fredag 6 januari 2017

DGS: Tino Sanandaji om utanförskapet

23 kommentarer:

Utlandssvensk sa...


Hela programmet är väldigt sevärt!

Från mitt perspektiv blir det extra pluspoäng för att han, helt korrekt, dels pekar ut både vänstern och liberalerna samt även påtalar att locket åkte på debatten som värst efter att Reinfeldt tillträdde.

Sen är det ju härligt att höra någon som kallar en spade för en spade! Problemen med utomeuropeisk invandring har hela vägen varit desamma, under 30 år. Sossarna erkände det 1989 och NyD kom in i riksdagen på det 1991. Men sen var det en gradvis resa in i rena kafkalandet i nästan 25 år! Och det blev, som sagt, MYCKET värre efter 2006. Och hela denna tid har det sett ungefär likadant ut, vad gäller de migrationsrelaterade problemen. Men påtalade man detta, då var man en DÅLIG människa.

Nu kommer räkningen.........

Anonym sa...

Idiotin vet inga gränser!
Enligt Aftonbladets Anders Lindberg hjälpte Putin Trmp till seger och nu är det SD:s tur.Med en logik värdig en Marita Ulvskog visar Lindberg upp ett sargat och krossat S i förväg.Det är Putins fel om Löfven tappar valet.
Som om svetsarn behöver hjälp för att förlora.Aftonbladet och Lindberg kan knappast sjunka djupare.Tråkigt för mer förnuftiga sossar är att de blir neddragna i sörjan.
Men så kan det gå när inte haspen är på!


http://www.aftonbladet.se/ledare/a/B97d0/efter-trump-kommer-putin-hjalpa-akesson

Olof sa...

@Anonym Lindberg själv borde ju i så fall ha djup insikt i detta. Med tanke på att det till stor del är migrantinflödet och dess konsekvenser som hjälper SD, och Lindberg är en av dem som vurmar för det, hur mycket har han fått betalt av Putin?

Vänsterns konspirationsteorier runt Putin skulle ha mycket mer trovärdighet om det inte var vänstern själva som skapade och fortsätter att skapa förutsättningarna för målet de hävdar att konspirationen skulle ha. Det var inte Putin som förordade inflödet som ledde till Brexit, det var inte Putin som drev öppna gränser. Om Putin hade ett intresse av att destabilisera Europa så skulle han ju snarare uppmuntra och stödja nuvarande regeringar att fortsätta denna politiken ytterligare.

Om Putin ligger bakom konspirationer mot den nuvarande politiken så måste ju i så fall syftet vara att _stabilisera_ Europa och göra det mer pålitligt, och för att kanske i framtiden slippa ha en till stor exportör av terror på tröskeln. Men även det känns nästan lika långsökt.

Så jag föredrar att dra mina egna slutsatser av våra politikers agerande och uttalanden, och Löfvens agerande (eller, snarare, totala avsaknad av agerande) räcker mer än väl för att förklara varför S förlorar till SD, utan att man behöver hyra in analytiker från arbetsförmedlingens stödprogram för personer med paranoid schizofreni.

Anonym sa...

Själva bevisen för att Putin hackat är super-duper-hemliga men ryssarna har bevisligen sagt taskiga saker om Clinton på tv så....inte ens Washington Post verkar riktigt övertygade faktiskt.
Anders Lindberg anar Putins hand bakom en framtida S-förlust och Margor Wallström tycker det är allvarligt.Stefan Löfven tycker nog det hela känns surrealistiskt men håller klaffen tills han blir tillsagd.
"Idiotin vet inga gränser!".Precis så.Vänsterns variant av en smoking gun är inte ens lika övertygande som Bushs.Men gnälla över fejk-nyheter på Facebook det ska man.

Anonym sa...

Tino Sanandaji tillhör det lilla fåtal i forskarkollektivet som rakryggat håller fast vid en linje som bygger på forskning och inte på order uppifrån.Troligen beroende på att han inte är född in i värdegrunden.Det ska vi vara tacksamma för!

Utlandssvensk sa...

