tisdag 17 maj 2016

Anders Lindberg och okunskapen


Den blivande chefredaktören för Aftonbladets ledarsida Anders Lindberg går till ett ryggmärgsmässigt angrepp (länk via Unvisit) mot boende i Saltsjö-Boo då de har protesterat mot att en villa som i dag hyrs av MC-klubben Hells Angels, HA, kanske ska bli boende för ensamkommande flyktingungdomar.

Det har nämligen visat sig att grannarna räds en växande otrygghet i området. HA skrämde bort småbuset och störde inte de kringboende, hävdar ett antal personer som vill vara anonyma.

Lindberg kallar reaktionerna för ett utslag av okunskap. Och visst är det delvis så. Alla unga män som bor på asylboenden eller HVB-hem antastar inte kvinnor och flickor. Självfallet är det en minoritet som gör detta. Men det betyder inte att människors rädsla och oro inte är på riktigt. Vårt hem ska vara vår trygghet, och upplever vi oro för att den tryggheten raseras - vilket har skett under lång tid i utsatta förorter - reagerar vi kraftfullt.

Det är väldigt bekvämt att skylla på välbärgade kommuner och stadsdelar. Osökt uppstår då frågan hur många asylboenden som Anders Lindberg själv bor granne med? Hur många boenden för ensamkommande flyktingungdomar har han i kvarteret? Egentligen delar Lindberg samma syn som grannarna i Saltsjö-Boo: de röstade för en politik vars konsekvenser de inte är villiga att ta personligen. Andra får betala.

Aftonbladets välbetalda ledarredaktion tillhör just den privilegierade grupp människor som den angriper. En grupp som inte påverkas särskilt mycket, eller alls, av den rekordstora asylinvandring som Sverige haft under lång tid och i synnerhet under de senaste fem åren. De sätter inte sina barn i skolor där var tredje elev är asylinvandrare.

Anders Lindberg har gett ryggradslösheten och kappvändandet ett ansikte under sin tid på ledarredaktionen genom att tvärsäkert hävda saker för att sedan byta åsikt och inte låtsas om att det alls har skett (se ett av många exempel nedan). Han är verkligen inte rätt person att fälla omdömen om andras okunskap. Tvärtom är Lindberg en sällsynt dåligt insatt tyckare i det offentliga samtalet.

Men Anders Lindberg har i alla fall en egen Flashbacktråd. Det är det inte alla som har.

Läs även:
Fnordspotting

Den ena dagen... är inte den andra lik.

15 kommentarer:

Anonym sa...

"Lindberg kallar reaktionerna för ett utslag av okunskap."
Jag skulle snarare beteckna det som om Lindberg är den som står för okunskapen och att de som reagerar är de som sitter inne med kunskapen. //tompas11

Anonym sa...

Lindberg är bara ett av alla dessa mer eller mindre, oftast helt värdelösa sossehjon. Usch för sosseriet!

Anonym sa...

På vilket sätt skulle det handla om okunskap? Ständigt dess förklaringar från eliten, "okunskap" och "rädsla" används som härskarteknik för att trycka ner och tysta människor med avvikande åsikter.

Snarare är det så att de boende har gjort en adekvat riskanalys. Det har nu bott granna med HA i ett antal år och det i full trygghet och lugn och ro. Detta att jämföra med det kaos som rapporteras från oräkneliga asylboenden. Att fortsätta ha HA som granne är givetvis att föredra jämfört med alternativet. Varför skulle någon vid sinna sinnens fulla bruk byta absolut trygghet mot risken att drabbas av kaos, våld, inbrott och trakasserier? De vet vad de har, men inte vad de får (även om en idiot kan räkna ut att det blir en uppenbar försämring).

/Opie

Anonym sa...

Anders Lindberg går full Arnstad när det påpekas i sociala media att hans fru tjänar långt mer än Åkessons svärmor och har ungefär samma närvaro i EU-parlamentet.
Lindberg drar slutsatsen att SD leder trollen för att tysta journalisterna men menar egentligen att: det var då fan ska ni dra in mig och min familj när det är Åkessons svärmor som är ämnet?
Lindberg drar till med en Pluralis majestatis-variant på känt Aftonbladet-maner.
Han är den enda journalisten värd namnet så om någon är elak mot Anders Lindberg är hen elak mot alla journalister.
I hela världen!
Anders Lindberg är journalist nämligen och han har bestämt vem som är dum nämligen.
Nu är han arg, Anders Lindberg, och skvätter sand, kastar skit och kletar brunt så att alla ska bli rädda.Annars går Anders Lindberg hem nämligen.Och tar både sin hink och sin spade med sig nämligen.Det är inte Anders fru vi ska dreva mot.Det är den där Jimmie Åkessons svärmor vi ska dreva mot nämligen.
Det har Anders Lindberg bestämt.Och han jobbar på Aftonbladet nämligen.

Anonym sa...

Hej.

Jag har haft HA-medlemmar som grannar för ett tiotal år sedan. Det har aldrig varit så lugnt i det här kvarteret som då. Jag hade hellre haft polisnärvaro och en poliskår med kunskap och metoder som etablerar lugn och ordning genom att med alla nödvändiga medel avlägsna den som väljer att vara ett problem, men om valet är mellan:

A)Statens genuspolis
B)Etniskt-religiös knarkhandlar/barnprostitution/slavhandlar-gäng
C)MC-gäng som vill ha lugn och ro där medlemmarna bor, och inte 'skiter där man äter'

så väljer jag tyvärr C) varje dag i veckan.

