fredag 25 september 2015

Bete er, för helvete!


Asylsökande i finska Lahtis har mötts av protester, stenkastning och en stolle i Ku Klux Klan-dräkt hållande den finska flaggan. Det är häpnadsväckande och upprörande.

Jag ser eländet på nätet och tänker: Skärp er! Bete er!

Man kan vara kritisk mot flykting- och asylpolitiken. Läsaren av denna blogg vet att jag har många invändningar mot dagens svängdörrspolitik och betraktar den som naiv, oseriös och kontraproduktiv. Men politiken i våra västländer är vårt ansvar och inte de asylsökandes fel.

Vi ska protestera mot politikerna, inte de asylsökande. Det kan inte nog poängteras.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Bete er för helvete om de migranter som slog sig till ro på en kristen ortodox kyrkogård i Kroatien,satte upp tält på gravvårdar slänger skräp omkring sig,lite av IS förstörelse av kristna heliga platser!

utlandssvensk sa...


Tja, svenskarna har uppvisat ett väldigt trevligt och återhållsamt beteende under 20-30 år av oblygt befolkningutbyte. Har det fungerat bra???????

Riga sa...

Bete er, för helvete!
Säger jag gärna till mannen med vit pyjamas och stjärngossemössa på huvudet men
det ska i så fall också sägas till de flesta av de EU migranter UG visade i onsdags.

Anonym sa...

Hej.
Är det redan Lucia? Eller gör han reklam för den nya glassen KoKosKon?
Skämt åsido, idioti har ingen hudfärg eller hemland...

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

lasse sa...

Gissar att deras krapula var av stora mått dagen efter. Sådana idiotier gör man nämligen bara vid ungefär 1,5 promille eller över.

Anonym sa...

En vacker dag går topplocket.

Anonym sa...

Alltså Hans
om det vore så enkelt att lite stil-och-smakråd var det som behövdes...
Det hela skruvas upp.Skruvas upp hårt.
Politikerna producerar varm luft och hoppas på bättre väder och mer tur.
Det börjar bli på blodigt allvar som det heter.På riktigt.
Inte som en fotbollsmatch där man håller på det röda eller blåa laget.Utan på riktigt.
Inte någon win-win-situation direkt.Någon måste förlora.Och förlora stort.
Ju mer uppskruvat, ju mer måste förloras.All in.
Det sansade samtalets tid är helt enkelt förbi.
Det blir så när man tystar ner dem man inte vill lyssna på.
Det blir så när man vägrar lyssna på dem man inte vill höra på.
Kejsaren är naken.Det kan alla se.
Han dansar naken under stjärnorna.Festen har börjat.
De som inte vill förlora kommer göra allt för att inte förlora.Allt.
Hur det slutar är det svårt att sia om och någon vinnare för tidigt att kora.
Men att det slutar med Kumbaya,gitarr-klink och korvgrillning över öppen eld är i varje fall i mina ögon inte särskilt sannolikt.

Anonym sa...

Har faktiskt väldigt svårt att tro att det här blir en intellektuell upplevelse för konnässörer som dryftar sina åsikter i det goda samtalets tv-soffa.
Men jag har ju haft fel förr...

Anonym sa...

Lönsamheten Sverige kan mer Ordning och Reda Berikar

http://www.svd.se/malmo-nara-akut-krislage-inte-sedan-tsunamin

Uffe Häger sa...

Bra skrivet Engnell.

Anonym sa...

Varför har den "frihetlige" Hans inte dragit samma slutsats tidigare att "vi ska protestera mot politikerna, inte de asylsökande", när han gång på gång klagat över invandringen istället för välfärdsstaten?

Att döma av kommentarsfältet tycks nio av tio läsare av denna blogg numera vara sverigedemokrater.

Hans Li Engnell sa...

Anonym:

Det är inte välfärdsstatens fel att vi har en ohållbar asylinvandring till Sverige. Jag kritiserar politiken i första hand, men är tillräckligt realistisk för att begripa att en avskaffad välfärdsstat inte är något som kommer inträffa under de tio kommande åren. De problem som asylinvandringen, och den kravlöshet som följer i hela migrationspolitiken, har vi att hantera HÄR OCH NU. Kom gärna med lösningar själv i stället för att som anonym komma med anklagelser.

Anonym sa...

- Regelmässigt TUT istället för PUT

- Mycket begränsad anhöriginvandring, särskilt inte av individer som går direkt in i bidrags/ÄFS-försörjning

- Inga retroaktiva pensionsgrundande föräldradagar

- Personer som skall avvisas tas regelmässigt i förvar

- Papperslösa fråntas dagens förmåner

- Vid kriminellt beteende skall utvisning vara det normala

- Höj kraven för erhållande av medborgarskap, tillhör idag världens i särklass mildaste

- Fixa passreglementet, borttappat pass av "nysvensk" innebär att pass utfärdas endast för enskilda resor de följande två åren efter borttappandet

Se där, några enkla enkla förslag som på ett ögonblick skulle minska Sveriges attraktivitet för migranter.

Anonym sa...

