torsdag 12 januari 2017

Oppositionen som försov sig


Jag brukar gilla riksdagens partiledardebatter. Till skillnad från TV4:s och statstelevisionens debatter avbryts inte partiledarna av otåliga programledare utan kan, visserligen i korta repliker, mäta argumenten mot varandra under ordnade former.

Årets första partiledardebatt var däremot ingen kioskvältare, och den så kallade oppositionsledaren bär en stor del av skulden för detta.

Det blev uppenbart att Anna Kinberg Batra efter två år som moderatledare inte har vuxit en tum utan att detta bleka framträdande är vad presumtiva M-väljare kommer att få. Visst sade Kinberg Batra alla de rätta sakerna. Men hon gjorde det som vanligt utan övertygelse i rösten och framför allt utan att följa ord med handling. Hon vill bli statsminister - men inte just nu. Hon anser att Sverige går i fel riktning - men hon är inte beredd att utmana regeringen i någon avgörande fråga.

Ett tema dominerade debatten: den växande otryggheten och oron i samhället. Det vore väl OK om inte alla hade sagt exakt samma sak, beskrivit samma problematik och levererat ungefär samma lösningar: mer pengar.

Inte ens Jimmie Åkesson och Annie Lööf, som brukar vara vassa och spänstiga i dessa debatter, ofta mot varandra, lyckades leverera.

Statsministern påtalade som vanligt att Sverige har bytt riktning och beskrev att med regeringens politik kommer livet bli bättre för alla. Det här är fortsättningsvis socialdemokratins problem. Den ser inga begränsningar. Den ser inga målkonflikter. "Alla ska med" var en hånad paroll inför ett tidigare riksdagsval, men den förblir lika innehållslös och platt nu som då.

Löfven vill "inte ge en tum" till den organiserade brottsligheten. Ändå är det i socialdemokratiskt styrda kommuner och stadsdelar - som Malmö, Göteborg och utsatta områden i Stockholms förorter - som den organiserade brottsligheten och gängkriminaliteten har etablerat sig och kunnat bita sig fast. Insikten om varför det har gått så här långt förefaller begränsad.

Partiledardebatten var sålunda mest en upprepning av gamla haranger. Löfven håller i stort sett samma anförande som han har hållit sedan valrörelsen 2014. Oppositionen går på autopilot. Oppositionsledaren snarksover och låter sig bli tillplattad av statsministern. Det är kort sagt en ganska tragisk samling som säger sig vilja regera efter nästa val.

Då har det varit desto mer intressant följa alla debatter och diskussioner från Folk och försvars rikskonferens, där trygghetsfrågorna har diskuterats i betydligt mer konkreta och konstruktiva termer. Rikspolischefen Dan Eliasson medgav, kanske lite oväntat, att migrationen till Sverige under senare tid vid sidan om att anstränga polisens resurser också har skapat otrygghet i det svenska samhället.

Överlag gjorde rikspolischefen ett ganska tydligt och bra framträdande på Folk och försvar. Men Eliasson råkar vara en obotlig optimist, vilket månne ingår i uppdraget men rimmar rätt illa med hur verkligheten ser ut just nu.

Detta gör att hans uttalanden inte sällan skaver mot hur allmänheten uppfattar vardagen i dagens Sverige. Han framstår som tondöv. Händelsevis en egenskap som förenar honom och landets statsminister.

29 kommentarer:

Anonym sa...

Snart återstår inte så mycket annat än att varna för politikerföraktet.
Den har funkat förr.
Om det föraktet sprider sig så lurar en gädda i vassen redo att ta över så fortsätt tro på demokratiska politiker för annars går det åt helvete.
Naturligtvis utan att någonsin fundera över vilken roll sillstimmet spelat.

Utlandssvensk sa...


Jag gillar också riksdagens partiledardebatter, även om jag inte har hunnit se just denna. Nu tappade jag dessutom suget att titta!