Hans,

Här är något som du kanske är intresserad att skriva om:

http://www.barometern.se/kalmar/barnaktenskap-skapar-kaos/

Det handlar om en gravid 14 åring från Syrien och hur detta har hanterats i Sverige.

Det är en liten titt in i vad som sker när man (delvis) tillämpar svenska regler på mångkulturella fenomen. Mitt intryck är att myndigheterna oftast ser mellan fingrarna på liknande problem, men här verkar man ha agerat. Konsekvenserna förefaller ha varit omfattande. I fallet här blev alla på social­kontoret evakuerade pga. hot vid ett tillfälle.

Hur ska socialtjänsten och andra myndigheter hantera detta när vi har många, många tusentals fall? Från mitt perspektiv verkar det helt omöjligt, inom ramen för det befintliga systemet. Men du kanske har bättre insikt och andra funderingar.

Fd moderat sa...

Utlandssvensk,

"Nu kommer räkningen........."

Problemet är att de som borde betala för det här kommer att komma undan md stora förmögenheter. Reinfeldts beteende efter valet är en spottloska i ansiktet på alla fattig-pensionärer. Han borde skämmas å det grövsta.

Sedan får Johan Norberg sig en välförtjänt skrapa. Att hänvisa till vad någon i Polen har skrivit om Sverige skulle knappast hålla ens i en uppsats i åk 9.

Det vore intressant att se en debatt mellan honom och Tino Sanandaji. Norberg inser nog att han inte har något att vinna på det utan skulle bli totalt förnedrad av TS.

Anonym sa...

Vi ska vara glada över Anders Lindberg.Fantastiskt glada.
Få har gjort så mycket för att visa upp det intellektuella haveri som driver stora delar av S fram till stupet som denne Anders Lindberg.
Hans historia till trots har AB:s ägare medvetet valt att sätta honom på posten som Sveriges mäktigaste politiska redaktör.
Som Sanandaji visat många gånger räcker det med att ha läst på lite och man lämnar en vilt gapande Anders Lindberg bakom sig.
Precis som med Lindbergs soulmate Henrik Arnstad visar det sig att när herrarna får komma till tals lite för ofta så lurar katastrofen i vassen.

Utlandssvensk sa...

@ Fd moderat,

"Problemet är att de som borde betala för det här kommer att komma undan md stora förmögenheter."

Ja, troligen blir det så. Men det är inte säkert. Min uppfattning är att Reinfeldt i sin nästan hysteriska iver att snabbt plantera fröet för svenskarnas utrotning höjde risknivån för 7K. Om man hade harvat på med 25- 50 tusen asylanter om året hade vi nått dagens läge cirka 10 år senare och det hade då varit mycket svårare att klart identifiera gärningsmännen. Nu är det väldigt, väldigt tydligt.

Likväl är det fortfarande så att det mest troliga scenariot är att folkmördarna oskadade seglar vidare, med pengar och pensioner. Men det lär kräva att man omvandlar landet ganska kraftigt i totalitär riktning, vilket jag tror är på G. Detta innebär i sin tur att risken för verkligt, väpnat motstånd ökar när befolkningen inser att det inte finns någon demokratisk väg som är öppen. Men svenskarna verkar inte direkt lagda åt det hållet. Å andra sidan finns det kanske någon gräns även för vad dessa står ut med. Kanske.....

Om landet på något sätt räddas, tror jag att Reinfeldt och hans medbrottslingar kommer att ställas till svars. Vidare tror jag att de inser detta och att det därför ligger i deras starka intresse att landet inte räddas.

Anonym sa...

Aftonbladet verkar ha släppt Lindbergs Putinspår och ägnar dagen åt villabränder och avåkningar.Ja, och Elijah Wood, vars svenska fotspår kartläggs hela vägen till Mordor.
Kanske har Lindberg tappat ringen?

Anonym sa...

För den som vill förstå Sverige räcker det med att veta att det är för mycket Anders Lindberg och för lite Tino Sanandaji.

Anonym sa...

Samma delar av MSM som gapar om Putin och Trump hade inget emot att anlita researchgruppen på hemmaplan.
Fast det räknas väl inte som att manipulera?

