tisdag 31 maj 2016

Populism, Centern


Centerpartiet står på ambulansens och polisens sida. Det är budskapet när partiet vill skärpa synen på attacker mot så kallad blåljuspersonal - polis, räddningstjänst och ambulanspersonal - i landets kriminellt belastade utanförskapsområden.

Ursäkta om jag inte är så imponerad av Centerpartiets yrvakna vurm för blåljuspersonalen. Först för de en politik som lägger grunden för den situation vi har i dag. Sedan gör de inte ett skvatt åt det under åtta år i regering. Och nu, i opposition, startar partiet ett blåljusuppror.

Jag kan inte kalla detta för något annat än populism.

7 kommentarer:

Frihetsgudinnan sa...

Fel ordval Hans, opportunism kallas det.

Populism är det bästa man kan vara som förtroendevald, att alltid lyssna (och göra) som folket vill. Dvs i ett parlamentariskt styresskick som måste det vara populism för att styrelseskicket ska kunna vara demokratiskt. Opportunist är man när man ständigt vänder kappan efter vinden, triangulerar osv bara för att kunna behålla makten. Vi är inte röstboskap så vi genomskådar C's beteende.

Björne sa...

Sådan där populistisk popcorn-politik.
Mycket snack och lite hockey.

Nietzschehadetyvärrrätt sa...

Det är som att svenska samhället övertagit de mer narcissistiska dragen i den amerikanska kulturen: "style rather than substance.." verkar genomsyra allt till och med de gamla hederliga "tråkiga" institutionerna...

Anonym sa...

Björne Om man fick drömma...

https://www.youtube.com/watch?v=167oaBt9C0A

Anonym sa...

Hej.

Anledningen till C:s kappvändande:

Om centerpartisterna är gnuer, är Stureplan deras vattenhål. Klart då att C nu när antalet schakaler, lejon och hyenor (för att inte nämna gamar och krokodiler) börjat bli farligt högt skriker på den store vite jägaren.

Min känslomässiga reaktion till C:s gyckel och narrspel: kan ej uttryckas i text då de orden skulle få tangentbordet att bli lika svart och ruttet som en centerpartists själ. Centnerpartiet borde de kallas, och en centnervikt om halsen borde de bära.

Sk*t på långa spön skall du ha, Lööf!

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Frihetsgudinnan
Så sant.Men i Sverige är det politiskt korrekt att anse att folket/väljarna inte ska få som de vill utan fostras till att bli sina nya bättre jag av de folkuppfostrare man valt.
Idioterna fattar själva inte sitt eget bästa utan behöver handfast ledning in i det nyaste himmelriket.Så ser det också ut som det gör med ett inbördeskrig runt hörnet.

Anonym sa...

C:s Annie Lööf försöker sig på att reinfeldtskt politikutveckla.
Man är allt som är bra och emot allt som är dåligt.
Att det svänger fort i hockey precis som i politiken är inget problem.
Annie är inte sämre än att hen kan ändra sig.
Igen.
Och igen.
Och igen.