måndag 30 november 2015

Bolibomparegeringen


Miljöpartiet har ända sedan det bildades på 80-talet varit ett parti som sluppit bära regeringsansvar. Detta har möjliggjort en roll för MP som det "snälla" partiet i svensk politik. Det har nämligen kunnat lova allt till alla väl medvetet om att det ändå aldrig behöver ta hänsyn till ekonomiska eller sociala realiteter.

MP har särbehandlats av journalisterna och av allmänheten setts som ett parti som månne är lite naivt men som egentligen, innerst inne, vill väl. Det hörs ju på namnet.

Under Göran Perssons regeringsår fick MP inflytande över budgeten och kunde lägga såväl skatteväxling (läs höjda skatter på bland annat utsläpp) som friår till sina erövringar. Under alliansåren lyckades MP få ett avgörande inflytande över migrationspolitiken, som drevs i ett europeiskt perspektiv ännu mer extrem riktning.

Inför valet 2014 var det uppenbart att det var med Miljöpartiet som Stefan Löfven tänkte bilda regering vid en valseger (även om Jonas Sjöstedt hoppades in i det sista). Löfven vann inte valet, men Alliansen förlorade. Och plötsligt fick alltså MP ta steget in i regeringskansliet.

I Löfvens Kalle Anka-regering har nästan alla miljöpartistiska ministrar lyckats utmärka sig. Kulturminister Alice Bah Kuhnke personifierar naiviteten och har blivit ett stående skämt i sociala medier. Bostadsminister Mehmet Kaplan har en av regeringens absolut tyngsta och viktigaste portföljer. Men förutom att sitta och "vända på alla stenar" i bostadspolitiken verkar han mest tillbringa tid i Turkiet, långt bort från den jobbiga verkligheten i bostadsbristens Sverige.

Åsa Romson har inte bara blivit den gråtande politikern med hela konungariket Sverige – hon fullkomligt skriker "fel person på fel plats". Och så har vi hennes språkrörskollega Gustav Fridolin. Regeringens eget baby face som skulle rädda skolan men som nu mest går omkring och ser ut som en citron.

Fridolins beteende har bäst beskrivits av Ann-Charlotte Marteus som "oacceptabelt", hans språk som "det trotsiga barnets" och hela hans uppenbarelse som "en ostädad pojkrumsinstallation". Detta sammanfattar Gustav Fridolin väldigt väl. Den regering MP ingår i har lagt om migrationspolitiken. Men Fridolin säger att han inte kan försvara beslutet.

I söndagens Agenda hävdade Fridolin att Sverige under åren av skärpta asylregler ska bygga upp en kapacitet för att klara ett mottagandet "på de här nivåerna". Han tycker alltså att Sverige ska vara förberett för ett asylmottagande på en halv miljon människor om året.

Det är förbluffande att höra. För samtidigt vill ju MP att vi ska arbeta mindre. Att skatterna ska höjas. Att även människor som inte söker asyl i Sverige och därmed vistas här illegalt ska få del av den svenska välfärden. Att alla EU-migranter ska erbjudas boende.

MP:s hela politik är ett gigantiskt luftslott av naiva förhoppningar, snällism, dagdrömmar och trams. Vi såg hur det gick när ett av partiets politikområden fick genomslag – migrationspolitiken. Föreställ dig om MP skulle få större inflytande på ännu fler områden.

Det är bara att inse: Sverige har en riktig bolibomparegering. En samling fårskallar sitter vid rodret och avser att sitta där i tre år till. Det är en regering som endast överträffas av storheter som Svambob fyrkant och Doktor Snuggles i fånighet.

Denna regering ser hastighetsskylten först när den passerats. Den rycker i nödbromsen först när tåget spårat ur. Denna regering är direkt farlig för Sverige.

Maken till oansvarigt och arrogant styre har Sverige kanske aldrig haft. Det är en ren förolämpning varje dag regeringen sitter kvar.

Läs även:
Fnordspotting

15 kommentarer:

Lotta Trouble sa...

Jag gillar Svampbob!

Anonym sa...

Alliansen ser på men röstar igenom Bolibomparegeringens budget,hur röstar de när migrationen kräver ännu mera skatteresurser,kommunerna behöver 2 kronor mer per hundring,tror bestämt mottot för 7 klövern är alla skall med på resan utför stupet?

Anonym sa...

Det vore, i sammanhanget, direkt oansvarigt att glömma dem som gör denna regering möjlig och tydligen har för avsikt att fortsätta så.Det är inte bara Aftonbladet som räknar in 87 % bakom Löfven.

Dr Mabuse sa...

Miljöpartiet. Den världsfrånvända sekten som onekligen behandlas alltför okritiskt och överslätande av merparten av media. Den journalistkår som huvudsakligen är lika naiv som just miljöpartisterna.

