måndag 2 november 2015

Nu får ni bannemej följa lagen


Tiden går. Ännu har avhysningen av landets största migrantläger i Malmö inte genomförts. Den som skulle ha skett i april sköts upp. En ny deadline sattes: 1 november kl. 16.00. Inget hände. Nu ligger saken hos mark- och miljööverdomstolen. Sällan har svensk byråkrati framstått i sämre dager.

I dag har aktivister samlats för att protestera mot att Sverige har äganderätt. Det är en på flera sätt sorgesam historia. För markägaren som fått sin mark ockuperad. Men också för hela samhället som kapitulerat av rädsla för att få anklagelser om "rasism" och "antiziganism" kastade mot sig.

Denna gå på tå-mentalitet har fått följden att vänsterextrema åsikter blivit mainstream. Det har blivit kutym att försvara markockupationer, nedskräpning och kåkstäder. Allt åt alla-mentaliteten har vunnit stora segrar i Sverige de senaste åren. Det sätter landet i ett slags undantagstillstånd. Lagen gäller - men bara för vissa och bara ibland.

Jag är inte ens till freds med argumentationen för själva avhysningen. I stället för att säga som det är - att vi inte kan acceptera att någon tar annans mark i besittning utan lov - har politikerna gjort det hela till en miljöfråga och en fråga om de romska migranternas välbefinnande. Lägret är helt enkelt en sanitär olägenhet som innebär hälsorisker för de boende, säger kommunens tjänstemän. Det är lite som att säga att en inbrottstjuv ska avlägsnas för att denne under inbrottet glömt en kastrull med pasta på spisen som står och kokar torrt, inte för själva inbrottet.

Det finns bara en väg att gå här: platsen måste utrymmas, och detta ska inte främst ske av omsorg om ockupanterna utan för att värna markägarens äganderätt. Vart ockupanterna tar vägen är faktiskt varken polisens, Malmö stads eller svenska skattebetalares ansvar.

Läs även:
Fnordspotting

25 kommentarer:

Anonym sa...

Amen!

Anonym sa...

Håller helt och hållet med dig.
Det är ju helt sjukt hur ryggradslösa myndigheterna är som låter intrånget på privat mark fortsätta för att dom är så rädda för skrik och twittervänstern.
Hade det varit en svensk som hade ockuperat marken hade han suttit i fängelse från dag 1.

Pelle2

Anonym sa...

Precis så är det. Brottet som kommunstyrelsen och dess ledamöter har begått heter; Trolöshet mot huvudman och vi kommer att anmäla dem för detta. Tänk att tro att de kan slippa undan med dessa sanslösa undanflykter!!!

(.....förmodligen gör de det ) men vi måste visa dem att vi inte är så dumma i huvudet som de bevisligen tror.

Anonym sa...

Hej.

Har påpekat detta många gånger: den tomten har tidigare varit samlingsplats och kåkstad modell mindre (tio till tjugo tält/legor) för i huvudsak svenska hemlösa (missbrukare, psykiskt sjuka m fl), och det har aldrig varit något problem för kommunen att själv jaga bort dessa och jämna läger med marken medelst parkförvaltningens traktorer. Att kommunen försöker tvinga markägaren att sälja till underpris är en annan faktor; man har tidigare använt sig av förköpsrätt i området Sorgenfri.

Att det vid tiden för det nuvarande lägrets etablering fanns ett tomt och ur bruk bussgarage (med fungerande vatten och avlopp) tvärs över gatan får mig att undra varför just den nuvarande tomten valdes.

Man kan med fördel jämföra hur snabbt de palestinska araberna utanför Migrationsverkets lokaler vid Jägersro avhystes av polis: där förelåg tydligen inget behov av diverse handräckningar, utredningar med mera, men så var ju det lägret beläget på kommunens mark, och dessutom angränsande ett svenskt villaområde.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Med tårgas och vattenkanoner så är saken biff. Sverige har nu blivit uppmärksammat som ett pajasland i Hollywood också. Kan det bli bättre?

Anonym sa...

Självfallet håller också jag med dig, men så är det ju det här med Agenda 2030, som Löfven så glatt och utan folkets medgivande undertecknat.
Agenda 2030 ger oss en extrem migrationspolitik eftersom Löfven vill vara bäst i klassen. Den egna befolkningen har han totalt glömt bort. Att gamla inte längre får plats i äldreboenden eftersom alltfler blir asylboenden, att människor får lämna sina lägenheter eftersom hyresvärden plötsligt kommer på att det finns mycket lönsammare hyresgäster, att funktionshindrade inte längre får assisenthjälp, att unga människor i Sverige inte kan flytta hemifrån pågrund av lägenhetsbrist, att våldet ökar är helt oväsentligt.
Vid läsningen av dagens krönika av Peter Krabbe fick jag veta att nu har det kommit brev från FN till Margot Wallström angående tiggarlägret - Agenda 2030 igen!
/Karin

Larsa sa...

