söndag 22 januari 2017

Om det kärleksfulla hatet

Nog blir det ganska avslöjande när en artist som Madonna kliver upp och välkomnar åhörarna till "kärlekens revolution" och sedan skriker "fuck you!" till alla som ifrågasätter marschen. 
I dag bloggar jag hos I otakt om de grupper som säger sig sprida kärlek men i själva verket står för hat och konfrontation.

Läs om kärlekens hat.

15 kommentarer:

Anonym sa...

MSM spräcker sömmarna för att hitta nya vinklar på den amerikanska polariseringen.Det är inte bara Rawet som kränger ut och in på sig för att få till det.
I Sverige stöder 49% av M:s tillfrågade väljare AKB:s nya hållning mot SD.19% tycker det är varken bra eller dåligt.Hälften stöder då AKB enligt media.
Som vanligt utan att redovisa hur många som tillfrågades eller bortfall och sådana onödiga detaljer.Av någon anledning passar inte den svenska polariseringen MSM.
Det ska inte talas om någon kris, kollaps eller katastrof.Man kan gissa att en polarisering då är helt omöjlig.
Men om helt inkompatibla ståndpunkter ställs emot varandra är det bara en tidsfråga innan situationen polariseras.Inte ens en liberal demokrati har något metod för att få ena sidan att vika ner sig och känna sig nöjda.Det kan vara bra att komma ihåg också i Sverige.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/varannan-moderatvaljare-gillar-kinberg-batras-utspel

Anonym sa...

Allt är inte #FakeNews på Facebook.Uppsala visar vägen.

#DagsAttRasaLite?

Anonym sa...

@Anonym

" 82 procent av de tillfrågade M-väljarna i undersökningen tycker att förslaget är bra. "
enligt Aftonbladet/Inizio.Faktiskt bara 5% från de förr så avgörande 87% om man räknar på det viset...

Diffen mellan mätningarna måste röra sig om något i storleksordningen hundratusentals eller så.Inte så värst jävla imponerande faktiskt.
Kanske ska man tro lika mycket på opinionsundersökningar som på tidningarna
som betalar dom?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4kkQo/moderata-utspelet-splittrar-alliansvaljarna

Anonym sa...

Varför använder Du den arabiska beteckningen Daesh i st f IS = islamiska staten?
Detta gjorde president Obama genomgående för att dölja att allt går tillbaka till islam och koranen. Detsamma gör Löfven m fl i Sverige. President Trump kommer inte att göra det.

Hans Li Engnell sa...

Om du tror att jag använder Daesh för att "dölja att allt går tillbaka till islam", läs min bloggpost igen där jag skriver om just islamism och jihadism. Och har gjort tidigare. Daesh har blivit en alltmer etablerad beteckning av IS, så det är inget "ställningstagande" från min sida.

Anonym sa...

Det verkar som om Löfven har betydligt större problem med Sverige-bilden efter Facebookarna i Uppsala än Katerina Janouchs konstigheter i tjeckisk web-tv.Facebookarna är på väg att
bli virala och en världsnyhet, och det inte bara i Tjeckien.Det är inte utan att Löfven kan få problem med berättelsen om den svenska modellen.Utomlands i varje fall.

Anonym sa...

Vem är det som allt mer har etablerat beteckningen Daesh på IS?
Al Bagdadi utropade ju kalifatet och kallade det den islamiska staten med hänvisning till islam och koranen. Skall vi inte ta honom på allvar att detta kalifat kommer från islam och koranen? Allt som nu görs inom kalifatet härör från islam och koranen.
Är det inte dags att kalla en spade för en spade?

Anonym sa...

Hej.

"Hat å hat å hat -
men va gör du med din kärlek?"

Så sjöng 'De lyckliga kompisarna' en gång i tiden.

Du nålar verkligen fast kärnan i det här inlägget: förenade i hat påstår de sig ha idéer som är till allas gagn.

Det verkar vara som att Schyman-vänsterns förmåga till konkreta realistiska förslag för att uppnå sitt syfte är omvänd till dess förmåga att hata de motståndare vars idéer lyckas uppfylla samma mål men snabbare och bättre - istället för att vara för något och med empiri bevisa att det är bättre än det de förkastar vill de förbjuda alla alternativ till sin egen metod.