Anonym sa...

Är övertygad om att Clinton hade mycket mer draghjälp av den amerikanska pressen än Trump möjligtvis hade av Putin.

Anonym sa...

"Själv gjorde jag en felbedömning 2016. Jag var säker på att Donald Trump aldrig kunde vinna USA. Var säker eftersom jag upplever att jag känner USA efter åratal på besök och boende i landet. Jag lovade rent av att äta upp hattar om Trump skulle ske.

Att jag ännu inte stekt upp hatt med salt, olivolja och ekologisk bacon beror på att jag inte hade fel. Ryska spioner manipulerade valrörelsen och nästan tre miljoner fler människor röstade på Clinton. Men Trump vann, delegatsystemet är idiotiskt men grundlagstänkt."

Anders Lindberg satte ribban.Idioten Virtanen följde efter.Som vanligt.

Anonym sa...

En väldigt underskattad händelse, bortsett att en och annan vänsterjournalist rasat mot Reinfeldts utrymme i SVT, är när danske Fogh Rasmussen sågar samme Reinfeldt vid fotknölarna för den antidemokratiska inställningen till SD.Det är lätt att förstå vänsterjournalisters upprördhet då Reinfeldt ju inte var ensam om det tilltaget.
Reinfeldts min när han inser att den egna storheten aldrig varit särskilt stor i andras ögon är episk.Att upptäkten dessutom sker offentligt i SVT är väl vad som frustrerar nämnda vänsterjournalister.
Inte blir det mindre roligt av att även Tony Blair på ett sedvanligt väluppfostrat brittiskt vis också förmedlade en mindre imponerad inställning till den Reinfeldska invandringspolitiken.
Reinfeldt administrerar således den egna schavotteringen offentligt.Det tror väl nästan fan att det är dålig stämning på SVT.Därav korridorens beslut att lägga innehållet i de Reinfeldtska intervjuerna i lådan för icke-nyheter.

/Den som gapar..

Anonym sa...

"Sverige har skäl att frukta att Ryssland sätter in cyberattacker mot det politiska systemet inför valet 2018 - i syfte att stödja Sverigedemokraterna.
Det är slutsatsen efter att USA:s underrättelsetjänster slagit fast att hackerangreppet mot det amerikanska valet i fjor beordrades av Vladimir Putin för att hjälpa Donald Trump att besegra Hillary Clinton."


Ja alltså vill man vara korrekt så är det Olle Lönnaeus slutsats egentligen när den redan dragits av Anders Lindberg.Och Virtanen.
Men det skriver inte Olle Lönnaeus förstås.Istället skriver Olle Lönnaeus så att man ska tro att slutsatsen är Säpo:s och Stefan Löfvens.Men den ÄR Olle Lönnaeus alldeles egna efter att Anders Lindberg redan dragit den.Ja, och Virtanen.
Att stå på plats efter Virtanen kännas tydligen inte helt ok så det går kanske ner om man sockrar med Säpo och Löfven kan man tänka.
Sedan finns också SD:s "märkliga band" till Ryssland avslöjade i "Egor Putilov-affären" som absolut var en märklig affär om man betänker att det knappast var en affär utan mer en chimär.Vad som kanske borde avslöjas är de märkliga band som finns mellan en Olle Lönnaeus och en Anders Lindberg?
Ja, och så Virtanen förstås.
Vad är det som förenar mer än en obetvingelig lust att leka kalla krigets James Bond tillsammans? Kan korrekt svar, som vanligt, tänkas vara socioekonomiska faktorer?

http://www.sydsvenskan.se/2017-01-07/putin-kan-anvanda-sd-som-redskap-i-cyberkrig-mot-sverige

Anonym sa...

Alltså nyheten, den rena och ofejkade, är att amerikanska underrättelsetjänster avslöjat att ryssarna betalade Facebook-troll för att skriva elaka saker om Clinton.Ryska statsmedia var också elaka emot både Clinton och Obama.Det hade jag kunnat rapportera utan att ha sett på rysk statsmedia ens.
Nyheten är alltså att inte Ryssland höll sig objektiva och neutrala till det amerikanska valet.Somliga skulle säga att det gjorde inte svenska MSM heller, men de kan möjligen gömma sig bakom argumentet att de är för små i sammanhanget för att kunna manipulera amerikanska väljare.Frågan blir ju vem de hade tänkt manipulera då?