Reinfeldt hade en hel del glöd när han debatterade, inte minst mot Jimmie. Det var ofta sevärt. Men nu finns det inte så många troende fanatiker kvar. Annie är väl den sista, åtminstone på den "blå" sidan. Det stämmer nog att hon mot Jimmie är bland det skarpaste man kan hoppas på nu. Hon är en rimligt pigg och vass debattör. Men samtidigt sitter hon, enligt mig, fast i en sån otroligt löjlig och närmast barnslig vulgäruppfattning om marknadsliberalismens välsignelser att det mest blir komiskt. Men det verkar ju fungera och Annie leder nu det enda av de gamla allianspartierna med någon form av medvind. Vidare kan man med fog säga att Annie är den enda som finns kvar i den gamla alliansen. Hon står på samma ställe som C har gjort i 15 år, men de andra partierna har flyttat på sig.

Jimmie tycker jag oftast är klart bäst, men jag är också part i målet. Samtidigt går han ganska påtagligt upp och ner och har en del svackor. Han har nog länge befunnit sig i gränslandet till utbrändhet. Personligen skulle jag gärna se en hårdare linje från honom och SD, men de verkar nöjda med att sitta still i båten. Om man tittar på opinionsundersökningarna verkar det fungera ganska bra.

De ständiga inviterna till M tror jag är en ganska renodlad taktik. Jimmie väntar sig inget positivt svar, men fortsätter att ställa frågan till AKB för att underminera henne och tydligt visa upp för väljarna att M inte vill sätta handling bakom sina ord. Även detta verka fungera och M fortsätter att läcka väljare till SD.

Magne sa...

" Om man tittar på opinionsundersökningarna verkar det fungera ganska bra.
---
De ständiga inviterna till M tror jag är en ganska renodlad taktik. Jimmie väntar sig inget positivt svar, men fortsätter att ställa frågan till AKB för att underminera henne och tydligt visa upp för väljarna att M inte vill sätta handling bakom sina ord. Även detta verka fungera och M fortsätter att läcka väljare till SD."

Faktum är att SDs andel röstare stått stilla eller minskat en aning från 2015. Jag tror de når motstånd på 25 % och antagligen inte blir större än 30 % i valet 2018 eller 2022, om inte Sjuklövern väljer att samarbete.

Anonym sa...

"Den franska dagstidningen Le Parisien har beslutat att inte beställa fler opinionsmätningar inför presidentvalet i maj. Tidningen vill undvika att beskriva kampanjen som en hästkapplöpning."
Här på hemmaplan har vi inte ens kommit överens om vad som visar mest fel av självrekryterande internetpaneler eller intervjuer över fast telefoni.Lite försiktigt är vi överens om att båda knappast visar rätt, eller ens i närheten av rätt, efter Trump och Brexit, och fortsätter ändå att undersöka för att sedan slå fast ett resultat ned på decimalen.
En tidning behöver de här artiklarna där ett parti, eller en politiker, antingen rasar eller ökar med chockartad kraft.Decimalspekulationerna skapar nyheter och
utrymme för experterna.En lite lustig bieffekt uppstår sedan när samma tidningar med kraft ägnar spaltmeter åt att förneka spikat faktum efter valet eftersom
opinionsundersökningarna sa något annat.
Varningar om att den framtriangulerade mattan kan ryckas bort under fötterna är ingenting man vill höra.Trots allt ger showen intryck av att man vet vad man håller på med.
Tror man.
http://www.journalisten.se/nyheter/darfor-pausar-le-parisien-opininionsmatningar

Anonym sa...

Det ingår inte i rikspolischefens uppdrag att vara obotlig optimist. Hans uppgift är inte att vara socialarbetare. Han skall upprätthålla lagen.
Eliasson. som nu påstås vara lagens högste beskyddare bröt under sin tid som GD på migrationsverket grovt mot utlänningslagen. Han tillät personer med oklar identitet att komma in i Sverige. Det får vi nu alla lida för. Dessa personer varav många begår brott mot oss blir vi inte av med.
Bo Adolfsson, Mölndal

Anonym sa...

