onsdag 11 januari 2017

"Your organization is terrible"

Det här är lite kul. Den blivande amerikanske presidenten Donald Trump vägrar ge CNN en fråga under sin första presskonferens sedan valet.

Jag har en känsla av att det kan bli lite spänt mellan Trump och CNN under de kommande fyra åren. Det brukar sällan vara smart av politiker att reta medierna. Men i detta fall har Trump sannolikt inget att förlora eftersom CNN ändå aldrig kommer skriva ett positivt ord om honom.

Let the show go on.15 kommentarer:

Riga sa...

Nån som kan hjälpa?

Har svensk media fått Trumpblödning? En rapport vars sanningshalt diskuterats i månader i USA slås upp som ett scoop i SVT.
Har de inte rätt nu har de ju nu när de är under lupp åter tappat all trovärdighet.

http://erixon.com/blogg/2017/01/dn-har-fatt-trump-pa-hjarnan/

http://erixon.com/blogg/2017/01/varsta-spridarna-av-falska-nyheter-cnn-tt-med-flera/

Riga sa...

Tillägg, läste länken till Buzzfeed. Det verkar vara en anka men hur veta?

Anonym sa...

"...under de kommande fyra åren."

De kommande ÅTTA åren, God willing.

Anonym sa...


CNN och svenska MSM; SVT,DN,SvD och alla de andra.
Hur går det med de journalistiska ambitionerna?
Jag menar egentligen?

https://www.nytimes.com/2017/01/10/business/buzzfeed-donald-trump-russia.html?_r=1

Magne sa...

Det här klippet om en deltagare som vill protestera mot Pride, borde alla se: https://www.youtube.com/watch?v=9sOeDI2YuMs.

Ger en sammanfattning: En kille (30-35 år) vill protestera mot att Pride är emot kärnfamiljen, många gånger berättigar pedofili och anser sig ha rätt att aldrig bli ifrågasatta.

Vad händer i klippet: Två personer blir omhändertagna. Dels den som protesterar mot Pride som helt fredligt visar upp en skylt där det står "Pride är inte sunt för samhället", han blir attackerad och de, de "fina" pridedeltagarna förstör hans skylt. Dels blir en "queer", eller vad man ska kalla personen, omhändertagen för att den visar att demonstranten bör få ifrågasätta hur "sunt" Pride är.

Mycket sevärt!

Jag tror det är pga. detta som Utlandssvensk, många andra svenskar, verkligen inte vill se en stark militär, polis etc., eftersom den skulle agera mot pridemotståndare, antifeminister och de som anser att Sverige är först. Medan den skulle samtala med förortsbusarna och förstå dem, dialog, grilla korven med bröd, förstå varför Abdullah måste våldta eller tafsa lite på tjejen då hans kultur inte är som svenskarnas. Kanske att miljön är lite dålig, så han bränner en bil eller slår lite folk?

Ken Ring hade fan rätt! Fuck polisen och bränn ned Kungahuset. Kungen är en jävla fjant som sitter och roar sig och tar ställning för det ena och det andra, men aldrig för sitt land. Danmarks drottning har lite ryggrad i sig, där får man se ett ställningstagande för att "integration" är ett helvetesprojekt. Carl Gustaf den 16 går bara på ceremonier för romer, tattare och nyanlända bidragstagare. Vi kunde fan ha Ken Ring som kung i stället!

Pridedemonstranten har många bra videor: https://www.youtube.com/channel/UCzWxxSrkgdsK7ELp871bpTw/videos.

Anonym sa...

Virus drabbat iotakt och ledarsidorna nere.Vilket sammanträffande!
Finns där fler sammanträffanden?

Kap Horn sa...

Han verkar vara (på gold eller ond) en fri man!

Christoffer sa...

Måste erkänna att Trump ger mig Erdogan-vibbar här. Det spelar ingen roll att media kritiserar honom, en amerikansk president ska stå över sånt. Hade det varit okej att t.ex. Anna Kindberg Batra hade sagt sådär till en Aftonbladet-reporter, och sen ursäktat det med att dom ändå aldrig skulle skriva något positivt om henne? Jag tycker inte det. Det ger mig djupa obehagskänslor ett en man med Trumps omogna attityd, som för tankarna till ovan nämnda Erdogan eller Rodrigo Duterte, ska bli överbefälhavare för världens mäktigaste land.

Anonym sa...

Så vad är det här?
Putin?
Eller bara Eliasson som övar?

http://ledarsidorna.se/2017/01/attacker-mot-media-ar-attacker-mot-lasare/

Anonym sa...

Verkar som om det inte bara är ryssarna som kan cracka,tillvägagångssättet är att sno någons nummer och stänga av kontot för att sedan logga in funkar på alla meddelande-appar.Om fler än ryssarna kommit på det så kan de ju göra samma lika.Ygeman uppmanar tex till olagliga datalagringsaktiviteter.Kanske finns det mer på lager?
"This Is How Russian Spies Could 'Crack' Telegram"
http://motherboard.vice.com/read/this-is-how-russian-spies-could-crack-telegram

Anonym sa...

Hej.

@Christoffer:

Erdogan hade aldrig kommit att vara i en sådan situation i Turkiet. Där har du skillnaden.

Jämför med Sverige: våra politikers situation påminner mer om Erdogans, då journalister som är jobbiga inte bjuds in.

Trump tar tillfället att låta en ur världens journalistiska elit göra bort sig - notera hur lugn Trump är, något som för CNN-mannen att framstå som ett bortskämt barn. Att han (journalisten) dessutom talar i mun på och stjäl frågetillfället från en kvinnlig kollega lär fler än jag noterat.

Är det bara jag som minns hur Reagan hanterade media, och hur man i Sverige förfasade sig över att han inte var journalisters underdånige nickedocka, utan var en politiker som själv förstod och kunde använda journalistikens narrativa mytologi?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

FD Liberal sa...

@Christoffer:

Hade du hellre sett en president som stöttar islamistiska maktövertaganden i hela MENA-regionen?

Trump var på god fot med Khaddaffi. Hade han varit president under arabiska våren, hade vi haft miljoner strömmandes över medelhavet då?

Anonym sa...

@Riga

https://www.youtube.com/watch?v=fO1ps2A4q90

Anonym sa...

Trump är lugn och värdig. CNN-reportern däremot tjattrar som en apa...

Anonym sa...

Även i Sverige diskrimineras media. Tänk på att det vid presskonferenser i regeringskansliet får oftast enbart några få från riksmedia ställa frågor.
Jag såg presskonferensen med Trump. Det var bara ett fåtal som fick ställa frågor. Varför skall då Trump kritiseras för att han nobbade CNN, det var ju så många andra som inte fick ställa frågor. Men jag måste medge att Trump utnyttjade tillfället att förklara att media bör hålla sig till korrekt information och inte sprida förtal.