Det är naturligtvis en viktig princip att lagar ska följas i största allmänhet, men här är det något mer som står på spel. Ett fenomen som det här som rapporteras mycket av media kan få stora konsekvenser. Visar myndigheterna svaghet här så finns det många som kan vara beredda att börja göra likadant. Om det här smittar av sig så kan situationen urarta. Vissa kanske skulle dra sig för att bygga läger nu när vintern närmar sig, men jag kan tänka mig vilken epidemi det skulle kunna bli i Sverige till våren om det framstår som att myndigheterna är handlingsförlamade av politisk korrekthet.

Anonym sa...

Skulle regeringen agera om riksdagen ockuperades av missnöjda lägerbyggare? För några månader sen skulle jag tro det men nu är jag inte säker. Denna flathet som myndigheterna visar upp gör mig livrädd. Inte helt säker på att jag skulle få hjälp om någon flyttat in i min bostad medans jag var på arbetet.

Lägerpöbelns argumentation är på dagisnivå. Visst, jag har stulit din cykel men om du tar tillbaka den, hur ska jag då ta mig fram? Då måste du ge mig en ny cykel.

Anonym sa...

Förmodligen krävs det ett utbrott av någon smittsam sjukdom för att det ska hända något. Tyvärr.

Anonym sa...

Och så finns det dom som tror att vi kan stänga våra gränser.
Det börjar bli dags för medborgargarden/skyddskårer.

Dr Mabuse sa...

Rätt.

De skall avhysas av den enkla anledningen att svensk lag överträds. Dels har de befunnit sig för länge i landet - mer än 3 månader - utan att ha uppfyllt kraven för förlängd uppehållsrätt, dels har de olovligen ockuperat privat egendom. Det är fegt av myndigheterna att skylla på något annat - typ att göra det för deras eget bästa. Nu får staten banne mig passa sig - det är en farlig väg att bara våga myndighetsutövning mot lojala, skattebetalande och ( ännu ) tillitsfulla svenskar. Vi är många som rasar mot flata, konflikträdda och inkompetenta politiker. Den utspädning som skett och sker av våra ackumulerade skatter ( välfärdsbygget )i och med den skenande invandringen är illa nog. Börja inte tumma på tillämpningen av de lagar som vi vanliga skattebetalare förväntas följa. Och som vi utan pardon tillrättavisas efter om vi bryter mot dem. Att det ska vara så jävla svårt att tjäna sina egna skatteförtryckta invånare först och främst.

Om det nu innebär att polisen även måste flytta på obstruerande vänsterextremister - fine. Jag fruktar att det inte går att argumentera med dem. De känns närmast världsfrånvända i sin ideologi - de skulle å andra sidan tycka att jag är en bracka. Men det här lägret verkar ge dem en "kick" - en möjlighet att förverkliga sig själva och känna sig lite överlägsna, få domdera lite över en populas (vilket de aldrig skulle tillstå ). Se bifogade klipp från Uppdrag Granskning: Den Gode Aktivisten förkunnade förnumstigt från en upphöjd, fältmässig predikstol under ett protestmöte som teamet filmade: "Och vi uppskattar att ni har så rent och fint i lägret och har byggt så fina kojor" som talade han till förståndshandikappade. Ca 46 minuter in i klippet från Uppdrag Granskning.

Om ni inte såg inslaget - kopiera länken, klistra in i webbläsaren, se - häpna - bryt ihop! Något av det mest surrealistiska jag skådat. "Rent och fint"! - m h t den vidriga omgivningen känns ju uttalandet som ren och skär sarkasm men den Gode aktivisten menar vad han säger. Förblindad inför möjligheten att agitera. Lite nedlåtande beröm och vänsterextremisterna/miljöflummarna kan känna sig goda och betydelsefulla.

http://www.svtplay.se/video/3795399/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-avsnitt-5-1

Anonym sa...

Malmös "migrant"-läger är ett symptom på ett väldigt sjukt Sverige.
Patienten behöver räddas och de ansvariga doktorerna står vid sjukbädden och läser
Aftonbladet..

Utlandssvensk sa...

@ Dr Mabuse,

"Om det nu innebär att polisen även måste flytta på obstruerande vänsterextremister - fine."

Visst, och det förekommer faktiskt fortfarande då och då.

Men om man söker efter de ansvariga för det fullkomligt absurda läget med "EU-migranter" i Sverige, så finns det ett parti som står ut i eldskrift jämfört med alla andra, nämligen folkpartiet. I praktiken var romer deras stora fokusfråga under alliansens regeringsinnehav. Dels drev man järnhårt på för att skapa maximala incitament för romerna att komma just till Sverige, samtidigt som man närmast mästrande kritiserade alla andra EU länder som tillsåg att de eliminerade tiggeriproblemen i sina länder (vilket nästan alla har gjort).