Det är partistödet som definierar politiska partier i dag.Det och ett och annat förvaltat arv från förr.Inte medlemsantalet eller deras engagemang.Inte ens väljarna och deras engagemang i första hand.Anställda tjänstemän och experter ska ha lön och de egna villkoren påminner blygsamt om relativt välbetalda direktörers.En karriärsväg kort sagt.
Utvecklingen kan ses i de lite nyare partierna.MP har slängt allt vad medlemmar och väljare heter över bord och slåss numera enbart för att hålla sig kvar i riksdagen.Åkessons SD stretar emot, men också där kan man se tecknen i form av utrensningar och interna stridigheter.
Så vart fjärde år är det då dags för kvartssamtal.Det som ger legitimitet och därmed fortsatt partistöd.Vad är då egentligen naturligare än att man lägger sig så nära varandra det går?
Samma strategi som bytesdjuren på Afrikas savanner.Ingen vill sticka ut och ta en risk.Man har en framtid investerad i det här.En förhoppning om att en dag kunna hoppa över till en ännu mer lukrativ bransch av något slag.Det händer ju som bekant.
Så har vi fått ett självspelande piano med en egen liten truddilutt att klappa händerna till.Samt den eviga frågan: Var det rätt låt som vann?

Anonym sa...

Förmodligen finns en icke offentlig del i DÖ som innebär en samlingsregering mellan m och s om sd är eller blir "för stora" 2018.
Det är väl därför hon inget gör, vem vill ha dålig stämning på jobbet 2018-2022?
De struntpolitikerna kommer regera landet t o m 2022 då i alla fall steffe faller för åldersstrecket .

Hans Li Engnell sa...

Det ingår inte i rikspolischefens uppdrag att vara obotlig optimist. Hans uppgift är inte att vara socialarbetare. Han skall upprätthålla lagen.

Jo. Men det jag menar är att det ingår i en generaldirektörs uppdrag att se möjligheter där andra ser hinder, att se glaset som halvfullt. Annars blir det svårt att ha den positionen. (Arbetsförmedlingen, som till sin konstruktion är dödsdömd, skulle ju ingen kunna chefa över om chefen i fråga var alltför realistisk.)

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Faktum är att SDs andel röstare stått stilla eller minskat en aning från 2015."

Det kan man väl ungefär säga. Men som jag ser det, gick SD rätt upp från valet 2014 fram tills de andra partierna tvingade börja lägga om sin politik (eller åtminstone påstå att de gjorde detta). Då vände SD ner, även om det inte var någon jättekraft i tappet. Men de senaste månaderna har de kommit tillbaka upp nära toppsiffrorna från slutet av 2015. I princip är det bara meningsfullt att titta på Sentio och You Guv och det finns en tydlig sådan effekt i siffrorna.

Min uppfattning är att SDs taktik mot M har spelat en meningsfull roll i denna utveckling.

Utlandssvensk sa...

@ Bo Adolfsson,

"Eliasson. som nu påstås vara lagens högste beskyddare bröt under sin tid som GD på migrationsverket grovt mot utlänningslagen. Han tillät personer med oklar identitet att komma in i Sverige. "

Reinfeldt valde Eliasson som GD för Migverket just pga. att han ville ha en radikal aktivist där. Eliasson hade tydligt och publikt uttalat sig om att han tyckte att alla asylanter borde få stanna. Att Eliasson är sosse var nog ett extra plus för Reinfeldt, eftersom det minskade risken för att det skulle bli kritik mot de öppna gränser FR ville ha.

Med all sannolikhet valde Löfven Eliasson som polischef just pga. av hans mycket publika SD hat. Syftet är att polisen ska fokusera på "hatbrott" och Eliasson är 100% med på detta samt har drivit polisen hårt i den riktningen sen han tog över. Regeringen står helt bakom honom i detta.

