fredag 18 september 2015

Alliansen godkänner världens högsta marginalskatt

Alliansen sänkte skatterna med ungefär 130 miljarder kr under sin tid vid makten. En rad skadliga skatter avskaffades eller gjordes om, inkomstskatterna för alla som arbetar sänktes rejält. I dag har Sverige en skattehöjarregering som hittills utannonserat skattehöjningar på 30 miljarder kr. Och det kommer mer, var så säkra.

Ekonomifakta berättar att om regeringens nästa budget går igenom, vilket den enligt Decemberöverenskommelsen kommer att göra, får Sverige världens högsta marginalskatt på galna 60 procent.

Det betyder att vissa löntagare i de lite högre inkomstskikten endast kommer att få behålla 40 procent av sin nästa löneökning. Resten försvinner i skatt. Detta är ett oanständigt sätt att se på medborgarna och medborgarnas pengar.

Det går en viss skiljelinje mellan Alliansen och de tre vänsterpartierna i synen på just ekonomisk frihet och skatter. Men vi får inte glömma att det som möjliggör denna skattehöjarbudget att bli verklighet, är Alliansen. Genom DÖ. Allt i regeringen Löfvens budget godkänns av landets så kallade borgerliga opposition.

Förklara detta för era väljare i nästa val, om ni kan. Hittills har argumenten för DÖ inte varit särskilt övertygande.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är du njugg Hans, AKB och de andra DÖ-nickarna har ju förstått att folket är korkat och kanske till och med onda. Därför är det en moralisk skyldighet för AKB att låta Landsfadren ta folkets pengar annars kan ju folket prioritera fel ;)

Anonym sa...

Glöm inte arbetsgivaravgifter på 31.42% ovanpå lönen. Det man tjänar över 38.500/månad ger ingenting i pension eller andra socialförsäkringar så det är en ren skatt.

Detta är enligt LO pengar som löntagarna avstått - alltså lön.

Totalt ger det en marginalskatt på 70%, lönt att jobba eller anstränga sig extra - knappast!

Anonym sa...

Samtidigt ovanpå det krånglar de till och sabbar arbetsmarknaden och ska nu prompt slå undan just de fåtal jobb där både nyanlända anställs- och eller startar eget. De få branscher där också (vita) kvinnor (som normalt underpresterar inom företagande & entreprenörsområdet) faktiskt startar upp egna företag.

Rut-sektorn stannar upp - startas få nya företag
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6258004

Anonym sa...

Sedan all moms, och skatt på moms och diverse punktskatter och straffskatter man tvingas betala för sånt man konsumerar för redan skattade pengar. Häftigt!

Nej, DÖ kan bara beskrivas med ett ord - oförlåtligt.

/Sofie

Anonym sa...

För vänsterpartiet är det i själva verket en målsättning. Att föra över så mycket pengar "som möjligt" från den privata sektorn till den offentliga. Det är ett mål i sig själv.

För någon vecka sedan satt en högt uppsatt person ur V's ledning på tv i en konferens (svt2, dagtid) och ondgjorde sig över att alliansen tog 140 miljarder från folket. (Han menade förmodligen från politikerna men det brukar jämställas med folket för att bli otydligt).

Om man låter skattebetalare behålla sina inkomster så börjar de överkonsumera. För något år sedan drygt sa en vänstermänniska att de bara köper öl för pengarna. Det sade dock inte den högt uppsatte v-lednings-personen nu. Utan beklagade sig på att "folk köper bara ett större boende, en andra bil och liknande". Alltså utan att blinka, det är en styggelse ifall man behöver och kan köpa två bilar. (Men att båda vuxna i ett hushåll jobbar brukar vara åsikts standard hos samma politiker.) Det är en styggelse ifall man skaffar sig och sin familj ett bättre boende!

På fullt allvar betraktar man alla pengar som rör sig i ett samhälle som egentligen tillhörandes politikerna!

Det här är en direkt parasitsjuk inställning. Som bara kan få destruktiva följder på i stort alla plan. Ifall den fick förhärska. En känd vänsterbloggare beklagade sig också för att gruvarbetarna i kiruna fick så bra betalt. Det gör bara att de nästan bara tänker på att konsumera. Leka med bilar och liknande. Och helt struntar i den politiska kampen. (Bättre att de tjänar dåligt, är missnöjda och demonstrerar hela tiden. Samt röstar V. Är väl den underliggande meningen).

Turligt nog så är detta en drivande tanke hos V men inte nödvändigtvis hos S. Den visar bara vilka människor som S samarbetar med. Och att botten aldrig kan nås. Eller taket. Det finns alltid mer pengar som borde transfereras. (Flyttas med politiska motiv bort från folk till de som vet bättre).

Socialdemokraterna har ju här som i alla frågor flera olika åsikter samtidigt. Och en splittrad inställning. Det brukade betyda att man släpper fram aktivistretorikerna i mediesammanhang. Där de skriker sig goda för fina syften och stora transfereringar oavsett ekonomiska följder för nationalekonomin. Medan man pragmatiskt plockar tillbaka pengarna och justerar i det tysta så stolligheterna inte får alltför djupa konsekvenser. Numera är det mera kalabalik och spontaninfall utan täckning som hoppar upp och ner lite överallt på alla håll verkar det. "Popcorn" politik.

Ernst W