors nattsömn.

”På något sätt måste det gå att få bort den här typen av otyg”, säger Sylvia Lindgren. Här avslöjar hon sig själv. Att påstå att det skulle vara kvinnoförnedrande är bara en populistisk feministreflex. Jag tror att Sylvia Lindgren skiter i det, faktiskt. Hon tycker bara inte om porrbilarna, därför ska de förbjudas.

Jag kan bli galen på sådana här inskränkta människor. Egentligen står de för samma rubbade världsbild som vilken nationalsocialist som helst. De föraktar människor som inte delar deras gudsförgätna värderingar, de ropar på förbud mot och inskränkningar av allt ”osunt” och i deras fotspår vandrar aktivister som tar saken i egna händer och förstör utställningar respektive ”sexistiska” reklamaffischer. Förhoppningsvis hamnar denna motion där de flesta motioner brukar hamna – i högen ”avslagen”.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Respect is good.

http://www.hardcoretube.net/view_video.php?viewkey=47e897f954495eab16a8

DonnieDarko

Anonym sa...

Respect is still good.

DonnieDarko

http://www.hardcoretube.net/view_video.
php?viewkey=47e897f954495eab16a8

Andreas sa...

Precis vad jag satt och tänkte när jag läste artikeln på DN.. Är det sossar eller politiker i allmänhet?

Take care

Anonym sa...

Det är ju ingen nyhet att socialism och nationalsocialism har fler gemensamma nämnare än ändelsen på respektive ideologiers namn.

Johan L sa...

Ha ha ha ha ha, Veronica Palm är troligtvis en av de mest inkompetenta kvinnorna i världen. För oss som följt med i hennes blogganden är det inget nytt med hennes idiotiska förslag. Kommer ni ihåg när hon anmälde polarn o pyret. Anledning? En kille var klädd i blått och en tjej i rosa, detta var gravt diskriminerande enligt Palm. Måtte en blixt träffa henne snart.