Anonym sa...

Hej.

@Hans:

Utmaningen accepterad, som man säger!

Skämt åsido, visst skulle man kunna styra om Af till att fungera bara man som chef fick både väldefinierade mål från uppdragsgivaren och stor autonomi i att uppnå målen - vad som skaver är att varken uppdragsgivare eller chefer inom Af har någon anledning att få organisationen att fungera annorlunda än den gör.

Evighetslånga beslutskedjor med femtioelva lager av mellanchefer, ständiga rutinförändringar (hur det nu kan bli rutin annat än i ändringarna - förändring man kan lita på i svensk tappning), inget personligt ansvar, samt arbetsskapande arbetsmetoder så att personalen ständigt måste öka.

Jag tror ärligt talat att både ministrar, riksdagsledamöter och generaldirektörer är så 'skitibyx' för att göra/tycka/säga fel (fel skall då förstås som fel enligt den moraliska mediala minoritetens värdegrund), så de väljer att göra så litet som möjligt, och har nu uppnått samma läge som en berusad person vilken försöker knyta sina skosnören medan den står på dem.

Partiledardebattens ljumhet tror jag kan förklaras av årstiden - allihop är helt enkelt småsnuviga.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

Anonym sa...

När riksdagens allmänt trötta papegojor ifrågasätts rycker rikslikaren ut till försvar.
Katerina Janouch har utomparlamentariskt framfört avvikande åsikter och det dessutom utomlands.En s.k dysterkvist som svärtar Sveriges goda namn och rykte med egna åsikter.
Så kan vi inte ha det.
PJ Anders Linder skriver
Angiverijournalistik: ny satsning på DN Kultur

http://axess.se/blog/2017/1/12/angiverijournalistik-ny-satsning-pa-dn-kultur#.WHdJVrZ86Ed

Utlandssvensk sa...

Här kommer en ganska typisk debatt mellan Jimmie och Reinfeldt från 2013:

https://www.youtube.com/watch?v=TqEQ58N8JME

Ämnena är alla de som är heta nu; brottslighet, invandring och försvar.

Värt att notera är att Reinfeldt där helt sågar SDs förslag om att sänka kostnaderna för migrationspolitiken med hänvisning till internationella konventioner. Så höll han på under hela sin aktiva tid, men hans parti erkänner numera helt öppet på sin egen hemsida att det var en lögn.

För den som betvivlar detta, är det bara att gå till:

http://www.moderat.se/migration-och-integration

Där står det:

"Sverige behöver en tillfällig paus i flyktingmottagandet. Det betyder att den som kommer till Sverige för att söka asyl från ett annat säkert EU-land, såsom Danmark eller Tyskland, som huvudregel ska nekas inresa (direktavvisning). Med förslaget respekteras FN:s flyktingkonvention."

Just så är det och så har det varit hela tiden. Det betyder att en väldigt stor majoritet av alla asylanter, dvs. alla de som kommer in landvägen, aldrig hade behövt släppas in. Det erkänner M nu. Men man LJÖG öppet under många, många år och använde denna lögn som en grundbult i planen att förstöra Sverige. Lita aldrig någonsin igen på dess vedervärdiga och direkt motbjudande figurer.

Anonym sa...

Då var det stopp då för regeringens omhuldade förslag om kvotering.Alla utom möjligen V som trodde på det där är nöjda och glada.Samarbetsregeringen för att de fick demonstrera att de ville lägga förslaget och skulle ha gjort det bara de andra tagit sitt ansvar.
F.d Alliansen för att man fick sätta p för ett förslag utan att det kostade något och man samtidigt verkade eniga för en stund.SD för att man kan fortsätta nafsa AKB i hasorna och säga att bara ni vill så törs VI men ni gör ju inte det.
En helt vanlig dag på jobbet liksom.

Anonym sa...