Idiotiskt.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

Anonym sa...

Fyra skjutningar,en död.En världsberömd gruppvåldtäkt.Inget vidare facit dagarna efter Ygemans förnyade förtroende för sin Rikspolischef.195 av 290 kommuner klarar inte anvisningarna.72% som riskerar att råka ut för Johanssons vrede inom någon månad.Nya står på kö.Ännu fler som ingen vet vart de ska ta vägen.Sossarna sitter på en bomb färdig att explodera.Har granen brunnit?
I EU läggs det förslag om att hyra interneringsläger i Libyen och Löfven tycker att de andra ska ta sitt ansvar enligt svensk modell.Vad kan gå fel?Har granen brunnit?
Kvartoft försöker pressa en slingrig AKB som inte ska sätta sig i en regering med Åkesson.Sittande regering sitter inte tiden ut.AKB har många timmar framför sig vid ritbordet.För vem ska hon regera med?Har granen brunnit?

Anonym sa...

Man kan i varje fall konstatera att det börjar bli kännbart för media.TU drar igång en kampanj för att informera om att misstron emot media till viss del handlar om okunskap.Till en annan om att kränga tidningar kan man tänka..
http://www.journalisten.se/nyheter/tus-kampanj-vi-vagrar-avpixla

Amnexis sa...

Angående IS, Daesh eller Da'ish är två olika förkortningar av Islamiska Staten (i Syrien/Levanten) på arabiska. På svenska blir det just - Islamiska Staten. Om det är förlämpningen du tänker på Hans, så stavas den DASH (trampa på, typ).

Nu har vi rett ut det. Islamiska Staten (förkortat IS) heter det om man vill använda sig av svenska språket.

Men det är lurigt det här med arabiska...

Anonym sa...

"Och det är därför mina fingrar skakar av ilska när jag skriver den här texten: för att det är så tydligt att vi har misslyckats.
Vi har misslyckats med att få våra unga att förstå vad man får göra med andra och inte. Vi har misslyckats med förklara vad en våldtäkt är, med att nå ut med varför samtycke behövs och vad som händer när det saknas. De senaste åren har vi fått upp debatten om samtycke på agendan och saker och ting börjar röra sig åt rätt håll: mot en samtyckeslagstiftning. Det är en framgång, absolut. Men samtidigt står det i dag så obarmhärtigt klart att vi inte gjort tillräckligt."

Jahaja VI har misslyckats med det.Vilka vi? Och vilka har VI misslyckats med? Morgan Johansson visste ju allt han behövde veta.Sarnecki hade berättat det för honom.Media stämde in unisont,förutom DN,vi vet vad vi behöver veta.Hur kan VI misslyckas då?

http://unt.se/nyheter/uppsala/mina-fingrar-skakar-de-tycker-inte-de-gor-fel-4513608.aspx

Anonym sa...

Kan ingen d-l skjuta honom?
Roland Petersson, ledamot i samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar (S) sitter och näthatar lite på Facebook.Nu har han pudlat så ingen skada skedd.Trumps inställning i klimatfrågan triggade Peterssons ilska.Lyssnar man inte på den svenska gröna regeringen kan det bli så.
http://www.sydsvenskan.se/2017-01-23/svensk-politiker-ville-fa-trump-skjuten

Anonym sa...

Det här i Uppsala blir väl som med det på Gotland.Svårbevisat.Ord står mot ord.Nedlagt i brist på bevis.Kanske skickar man upp attackstyrkan till lärdomsstaden ifall någon icke-akademiker skulle ha åsikter.Bönderna ska kväsas.Sen är det Nalle-dags.Fram med marschallerna och värmeljusen.Skriv en rad på kanten till en gammal flyttkartong.Hålla handen och sjunga.Finns säkert en biskop ledig som kan komma och förkunna Herrens ord i dessa mörka tider.Vi ska fortsätta leva våra liv som vanligt.Annars har det onda segrat.

Anonym sa...

Bagdad-Bobs svenska dasspapper berättar att Trumps rådgivare Sean Spicer kallas för Bagdad-Bob.Den ironin är det inget fel på.

/TheRealBagdadBob