Googla t.ex "Ullenhag romer" eller "Malmström romer" om du orkar.

Anonym sa...

Finns nog fler skäl till avhysning än enbart att romerna/zigenarna ockuperar mark olagligt. Det är en sanitär olägenhet och en brottslig markockupation av en annan persons egendom. Romerna/zigenarna slänger ju sitt skräp vid alla soptunnar, men då inte i soptunnan utan det är en radie på 3-4 meter med en höjd på 2-3 meter skräp från soptunnan, och väntar på att någon ska ta hand om deras skräp. Skräpet möglar, blir ruttet, råttor stryker omkring där. Nedskräpningen sker vid högt trafikerade promenadstråk. Jag ser därmed problemet som mycket omfattande. Det enda rimliga är att de ska inte ska vistas i landet om de inte kan försörja sig, och de ska absolut inte ha en egen fristad och leva efter en parallell lag.

Magne

Anonym sa...

Magne: dessa "romer" följer en extrem, men vanlig, tolkning av den romska religionen/kulturen, vilken gör det till en principsak för romer att "gajer" (en nedsättande romsk term för icke-romer som betyder ungefär djur) ska arbeta åt romerna. Genom att slänga skräp överallt tills kommunen eller markägaren blir tvungen att rensa bort soporna har alltså romerna fullgjort en religiös/kulturell plikt eftersom icke-romer bevisligen då har arbetat åt romer genom att hämta sopor!

Detta låter säkert helt absurt, och det är naturligtvis precis så, men det är också helt sant; romer ser det som något fint, jag rent av "heligt", när de har lyckats "lura" gajer att arbeta åt dem.

Dr Mabuse sa...

@Utlandssvensk

Jo, du har rätt. Det märkliga med Ullenhag är ju att han närmast "sparkats snett uppåt" i hierarkin efter förra valet. Trots att framstående debattörer och bloggare redogjort för hans förehavanden och faktaförfalskningar under sin tid som minister.

Som den vindflöjel han är skrev han en debattartikel i SvD ( se länk ) i ett tonläge och infallsvinkel som han själv skulle ryat "Rasism" åt om den skrivits av någon annan medan han själv satt som migrationsminister. Men nu var det april 2015 och vindarna blåste annorlunda och verkligheten hade börjat tränga in även hos de goda och världsfrånvända. Han är en utsökt representant för Groucho Marx´s hållning: "Well, those are my principles, and if you don´t like them I have others."

http://www.svd.se/pengar-bor-ga-till-byar-i-rumanien

utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Det enda rimliga är att de ska inte ska vistas i landet om de inte kan försörja sig, och de ska absolut inte ha en egen fristad och leva efter en parallell lag."

Jo, det är väl en uppenbar slutsats ocn många i EU har agerat utifrån den sen länge. Både Frankrike och Italien tog i med storsläggan för många år sen (kring 2010 i Frankrike, tidigare i Italien) och deporterade MÅNGA romer.

Det fanns absolut inget land i Europa som gnällde mer än Sverige och folkpartisterna bokstavligen skrek som stuckna grisar. Cecilia Malmström var närmast hysterisk.

FP ville ha romerna till Sverige. De lyckades!

Anonym sa...

Dr Mabuse:
Helt otroligt. Tack för tips. Tack också för tidsangivelse, tror inte jag skulle stå ut med hela.
"Vi hoppas det skall komma till lösningar som är bättre. Man bör ha det bättre men absolut inte sämre."

Han ser ärligt talat ut som om han talar till någon långt borta, eller kanske högt uppe. Eller kanske någon som bara han ser.

Fd moderat sa...

Det sjuka är att detta understöds av s k liberaler.

utlandssvensk sa...

@ Dr Mabuse,

"Som den vindflöjel han är skrev han en debattartikel i SvD ( se länk ) i ett tonläge och infallsvinkel som han själv skulle ryat "Rasism" åt om den skrivits av någon annan medan han själv satt som migrationsminister."

Det är inte bara han! FP fungerar så där, dvs. först är man helt drivande i att skapa ett problem, sen påstår man att man har lösningen. Efter att ha varit det klart mest immigrationsextremistiska partiet sen mitten av 80-talet och även nästan helt själva drivit igenom den första vågen av riktig massinvandring under 91 till 94, gick man ut 2002 (när det såg ut som att de skulle åka ut ur riksdagen) som de som stod för "hårdare tag". Man utlovade då språktest och det tog partiet från 4 till 14% som en blixt. Men det fanns aldrig någon som helst avsikt att driva frågan. Däremot har man fortsatt att lura väljarna varje val sen dess! Att folk går på det är obegripligt, men så är det, även om det har blivit färre med tiden.

