tisdag 3 november 2015

Media bizarro


Mediebevakningen av morgonens tömning av det stora migrantlägret på ockuperad mark i Malmö har varit smått bisarr. SVT har direktsänt hela dagen, som om det var en händelse av nationellt eller internationellt intresse.

I själva verket har polisen gått in och avlägsnat individer som olovligt befunnit sig på annans mark. Det är klart att en rättsstat måste agera så. Alternativet är en form av anarki där äganderätten är avskaffad och vem som helst har rätt att stjäla, ockupera och tillvarata annans egendom. Så kan vi inte ha det. Det enda tragiska i denna historia är att avhysningen dröjde så förfärligt länge.

Ja, och så mediernas rapportering, förstås. Medias kritik mot Malmö stad har varit massiv under hela dagen. Carina Nilsson, socialt kommunalråd och ordförande för sociala resursnämnden, har fått svara på frågor om varför avhysningen sker och varför inte svenska skattebetalare ska tvingas betala för att ge romerna boende här. Staden erbjuder fem dagars härbärge.

Såväl inrikesminister Ygeman som statsminister Löfven har i dag upprepat att avhysningen var oundviklig och rätt, att lagen måste vara lika för alla. Precis så är det givetvis. Men det stoppar inte svenska medier för att ta ställning mot avhysningen och ställa politikerna "mot väggen" för den. Det är direkt osmakligt.

Aftonbladet berättade att migranterna inlett en sittstrejk utanför Malmö stads huvudkontor "försöker få kommunledningen att man måste ha en ny boplats att ställa sina husvagnar och baracker på". På plats berättade samma tidning att migranterna var både "arga och rädda".

Även från politiskt håll kommer kritik. Soraya Post (Fi) tycker att avhysningen innebär att Sverige är "sämst i klassen". Hennes partiledare Gudrun Schyman kallar avhysningen "ovärdig". Och juristsekten Centrum för sociala rättigheter, dit Behrang Kianzad hör, tycker att "något gick sönder i Sverige i morse". Jurister som försvarar markockupationer - inget är för tokigt i det nya Sverige.

Ingen har med ett ord nämnt markägarens situation. Nu när migranterna är avhysta är bara en del av jobbet gjort. Markägaren har nämligen att vänta en del av miljonkostnaden för att sanera den tomt som migranterna smutsat ned under ett års tid.

Så ser tydligen svensk rättvisa ut.

Tidigare bloggat:
Laglöst land

Läs även:
Carolin Dahlman, Sverige Radio

13 kommentarer:

utlandssvensk sa...


"migranterna var både "arga och rädda"

Se där, slutligen ett avgörande framsteg för integrationen i Sverige! För vid det här laget är väl alla friska infödda svenskar just "arga och rädda"!

Anonym sa...

Det enda positiva är att det blir så tydligt att ingen kan hävda att de ingenting visste.Eller förstod.

Anonym sa...

Hej.

Tänk så bra för markägaren då, att Malmö stad vill köpa tomten, fast inte till fulla marknadspriset utan enligt ett pris som sattes innan Sorgenfri utvaldes till upprustning (för den som inte vet rör det sig om ett över hundra år gammalt industriområdet som nu ligger inuti staden). Malmös S-styre gnuggar väl händerna av förtjusning över att ha haft ett zigenarläger i vägen för ägarens försäljning. Kan de nu lägga ytterligare sten på börda med feta böter och avgifter för ett problem de är medskyldiga till, så kanske de kan tvinga till sig marken för vrakpris.

Dubbelplusbra blir det för den som jag som sett hur Malmö annars hanterar tältläger, fast det är klart, då var det svenska hemlösa med psykiska problem, o/e förståndshandikapp, o/e missbrukarproblematik som jagas bort med traktor. På samma tomt! Eller hur polis på rutin tillkallats för att tvinga hemlösa att cirkulera från sitt nattläger, eller hur väktare fått avhysa uteliggare från under motorvägsviadukter och övergivna (men av kommunen ägda) hus. Malmös Socialdemokrater, Miljöpartister, och vänsterpartister/Fi är äckliga rasister, av värsta von Oben-sort, som vill ha lite lagom fattiga och etniskt chica undermänniskor att ta hand om. Fy faen!

Med ursäkt för språket, men ibland rinner sinnet till;
Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Mona sa...

Förstår dig gott Rickard.

Ådärkomdenja sa...

Den "aktivist"-trashank (normal vänsterutstyrsel) som poliserna bär iväg, liknar den fomme (göteborgska för idiot) som nyligen uppträdde med en tyghink på skallen i nåt annat kulturmarxistiskt upptåg. Är det månne samma figur?