Bladets Wolfgang Hansson vill visa att han läst sin Fleming från pärm till pärm och samtidigt öppna en liten säkerhetslucka för bladet att smita igenom ifall det skulle visa sig att Trump-rapporten bara är en planterad nyhet.Bladet vill inte att det ska synas att man blev så upphetsade när den planterade nyheten flöt förbi som en anka att man svalde den med hull och hår.Men flickorna på Bladets webb-tv avslöjar det ändå.Det är HUUU och det är OJOJOJ och det är NÄMEN så det räcker.Inte minst av hon som ska stärka upp SVT:s opartiskhet.
Men det är klart, det vore opassande att gräva för mycket i att Ygeman kallat till sig Eliasson för att kolla hans resultat.BRÅ:s senaste statistik är inget för Ygeman.Inte när han kan fråga Eliasson personligen över en fika.
"Det är enorm skillnad mellan fejknyheter och riktig journalistik. Hur dåliga DN, SvD, SVT eller Aftonbladet än kan upplevas vara i sina sämsta stunder är det inte fejk vi ägnar oss åt." skriver Erik Helmerson.Det är bara att hålla med.DN, SvD, SVT eller Aftonbladet är totalt usla i sina sämsta stunder.Annars är de ju bara vanligt usla, som vanligt, när de sätter ihop sina fejkade nyheter där på redaktionerna.Erik Helmerson travar på.Han har ett jobb att göra.Han ska sälja en tidning med uselt innehåll så att vi inte märker att riksdagen serverar oss ett uselt innehåll.Sådan är nu dealen Erik Helmerson har att förhålla sig till.Det är MSM:s ingångsvärden.Men både Wolfgang Hansson och Erik Helmerson gör också här ett uselt jobb liksom Stefan Löfven och Anna Kinberg Batra.

Anonym sa...

Hehehe
i Malmö skiter man totalt i både BRÅ, Ygeman och Eliasson.
En skadad så länge men natten är ung och dom som kan sikta
har inte vaknat än.

Magne sa...

Hur fan sammanställer BRÅ statistik vill jag också fråga. Det beräknas ha dött 104 personer 2016, enligt en preliminär sammanställning. Men Elisabeth Höglund räknade till 144 mord 2016.

En person som spränger 4 i en bil, räknas det till mord eller kan polisen inte fullt ut fastställa att det är mord? Kanske att detonationen var avsedd för att mörda 1 person, men 4 dör; alltså är det dråp på 3 men mord på 1 person.

Fler blev mördade än 103 personer 2016. Skulle uppskatta väldigt mycket om Hans såg hur det ligger till. Höglund är ju en duktig journalist, som verkar ha mycket onödig kunskap då hon vunnit På spåret. Den nödvändiga kunskapen om mordstatistik är dock mycket intressant för mig!

Anonym sa...

Hahaha, fick intvingad magen av skratt!

Anonym sa...

RPC säger att han ska till ännu fler åtgärder om det inte fungerar.Kunde han inte ha kommit på det lite tidigare?

Anonym sa...

Hultsfred stänger flyktingmottagningen helt och hållet.
Men det är fortfarande ingen katastrof, kris eller kollaps eller hur Anders Lindberg?

http://www.dn.se/nyheter/sverige/vi-pratar-om-att-stanga-var-grans-som-sverige-gjorde/

Anonym sa...

Dan Eliasson ser en ljusning i polisens statistik om man rensar den på det som får den att se mörk ut.Det är så statistik fungerar för en sosse.Tar vi bort SD och Alliansen tex så har S egen majoritet och är störst.Precis som Damberg och Shehkarabi trodde.Ett tips till Eliasson inför mötet med Ygeman är att som sosse till en annan övertala Ygeman om att ta bort alla brott som
ingen döms för.Då har polisen lyckats med sin omorganisation och festen kan börja!

Anonym sa...

"Samma strategi som bytesdjuren på Afrikas savanner."
Hehe, träffande!

