fredag 4 december 2015

En kort paus


Efter en lång tid av mycket jobb och stress är det dags för det som det pratas så mycket om i Sverige, men som vissa inte gillar: ett andrum.

Därför en weekend i Warszawa. Lite öl, polska piroger och ett och annat museum lugnar nerverna, tänker jag mig.

Bloggposter kan dyka upp beroende på vad som händer i Sverige och omvärlden. Men det kan också vara rätt tyst fram till på måndag.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du får en riktigt fin semester :)

Anonym sa...

Ser alltid fram emot dina blogginlägg, men har full förståelse för att du behöver en liten semester. Önskar dig en trevlig resa!

skepparn sa...

Lycka till på resan!
Säges vara Johan den tredjes son, Sigismund, som satte igång bygget!

Utlandssvensk sa...

Synnerligen välförtjänt!

Kul även att du åker till ett riktigt högerland. Polackerna skäms inte direkt för sin nationella identitet, om jag har förstått saken rätt. Dessutom är de väl de mest troende katolikerna i Europa. Blir spännande att höra vad du tycker!

Anonym sa...

Trevlig resa! Det är alltid lika intressant och givande att läsa din begåvade blogginlägg.

Dr Mabuse sa...

Ja, passa på att njuta av ett litet andrum.

I din förra post från den 3:e, "Migrationsverket talar ur skägget", tillät jag mig en längre fundering kring Centerpartiets Johanna Jönsson, talespersonen i migrationsfrågor. Hon kommer att bli en fortsatt svår debattmotståndare för alla som nu insett att Sverige måste komma till rätta med asyltrycket. Rekommenderar er läsare att se länken som bifogas i Motpols blogg idag. Inte för att hon har rätt. Hon spelar istället ut sina KÄNSLOR och MORALISERAR på det sätt som mer sansade debattörer ofta har så svårt att bemöta. Många tar åt sig eller lyckas inte hålla sin vanligtvis sansade tråd i dylika känslostyrda debatter. Strategin lyckas ofta för dessa moralister. Tyvärr.

Det är rent av befängt, ja rent av fräckt, att som hon säger i länken att Sverige nu "OFFRAR" (!!) de människor som inte kan komma hit. En motbjudande megalomani. Eller hybris, storhetsvansinne. Vänligen - var är proportionerna?! Just detta klipp hyllade Fredrik Segerfeldt på sin facebooksida med underdånigt hyllande.

Att som företrädare för ett fjuttparti som endast fick 6% i senaste riksdagsvalet nu vilja disponera ännu mer av Sveriges resurser, på människor där många inte ens är flyktingar i ordets bemärkelse, är barockt.

Jag har mycket svårt för denna kvinnas patos och argument med andemeningen "den som inte håller med är usel och indirekt en dräpare". Politik är inte endast att vilja. Det är även att ta ansvar i besvärliga lägen. Att kanske ta en paus i sin hjärtefråga när landets institutioner i många fall går på knä.

Carl-Anders sa...

Ha det riktigt gott, och tack för en lysande blogg!

Anonym sa...

Ha en riktigt trevlig resa, Hans! Jag känner själv att jag skulle behöva en paus från den svenska verkligheten. Gärna en helg, men ännu helst för resten av livet...

Om du gör några observationer av det polska samhällsklimatet på plats så vore det intressant att få rapport om det!

Anders Eriksson

Anonym sa...

Gör inte Johanna Jönsson mer nytta i Syriens, Irans, Iraks, Eritreas, Afghanistan osv. närområde än i riksdagen? Hon vill hjälpa alla och menar att Sverige inte gör det, men själv står hon kvar i riksdagen. Hon gör mer nytta i närområdet än i riksdagen. Vad är det med henne? De länderna som nämnts behöver hennes hjälp. Åk dit genast! Hon vill bara ha en massa pengar från svenska staten för att sprida ut över folk, medan hon själv sitter framför soffan och ser på Debatt. Vilken skittjej!

Magne

Amnexis sa...

Ha det så gött nu Hans. Är lite avundsjuk faktiskt...