Jag har själv varit en sorts "syndare" som inte riktigt tagit dem på allvar. Dvs jag har varit klar och avståndstagande över deras naiva och bristfälliga kunskaper i ekonomi och egentligen allt som har att göra med vardagspolitiken. Men jag har låtit bli att gräla och debattera med de av mina vänner som är miljöpartister. Egentligen är dessa vänner tämligen okunniga i samhällsdebatten. De röstar på ett sorts moderiktigt varumärke: "Vi måste ju tänka på barnen", "Det är ju så viktigt med miljön" och dylikt tankegods. Jag har inte orkat ta debatten för de är egentligen bra människor som jobbar och sliter för sina familjer. Och betalar skatt gör de sannerligen.

Men efter valet 2014 har jag dock tagit matchen i mitt privata umgänge. Lokala företrädare för mp är helt övertygade att Sverige måste ta in alla migranter som vill hit. ( Nu hamnar vi i migrantfrågan igen - men hur kan vi undvika att beröra denna ödesfråga? ) De skall njuta samma förmåner som vi svenskar "av solidaritetsskäl", och de är ju så välutbildade och vi behöver dem som arbetskraft för att klara välfärden! ( Detta har ju Po Tidholm torgfört i otaliga naivistiska betraktelser - inte utan förakt för den ängsliga populasen för övrigt ).

I mitt län är arbetslösheten landets högsta. Min kommun kommer att gå back 10-tals miljoner närmsta åren pga de flyktingar som redan är här och vars 2-åriga statliga försörjningsstöd nu går ut och hamnar på kommunens bord. Den största kommunala grundskolan larmar - höstbetygen för nästan 60% av 9:orna är så usla att de inte kan söka till gymnasiet!! Många är invandrade barn men även infödda hamnar i strykklass när inte lärarna orkar bära lasset. Lärare sjukskriver sig, socialsekreterare/kuratorer bränns ut och kommunen skär ned tjänster i åldringsvården för att skära kostnader som skall täcka nämnda minusposter. Med resultat att den personalen också knäar.

Därför måste utopisterna/miljöpartisterna ruskas om och bemötas. Jag inser att en Gustav Fridolin inte har en ondskefull plan och vill förstöra landet. Det jävliga är att han inte fattar att mp:s drömmar kommer att sluta i kaos om ingen reagerar. Även i min lilla stad märks ett hårdnat klimat. Tuffa, hårdföra invandrargäng i 13-18 års åldern börjar nonchalera omgivningen. De slåss internt gäng emellan och muckar med infödda. Badvakterna i kommunala simhallen börjar även de stressas pga den attityd de möts av. Fotbollsträningarna för pojkfotbollen har fått flyttats pga dessa gängs upprepade sabotage och tråkningar. Vuxna tränare förmår inte styra upp dem! Med en kokande folklig vrede när ingen från kommun eller ordningsväsende förmår göra något. Det kan gå käpprätt detta!

Även om vi spikade igen gränserna igår har vi oerhörda problem framför oss. Sverige är rikt men hur skall vi trolla fram de tusentals lärare, bostäder, socialsekreterare, poliser mm som skulle behövas igår?

Och som om det inte vore nog med miljönissarna har vi ett Centerparti i landet som insett att gamla väljarbasen bönderna är ett utdöende släkte. Och bestämt sig för att bli superliberala! Inte minst sedan några tankesmedjor och Johan Norberg och några till fått korn på deras välfyllda partikassor och gärna hjälper till.

Därför skall vi vara tacksamma för bloggar som denna och liknande som bildar opinion och ställer de frågor som den vanliga journalistkåren inte förmår ställa. Och ser de faror i samhället denna kår inte ser. Fast det är logiskt - denna kår är ju resultatet av den sjunkande kvalitén på skol-och utbildningsväsendet. Men skolan får bli ämnet för en annan reflektion.

Anonym sa...

Tack för denna utomordentligt träffsäkra analys. Samhällsfarlig är bara förnamnet på nuvarande regering.

Fd moderat sa...

Jag har inte röstat på den här regeringen. Däremot, hur illa jag än tycker om den representerar den mig då jag tror på demokrati.
Att de beter sig totalt ovärdigt som ouppfostrade snorungar är ett hån mot alla oss väljare.

Arne sa...

De har gjort studier som visar att iq på barn sjunker markant (temporärt) efter att ha tittat på svampbob, vad det säger om dig låter jag dock vara osagt.

Anonym sa...