Anonym sa...

Jag har alltid tyckt Facebook och Twitter mest liknade skit faktiskt.Lite av ett orenat avlopp faktiskt där dårar och idioter trängdes efter bästa förmåga.
I dagsläget skummar jag lite och ser att mängden kommentarer som misstror både politiker och journalister verkar öka och öka dag för dag.
Det är hoppingivande om det stämmer.Hoppingivande för att folk börjat tänka själva istället för att överlämna det till en tyckar-elit som utan egenansvar kläcker dumheter på löpande band.

Anonym sa...

Ja Jesus nu håller Aftonbladet på och avsätter USA:s president också...
Vem blir legitim när det är gjort?
Stefan, Margot eller lille Fridolin?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/9wl3d/darfor-vagrar-trump-erkanna-putins-inblandning

Anonym sa...

Hej.

Det mesta och det bästa har redan sagts - kommentarsfältet här är suveränt! För mig blir dock detta veckans värsting (på ett bra sätt!):

"För den som vill förstå Sverige räcker det med att veta att det är för mycket Anders Lindberg och för lite Tino Sanandaji." av anonym 12:16

Så snyggt sammanfattat, och med så få ord!

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

Anonym sa...

Utrikespolitiska institutet har publicerat en rapport i Journal of Strategic Studies, där man identiferar flera av Kremls påverkansoperationer mot Sverige. Intressant läsning för den som känner sig hågad.Bland annat pekas Aftonbladet Kultur ut.Åsa Linderborg, Martin Aagård och Johannes Wahlström.
Enligt rapporten verkar SD:s insatser begränsa sig till Putilov med den planterade famösa artikeln på Aftonbladet bl.a.Men också V får sig en släng, och så Nordfront då förstås, samt Miljöpartiet i form av de fyra s.k dissidenterna.
Maj Britt Theorin och Pierre Schori bland andra representerar sossarna.

Finns i kort version på cornucopia : http://cornucopia.cornubot.se/2017/01/utrikespolitiska-institutet-aftonbladet.html

och för den som inte orkar Wilderängs jeremiader och atonala utfall som orginal : http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01402390.2016.1273830?scroll=top&needAccess=true&

Man kan nog betta en slant eller två på riktigt dålig stämning i ett par dagar...

Utlandssvensk sa...


Jag läste artikeln om att "Putin kan använda SD som redskap i cyberkrig mot Sverige".

Är inte detta bara ytterligare ett ganska uppenbart tecken på att MSM och 7K håller på att ladda upp för att krossa, eller kraftigt försvaga, SD? T.ex bygger man här en utmärkt grund för att kräva förbud mot anonyma bidrag. SÄPO måste ju kunna kolla att det inte är ryssar bakom pengarna!

Ytterst få vågar nog donera pengar till SD i eget namn, redan som det är. Om man dessutom löper risken att SÄPO eller polisen visar intresse, lär det inte bli någon som vågar.

Ett "avslöjande" från SÄPO om rysk inblandning i valet 2018 ger vidare en perfekt täckmantel för alla möjliga totalitära åtgärder. Dessutom kan man självklart hemligstämpla alla "bevis".

För övrigt förnekar Wikileaks kategoriskt att man jobbar med ryssarna. Det kom just ut en utmärkt, längre intervju med Assange där han bekräftar detta. Han pratar också om Sveriges agerande mot honom. Mycket sevärd:

https://www.youtube.com/watch?v=Dg6gu3qY7rA

Anonym sa...

"Aftonbladet, LO och Schibstedt – nu på terrorismens sida. Det var i varje fall befriande att se att Lindberg är så pass öppen var han och hans arbetsgivare och ägare står numera. Sverige förändras nu. Onekligen."
http://ledarsidorna.se/2017/01/aftonbladet-lo-och-schibstedt-nu-pa-terrorismens-sida/