Som i det gamla skämtet:
- Tror du du kan springa fortare än en tiger?
- Nej, men fortare än du!

Magne sa...

Är det så att kriminaliteten är hög i Mexico och Brasilien pga. polisens organisation? Kan inte det bero på att landet har en massa gängkriminella?

Kan det vara så att Sverige har importerat många gängkriminella? Malmö är ju en stad som uppenbarligen har kriminalitet som ledstjärna. Kan det vara så att det har importerats kriminella till Malmö från Somalia, Afghanistan, Eritrea, Turkiet, Syrien och platser där kriminaliteten är mycket högre än Sverige?

Vad är slutsatsen? Att organisationen i Mexico, Brasilien, Guatemala, Kongo Kinshasa är lite dålig, och behöver en omorganisation?

Samhället är radikalt förändrat och alla vill hitta lösningar ... men ingen vill vill säga att samhället är lite annorlunda nu pga. en invandring som stöpt om landet.

Vad ska vi försvara med polis och militär? Arabernas fristad Swerabia?

Anonym sa...

Göteborgsposten:
Åsiktskorridoren flyttar utomlands
Att belägga Katerina Janouch eller andra med munkavle kommer inte att ändra på något.
http://www.gp.se/ledare/%C3%A5siktskorridoren-flyttar-utomlands-1.4114406

Magne sa...

"Det kan man väl ungefär säga. Men som jag ser det, gick SD rätt upp från valet 2014 fram tills de andra partierna tvingade börja lägga om sin politik (eller åtminstone påstå att de gjorde detta). Då vände SD ner, även om det inte var någon jättekraft i tappet. Men de senaste månaderna har de kommit tillbaka upp nära toppsiffrorna från slutet av 2015. I princip är det bara meningsfullt att titta på Sentio och You Guv och det finns en tydlig sådan effekt i siffrorna."

Det går att diskutera vilka effekter som påverkat. Att samhället krackelerar på flera områden i och med en ohämmad invandring från sönderfallande stater och problemtyngda samhällen, är en effekt som gett dem en rekyl uppåt.

Jag tror ändå att just SD som positionerat sig för att nå alla väljargrupper, har en högsta gräns på 30 %. Följer inte partiet särskilt nära längre. Vet ungefär var de står och hur debatterna förs. Har inte sett Jimmie Åkessons framföranden och bör inte uttala mig mer om det.

Det finns dock utrymme för ett annat parti som liksom SD ser verkligheten och inte "berättelsen", att ta plats i den offentliga debatten. Visst, kanske inte innan SD har inflytande, men framöver har vi absolut andra partier med en annan inriktning, te.x. en mer högerorienterad politik. MED (Medborgerlig Samling - skriver ut hela namnet för jag visste själv inte vad folk menade, när de skrev MED. Vadå MED tänkte jag. Vad står det för?) kanske fortsätter sitt arbete, eller spricker de och ett annat liknande parti kan formas och ta plats i riksdagen.

Mestadels ser man verkligheten ganska tydligt av att bara befinna sig en stund i sin hemort eller inne i Stockholm. Många svenskar som tigger pengar på tågen, som säger att de inte får stöd från Socialen. En vanlig tur på ett tåg är följande: Man hör alla slags språk. Svenskarna är ungefär 50 % och de övriga (invandrarna) 50 %. Först kommer en rom och tigger pengar, och några minuter senare tigger antingen en ung svensk tjej eller kille på 20-25 år eller en svensk man på 30-40 år.

Svensken och romen har det gemensamt, att båda tigger.

Funderar på hur ett tiggeriförbud skulle fungera i Sverige, med en befolkning som allt mer behöver stöd från allmänheten då bostäder inte finns att tillgå enkelt, arbeten är hård konkurrens om, och de skenande kostnaderna för välfärdsstatens ansvar för Afghanistans, Somalias, Eritreas befolkningar och övriga länder som vi försöker rädda från elände.

Anonym sa...