Efter att FP nu har varit helt drivande i att skapa tiggarplågan i Sverige kan man absolut förvänta sig att de går ut med krav på förbud. Vi får väl se om det blir några fler val, då lär tiggeriförbud vara FPs dragplåster. Säkert lurar de en del.....

utlandssvensk sa...

@ Fd moderat,

"Det sjuka är att detta understöds av s k liberaler."

Det är inte fråga om något "understöd", de s.k liberalerna har varit helt drivande.

utlandssvensk sa...


Icke att förglömma, flaggskeppet i FPs massiva satsning på romer var den vitbok som man ängnade flera år att ta fram.

Här kan ni se Ullenhag presentera det färdiga arbetet, om ni orkar:

https://www.youtube.com/watch?v=3jBqrBn7HRQ

Sen kanske det finns någon som har missat att romerna byggde Sverige. I så fall finns Ullenhag till tjänst här:

https://www.youtube.com/watch?v=6s3HElwkYGA

Anonym sa...

Det liberala trickset är att få det att se ut som det är SD:s och tokvänsterns fel.
Alltså de som man liberalt kallar extremister.
Men som det redogjorts för ovan är det liberalerna som är extremisterna i sammanhanget, ska dom få komma undan med det? En gång till?
De skyldiga påstår sig vara tydliga och ansvarstagande.Man är minsann statsbärare.
Man måste svänga 180 grader utan att det märks.Därav extremistern..
Naturligtvis stöttas man av samma journalister som alltid befinner sig på det godas sida.Vill man ha journalistjobbet kvar på någon blaska måste man svänga 180 grader utan att det märks.
Soraya Post är extremist nu för tiden i Expressen.Det är inte så länge sedan hon framstod som en romsk Jeanne d'Arc.Snart är det självaste Gudruns tur.Och varför inte Åsa Romson? Var hon nu gömmer sig och sin stora trut någonstans?
Sen får man väl kasta lite skit på Ted Ekeroth också.För balansens skull...

Anonym sa...

Statsministern svamlar vidare.
"– För det första är det ju fruktansvärt det är ren ju ren brottslighet och kriminalitet. Människor ska inte, allra minst på en skolgård uppleva att bli skjuten på det här sättet, säger Stefan Löfven när han besöker integrationsdagarna i Borås."

Nähä nä.Så bra då.
Det ska tas i med hårdhandskar nu.Straffen ska skärpas för vapenbrott.
Jaha ja.Så bra då.
Har jag förstått det rätt så har ingen dömts för någon Göteborgsskjutning sedan 2009.
Tullen stoppar inte bilar vid bron om det är fler passagerare än tullare.
Då räcker det väl med Anton Lundin Pettersson egentligen?Han åkte ju både fast och blev tagen med hårdhandskar på?
Stefan Löfvens löften har redan gett resultat så det räcker.
Karln är dum på riktigt.
Och honom låter Alliansen sitta kvar!!

http://www.expressen.se/gt/stefan-lofven-vill-se-hardare-vapenlagar/

utlandssvensk sa...

@ Anonym 18:14

"Men som det redogjorts för ovan är det liberalerna som är extremisterna i sammanhanget, ska dom få komma undan med det? En gång till?"

Det kan väl inte uteslutas? Någon som kommer ihåg vem som ansvarig för skolpolitiken under alliansens 8 år? Hur gick det? Har de tagigt något som helst ansvar för haveriet? Eller står de uppblåst flinande och påstår sig ha lösningen på alla skolproblem?

Folkpartister är inget unikt för Sverige, utan dessa figurer finns överallt. På både engelska och tyska finns det ett särskilt ord för dem: do-gooders respektive gutmensch. De betraktar sig genomgående som "bättre" än andra människor och deras argumentationsteknik kommer ofta ner till ungefär "Jag är GOD och anser X. Om du anser Y är du mindre god eller ond".

Det finns flera fördelar med detta. Dels blir fakta helt ointeressant. Givet att man redan vet att X är den goda åsikten är det både meningslöst och även suspekt att börja titta på fakta som motsäger X. Enda rimliga anledningen att någon håller på med detta är att de inte är goda.

Vidare kan man fritt ändra sig utan att det spelar någon roll eller att man ens märker det. Man vet med säkerhet att man fortfarande är god och om man nu tycker Y istället för X, ja då är ju det sjävklart rätt.

Men som sagt, dessa filurer finns överallt och orsakar gott om skada runt om i västvärlden. Sen är det väl en liten lustig tvist att det endast är i Sverige som någon skulle få för sig att kalla dem höger, men det är väl en detalj i sammanhanget. Moderaterna under Reinfeldt var dock något helt annat och totalt unikt.