/lasse sa...

Men man får nog ändå säga att de romer som nu "kräver" en tomt av kommunen har en hel del "chutzpah" (undrar vad de säger på romska) efter att ha lämnat tomten på Industrigatan i detta bedrövliga skick.

Men kostnaden för den verkliga giftsaneringen som behövs på den gamla industritomten som hyst kemikalieindustri sen slutet av 1800-talet till början av 1980-talet är i en helt annan dimension, den aktuella ytsaneringen är felräkningspengar i det sammanhanget.
Att tomten hade dessa problem var väl känt när nuvarande ägare köpte tomten 1999 i spekulationssyfte i avvaktan på nya stadsplaner.

Hans Li Engnell sa...

Ådärkomdenja:

Just min tanke. Inte osannolikt. Tyghinken kanske ramlade av.

Jacobssons tankar sa...

Jag kan för mitt liv inte fatta varför vänstern kämpar för att människor i vårt samhälle ska leva i misär och förnedring.

Utlandssvensk sa...


@Jacobssons tankar,

"Jag kan för mitt liv inte fatta varför vänstern kämpar för att människor i vårt samhälle ska leva i misär och förnedring."

Vänstern kämpar inte "för" någonting utan definierar sig helt utifrån vad de tror att de kämpar mot.

Brodern till den mycket välkända Christopher Hitchens, Peter Hitchens, skrev en lysande artikel för några år sen som fångade hela 68-generationens tänkande:

"When I was a Revolutionary Marxist, we were all in favour of as much immigration as possible.

It wasn't because we liked immigrants, but because we didn't like Britain. We saw immigrants - from anywhere - as allies against the staid, settled, conservative society that our country still was at the end of the Sixties.

Also, we liked to feel oh, so superior to the bewildered people - usually in the poorest parts of Britain - who found their neighbourhoods suddenly transformed into supposedly 'vibrant communities'.

If they dared to express the mildest objections, we called them bigots."

http://hitchensblog.mailonsunday.co.uk/2013/04/how-i-am-partly-to-blame-for-mass-immigration.html

Anonym sa...

Och ny står Löfven och vill ha hjälp av EU med omplacering av flyktingarna också.
Lönsamheten har avtagit och i takt med det blir regeringen alltmer SD steg för steg.
Så vad händer med den humanitära/moraliska stormakten Sverige när Löfven inser att länder han pekat finger åt inte kommer att hjälpa Löfven ur hans taskiga sits?
Löfven får väl helt enkelt ge SD rätt och erkänna att han hade fel.Här också.
Precis som moderaterna som tydligen börjar anse att Reinfeldt hade fel.

Troligt?

Dr Mabuse sa...

Visst var det kändisaktivisten som bars bort av polisen!

Den figuren kändes igen även utan sin imposanta turban av trasmattor. Det glesa, röda skägget lyste upp som en upplyst fyr i det ideologiska mörker vänsterextremisterna tycks skåda. Nu får han något att berätta om runt värmeljusen på kommande samkväm med extremistvännerna. Kan tänka mig att han rent av ställde sig längst fram för att inte poliserna skulle missa att bära bort just honom...ty det hade varit förskräckligt om inte HAN fått åka "polisskjuts"! - den typ av happenings (installationer) som dylika individer väver sin hjältegloria kring.

Tänk om ( eller när ) samhället till slut abdikerar och urholkas på det sätt som dessa naivister korkat kämpar för. Det är ironiskt att just det samhälle vi vanliga svenssons tror på är själva förutsättningen för att dessa tomtar skall kunna sticka ut och positionera sig. Att få leka lite radikal, farlig och omstörtande i den tama verklighet som befolkas av strykrädda poliser, myndighetspersoner, politiker och ängsliga medborgare.

Den dag bygget rasar ihop - vilka skall de då "kämpa" för? Tänk om de som verkligen kämpade och argumenterade på 30-40-50talen för ett bättre samhälle kunde förutse vilka stora samhällskämpar som skulle ta över stafettpinnen. Att bäras bort av polis i solidaritetens namn - för rätten för utländska eu-medborgare utan uppehållsrätt att beslagta privat egendom, skita ned och bo i stinkande misär. Se där en sorts inverterad klasskamp!

Maja sa...

Jag vet inte om det här är sakligt, men det handlar iaf om saken
https://hexanmexan.wordpress.com/2015/11/03/det-kunde-man-val-ge-sig-fan-pa/

Anonym sa...

När samhället abdikerar blir aktivisterna den första kanonmaten för de som de tidigare kämpade för. You can predict their future by looking at the past.