söndag 15 maj 2016

När Löfven talar håller vi andan


Socialdemokraternas humör tyngs ned av det usla opinionsläget för partiet och för statsministern personligen. Folk vet inte vad vi vill, suckar de. Och det stämmer. Både för partiet och för hela regeringen.

Att Sveriges leds av en person som har uppenbara svårigheter med det talade ordet hjälper knappast i detta läge. För det är inte bara Åsa Romson som har problem att uttrycka sig.

Stefan Löfven har aldrig varit en duktig retoriker, men under sin tid som partiledare och statsminister har han snurrat in sig i siffror i EU-nämnden, trott sig vara i Kina under ett tal i Indien och nu senast i Vita huset kallat utrikesministern John Kerry för "Kennedy". (Nej, jag tror inte att det var ett "skämt".)

Det sistnämnda måste sägas vara det mest pinsamma. Vad som sägs i EU-nämnden är det få som bryr sig om och i Indien lyckades han komma ur situationen på ett hyggligt sätt. Men jag får ärligt säga att jag inte förstår vad Löfven håller på med. Är han så nervös när han träffar världsledare att han tappar koncepten?

Det inger knappast förtroende att Sveriges statsminister begår sådana här blunders inför TV-kamerorna gång efter gång. Det sänker ett löjets skimmer över Sverige som land och de frågor våra politiker vill driva tillsammans med andra länder.

När Löfven är på utlandsresa gör vi alla bäst i att be en stilla bön. Låt honom bara vara tyst så kanske det går bra.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men som alla vet så görs det ingenting åt det hela förrän valet 2018.
Så har det överenskommits.

Anonym sa...

Löfven presenterar sig på ett passande sätt för ett land och ett folk som tillåter en total nolla bli statsminister. Sverige och svenskarna samt övriga olyckliga förtjänar olika hånfulla benämningar och epitet med rätta tyvärr.

Anonym sa...

En statsminister som lider av stokastiskt talfel bör få mardrömmar av regeringskollegorna i samarbetsregeringen som bytt namn."De visionära realisterna miljöpartiet de gröna anti-rasisterna" måste vara åtmindstone snudd på världsrekord?

Anonym sa...

De får hålla stearinljus på säkert avstånd när han talar.

Anonym sa...

"Vi är inte fulla än"... Herreguuuud, vad man skäms! Den här regeringen gör Sverige till en visa i hela världen. Om AKB inte är intresserad av att ta över regeringsmakten omedelbart, bör hon genast ställa sin post till förfogande. Så här kan vi bara inte ha det i över två år till.

Anonym sa...

Att den mästerförhandlaren lurar upp motparten i regeringen gång på gång säger väl egentligen allt? Om både mästerförhandlaren och motparten.
Dagens Industri "avslöjar" idag att man redan kommit överens om brunkolen sedan länge.MP visar att man är regeringsdugliga.Toppstyrt? Ja inte behövde man en kongress för att bestämma något i varje fall..
Märkligt tyst om vänsterextrema kommunistiska partiets terror-attack förresten.Inte alls lika intressant som när nazisterna sätter upp lite tejp och klistermärken, eller hissar en hakkorsflagga, på någon skola eller ett kommunhus ute i provinsen.
4.1% är annars alldeles för lite tycker det nya röret.Väljarna har inte förstått hur regeringsdugliga MP är egentligen är hennes slutsats.
Mästerförhandlaren själv är inte full säger han, men visst borde han tvingas blåsa så vi vet säkert?
Egentligen borde hela regeringen köras igenom alla existerande drog-tester för säkerhetens skull!

Anonym sa...

Vaddå, skulle vi skämmas inför amerikaner??? Nån som minns den förre presidenten? Shame on... ... ... shame on you...