Alternativ D), en polis som använder skarp verkanseld mot stenkastare, som går hus till hus och identifierar och internerar eller deporterar illegala inkräktare i Sverige, och som ger tusan i petitesser som cykellysen tills ordningen är återställd, existerar inte.

Inte heller alternativ E verkar kunna finnas i Sverige: gå igenom samtliga uppehållstillstånd och medborgarskap som utfärdats sedan 1990. Stäm av mot hur personen betett sig, och om det förelegat verkligt skyddsbehov (exempelvis om personen passerat genom annat säkert land på vägen eller rest på semester till hemlandet samtidigt som den hävdat skyddsbehov). Deportera samtliga som inte är av sådant slag att vi vill ha dem i Sverige. Lämpligen till EU-högkvarteret, finansierat via EU-avgiften.

Om diverse fisliberaler och proggiga offerkoftor misstycker kan de växla medborgarskap med den som skall deporteras och ta chansen att sprida sina frälsningsläror i Levanten och Transoxanien.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare
Ps Vad är det med sådana som Lindberg som gör en så arg? Inte ens TBE-smittade fästingar eller bott-flugor kan framkalla samma känsla av äckel. Ds

lensof sa...

Tack Rikard för ditt PS. Helt underbart och med egna känslor överensstämmande.
Och jag läser inte ens Aftonbladet!

Anonym sa...

Anders lindberg är en stolle av ett skrå som inte förstår vad det innebär att jobba på en tidning, dom jamsar med makten och slår neråt mot vanliga medborgare, visserligen är han sosse men hela media branschen är totalt urspårad. Så länge press stödet är kvar får vi leva med dessa sylt ryggar. Peter

Nietzschehadetyvärrrätt sa...

@Rikard måste säga att jag imponeras mer och mer av dina inlägg! Hatten av!

Sudden sa...

Tycker att Aftonbladet alltmer rör sig mellan olika bottennapp och rena propaganda.
Dagens (hackade?) mejl mellan olika SD:are var ett nytt lågvattenmärke, en fd DN-redaktör och svar till en bloggerska för 8 år sen.
Verkligen futtiga skandaler i jämförelse med islamistmiddagar och absolut inget som rättfärdigar ett eventuellt dataintrång.

Anonym sa...

Anders Lindberg är väl Aftonblaskans nya chefredaktör eller nåt?
Man kan tydligt se vartåt det bär.Jag tror Anders Lindberg kan vara samma framgångsrika stöd för Allians och SD som Gustav Fridolin och Åsa Romson har varit.
Vi får väl se hur länge Aftonbladet kan fungera som "tidning" eller om tidpunkten för när folk tröttnar på att betala för ren propaganda kanske inte är så långt borta?

Anonym sa...

Hej.

@Lensof, Nietzschehadetyvärrrätt

Tack för beröm. Jag försöker undvika grovt språk (passar sig illa att man svär som en sjåare bland eleverna, även om de ofta låter sju resor värre..), men sådana som Lindberg, Virtanen, Pascalidou, eller Arnstad framkallar så våldsamma känslor att det blir närmast risk för blodstörtning om intet utlopp ges.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Vi kan i dag konstatera att Aftonbladet och S äger ordet.
Både det skrivna och det tänkta.

För det tackar vi Research-gruppen, Ygemans högra hand i Storebrors Sverige!

Anonym sa...

Vi varnas för den ryska desinformationen. Vår utrikesminister är orolig, http://www.dn.se/nyheter/sverige/margot-wallstrom-ryska-desinformationen-allvarlig/. Det är naturligtvis allvarligt.
Men är inte den politiska korrektheten desinformation som också är mycket allvarlig? Om den politiska korrektheten fortsätter att breda ut sig kommer folk snart inte att tro varken på media, myndigheter eller politiker. Det får som konsekvens att utländsk desinformation får härja fritt. Hur kommer Sverige att fungera när ingen litar på andra? Jag anser att vi själva får skylla oss om vi aningslöst konsumerar politiskt korrekta media och röstar på politiskt korrekta politiker. Vi behöver politiker och media som talar fritt och ärligt, ungerfär som Trump - men kanske med lite mera svenska åsikter.

Sumatra sa...

utanförskapsområde = utanför regeringskontrollerat område

Anonym sa...

För den som undrar hur Aftonbladet/Expressen kommit över SD:s mail-konversationer finns kanske svaret här.
Enligt länken:
"hur det har gått till går ut på att det är Sverigedemokraterna som själva har läckt ut mejlen för att visa omvärlden hur normaliserade relationer de har med näringslivet. Så är dock inte fallet enligt Dagens Opinions uppgiftslämnare."

"Mejlkonversationen ska komma från en hårddisk som kopierades förra påsken av en eller flera medarbetare hos Sverigedemokraterna. Medarbetarna ska ha haft befogenheter att kopiera mejlen och gett it-leverantören i uppgift att kopiera SD-mejlen på en hårddisk som ska ha hämtats av en eller flera medarbetare, som slutade strax därpå. Kopieringen ska ha upptäckts direkt av SD-ledningen som uppenbart inte lyckades stoppa kopian."

Det är uppenbart att vi för att vara på den säkra sidan får vänta tills trojaner installerats hos Aftonbladet/Expressen så vanliga medborgare kan få avgöra vad som är desinformation och vad som inte är det.I varje fall om vi inte har en kassa som medger att vi betalar för informationen..

http://www.dagensopinion.se/s%C3%A5-kom-aftonbladet-och-expressen-%C3%B6ver-sd-mejlen