Nu är blaskan sura på SD för att dom bara är bleka kopior.
Bleka kopior av Donald Trump.
Tänker att sossarna borde veta.
Dom precis som kusinerna i V har ju beskyllts för att vara dåliga kopior
av Lenins bolsjeviker.Eva Franchell som blaskans skribent heter känns
inte så särskilt orginell.Ett russin bland alla andra.
Men det är ganska avslöjande för vad som komma skall.Blaskans
strategi inför valet sas.Frågan är väl om det är så hållbart?

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/JeERj/sverigedemokrater-bara-bleka-kopior

Anonym sa...

"BBC inrättar specialstyrka mot fejkade nyheter
Brittiska nyhetsbolaget BBC tillsätter en ”underrättelsestyrka” med uppdrag att identifiera och märka falska nyheter i sociala medier. Företeelsen har vuxit dramatiskt och uppmärksammats inte minst i samband med Brexit och valet av Donald Trump."

Sanningen enligt DN som aldrig ljugit innan Brexit eller Trump.Men BBC är tvåa på bollen.En egen underrättelsestyrka har DN sen länge.Uppdraget liknar BBC:s men DN:s handlar mer om att
identifiera och märka personer i sociala medier.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/bbc-inrattar-specialstyrka-mot-fejkade-nyheter/

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

Jag ser också gärna att det blir ett vettigt nytt parti till höger om SD, även om jag inte tror att det kommer att bli ett fritt val 2018. Vad gäller MED får vi väl se, jag har ett blandat intryck hittills.

Intressant skildring av vardagen i Stockholm. Det låter rimligt att fler svenskar nu måste tigga. Kommunerna trycker sannolikt på socialtjänsten att hålla ner kostnaderna och den i särklass enklaste gruppen att säga nej till är vanliga svennar.

Skenande brottslighet och verklig, öppen fattigdom är i grunden bara två helt förväntade effekter av den gradvisa förvandlingen till ett MENA land.

"Samhället är radikalt förändrat och alla vill hitta lösningar ... men ingen vill vill säga att samhället är lite annorlunda nu pga. en invandring som stöpt om landet."

Ingen vill erkänna att om man ska hitta lösningar, måste man titta på vad som faktiskt fungerar i andra mångkulturella eller mångetniska samhällen. Det är det jag och du har gjort, men få svenskar är villiga att tänka så. Det lär nog förändras, men troligen tar det för lång tid för att landet ska kunna räddas. Systematisk och omfattande segregering upplever jag är nästan akut nödvändigt om inte sönderfallet ska accelerera påtagligt på kort sikt. Men alla insatser som görs nu verkar åt motsatt håll, dvs. statsmakten aktivt försvårar segregering. Detta medför en väldigt hög risk för att man påskyndar sönderfallet rejält. Det är nära nu att större grupper rika och/eller högproduktiva börjar lämna landet. Om detta sker, är allt realistisk hopp om en vändning borta.

Det finns tre alternativ: Deportering, segregering eller sönderfall. Det sista är defaultalternativet, dvs det som händer om man gör ingenting. Kanske kan det sen ur sönderfallet uppstå vita "hemländer", men sannolikheten är nog inte hög.

Utlandssvensk sa...


"Men BBC är tvåa på bollen"

Det räcker inte! I gamla DDR jagade "public service" falska nyheter redan för 50 år sen:

”Der schwarze Kanal (Den svarta kanalen) var ett TV-program som sändes i den östtyska TV-kanalen DFF under perioden 21 mars 1960 – 31 oktober 1989, totalt 1.519 sändningar. Programledare under alla år var Karl-Eduard von Schnitzler.

Der schwarze Kanal var ett program som uppgavs avslöja de lögner den västtyska televisionen enligt uppgift utsatte de östtyska medborgarna för. Programmet bestod av utvalda inslag från de västtyska kanalerna ARD och ZDF."

https://sv.wikipedia.org/wiki/Der_schwarze_Kanal