Min uppfattning av Miljöpartiet och Vänsterpartiet är att en stor falang inom dessa partier vill sänka sin levnadsstandard drastiskt för att ta in människor från tredje världen. De kan tänka sig att sänka sin levnadsstandard tills den är likadan som i valfritt Afrikanskt land. Jag är fullständigt seriös. Det är så de tänker. Birger Schlaug har själva sagt att han kan sänka sin levnadsstandard för att ta emot bidragsinvandrare. Vänsterstollar har också påpekat att vi påverkas marginellt av bidragsinvandringen med tanke på hur det är i Afrika. Norberg och andra anarkister vill nog enbart sänka staten för att låta Sverige vara ett enda stort ghettoiserat proletariat. Utan staten tänker de sig fullständig anarki och total lycka, eftersom människan då inte styrs av någon. Titta på hur statslösa länder ser ut, så har du en bild av hur det skulle bli i Sverige utan en stat.

Jag tror därmed att Fridolin inte bryr sig nämnvärt om Sverige går sämre, det är ändå en oerhört liten försämring med tanke på hur det är i Afrika. Fridolin har även arbetat i Ship to Gaza, så han förstår att det finns nödställa i världen som verkligen behöver resurser. Om det dessutom inte finns industrier i Sverige, så har vi heller inte miljöutsläpp. En hydda och en liten brasa vid sjön påverkar inte miljön och klimatförändringen. CO2 utsläppen minskas om inga industrier, flygplan, bilar, maskiner alls är i bruk i Sverige. Fridolin flyttar kanske till Holland för att det finns industrier där, men så gör han samma sak där, skapar elände, samhällsförstöring...

Magne

Anonym sa...

@ fd moderat

"Democracy is the theory that the common people know what they want, and deserve to get it good and hard" som Mencken skrev.

Sett Meddelande till röstboskapen?

https://www.youtube.com/watch?v=t5FNDRgPOLs&cc_lang_pref=en&cc_load_policy=1&yt:cc=on

Anonym sa...

@ Magne

Ja, många inom Miljöpartiet och Vänsterpartiet säger sig vara beredda att sänka sin levnadsstandard. Men skulle de i praktiken vara beredda till det? Det här rör sig ändå om människor som tjänar ganska bra och som därför inte behöver bekymra sig nämnvärt över sin överlevnad och som är vana vid att leva ett ganska privilegierat medelklassliv. Det som också kännetecknar denna grupp är att de är djupt okunniga i hur samhället fungerar och att de lägger stor vikt vid högtravande floskler om utopiska målsättningar, men är mindre intresserade av praktiska lösningar.

Således tror jag att det skulle bli ett djäkla skrik och gnäll om de faktiskt skulle bli tvungna att sänka sin levnadsstandard avsevärt. Är de beredda att avstå från latte på Nytorget, de där chica kläderna, den topprenoverade bostadsrätten, omfattande kulturkonsumtion etc? Jag skulle ha större respekt för dessa människor om de bodde i ett jordbrukskollektiv med nära 100 % självförsörjning och klädde sig i kläder de sytt själva etc.

Amnexis sa...

Löfven, Fridolin o Romson står i fören och blickar med sina naiva och drömmande blickar mot horisonten. Där bak sitter Alliansen och paddlar allt vad de förmår.

Att inte Alliansen, eller åtminstone delar av den (M + KD), tillsammans med SD inte väcker misstroendeförklaring mot regeringen Löfven och därmed öppnar för ev. nyval är helt obegripligt.

Anonym sa...

1 december 2015 12:31:

Jag menar ju att Fridolin och hans anhängare drar utomlands: "Fridolin flyttar kanske till Holland för att det finns industrier där, men så gör han samma sak där, skapar elände, samhällsförstöring..."

Jag tror inte heller Fridolin, Romson, journalister med latte i handen etc. bor kvar i Sverige ifall det är låg levnadsstandard. Det jag menar är att de skor sig på folket, och om levnadsstandarden blir låg, drabbar det inte dem eftersom riksdagslön och bidrag till journalister som skriver propaganda åt dem är säkrade.

Magne

Anonym sa...

Magne skrev: "... eftersom riksdagslön och bidrag till journalister som skriver propaganda åt dem är säkrade."

Och det är just det som är roten till det oproportionerliga och oresonliga hatet mot SD. Sjuklöverns partier har mer gemensamt med varandra än med sina respektive väljare - och de är i första hand lojala gentemot varandra. Sittande regeringar fixar hela tiden reträttposter till oppositionspolitiker. Det där är förstås något som SD inte är en del av, och om SD skulle få regeringsmakten kan gamla sjuklöverpolitiker se i stjärnorna efter förmåner. Således måste SD bekämpas - och det handlar om makt, inget annat. Det ser vi ju nu när andra partier kopierar SD:s idéer. Trots detta är SD fortfarande paria.

Ännu ett Svampbob-fan sa...

Min tolkning av ovanstående vore att Svampbob är ett utmärkt program för att temporärt koppla av och vila hjärnan.

Anonym sa...

Nyval NU!!! Det bråskar!!!