Anonym 26 september 2015 12:43
Naturligtvis följer du exakt den gemensamma mallen och stämplar de som inte passar dig som SD:are.Lite lagomt Arnstadtskt så där.
Sakfrågor är för jobbiga.Bäst då att dra SD-kortet.Följt av rasist-kortet.
Jag sluter mig till att du anser att det är VACKERT VÄDER i Sverige.
Inga moln på vår himmel inte.Allt bara rullar på och solen skiner?

Utlandssvensk sa...


Det här med att avveckla välfärdsstaten har mycket lite koppling till asyl- och immigrationsfrågor och att svenska liberaler inte har begripit detta tyder främst på en kombination av bristande omvärldskunskap och uppenbar feghet.

Schweiz har västvärldens i särklass minsta välfärdsstat och är nog mycket nära en ren nattväktarstat. Innebär detta att man kan släppa invandringen fri? Helt självklart INTE.

Låga skatter och stor ekonomisk frihet skapar rikedom, vilka alla som åker till Schweiz lär märka på en gång. Men detta innebär även att landet blir EXTREMT attraktivt för fattiga människor från 3je världen. I stort sett alla som nu kommer till Sverige skulle MYCKET hellre åka till Schweiz, om de fick stanna där. Som alla nyktra och friska människor utanför Sverige inser skulle fri immigration till Schweiz därför leda till närmast omedelbar och troligen våldsam kollaps för landet, helt oavsett om man betalar ut bidrag eller inte till immigranterna.
Anonym sa...

Apropå min listning kl 13:06

INGET av förslagen kräver något som helst godkännande av omvärlden eller innebär att vi tvingas lämna internationella överenskommelser.

Särskilt det senare används av de professionellt goda som argument för att vi överhuvudtaget inte kan ändra på Miljöpartiets invandringspolitik som serveras i sju olika schatteringar.

utlandssvensk sa...

"Kom gärna med lösningar"

Jag anser att den mest rimliga lösningen är att dela landet.

Uppenbarligen har immigrationsfrågan antagit rent religiösa uttryck och det finns inte någon som helst "middle ground". 7klövern anser ganska explicit att någon form av skärpningar av dagens regler är moraliskt likställt med folkmord och många av de som nu röstar SD anser att dagen politik leder till just folkmord. Jag tillhör den senare kategorin, men oavsett i vilket läger man står bör man kunna erkänna att detta helt enkelt är "irreconcilable differences" och att grund för skilsmässa föreligger.

Som det är nu rör vi oss snabbt i riktning mot sönderfall och våld. Vore en fredlig uppdelning inte mycket bättre? SD har alltid varit starkast i Sydsverige, så varför inte dela av de gamla danska landskapen. Sen kan man göra något liknande som när Indien delades eller Grekland frigjorde sig från ottomanerna, dvs alla övertygade multikultimänniskor i Sydsverige plus alla asylinvandrare från de senaste 20 åren kunde flytta till Nordsverige och SD väljarna kunde flytta till Sydsverige.

Visst, jag inser att det inte lär hända, men detsamma gäller alla andra förslag som verkligen skulle kunna lösa problemen. Landet gör mot våldsam upplösning och det enda man realistiskt kan göra är att flytta så fort det går, innan övriga länder börjar kräva visum av svenskar.

Anonym sa...

utlandssvensk
alltså uppdelningen finns ju där under ytan ändå.
Mindre till varandra gränsande enklaver som än så länge undviker varandra så gott det går.Amorteringskrav,borttagna räntebidrag och ett generellt prisfall ska nog sätta stopp för den vita flykten så småningom.
Inte minst som fler och fler ska beredas plats.
Undanträngningseffekter a.k.a "inte ställa grupp mot grupp" lär få de som tvivlar att sluta tvivla.
Inte minst som fler och fler ska beredas plats.
En polismyndighet som abdikerat och en militär som inte finns är knappast något som garanterar statens våldsmonopol.
Inte minst som fler och fler ska beredas plats.
Ju fler som ansluter till respektive sida garanterar enbart att brist på god vilja kan adderas till alla de andra bristerna.
Då brister det!

utlandssvensk sa...

@ Anonym 16.04

Jag håller väl med om vad du skriver men det är också min poäng i inlägget ovan, dvs. om det fortsätter som nu så brister det snart. Exakt vad som sker då är svårt att sia om, men det lär inte bli trevligt.

Det mest optimistiska scenariot är väl att någon del av landet snabbt organiserar sig och utropar självständighet samt järnhård monokultur. Denna del skulle då kunna fungera ungefär som Slovenien, dvs undkomma sönderfallet och det troliga inbördeskriget. Det som talar för något liknande är att det inte krävs mycket. Som du påpekar saknas redan fungerande polis och militär i Sverige, så även en väldigt lätt utrustad och liten styrka skulle nog kunna hålla valfritt landskap.

Problemet är nog mer att dylika lösningar ligger ljusår från vanliga svenskars sätt att se verkligheten. Det förefaller betydligt mer sannolikt att de fortsätter att "bete" sig tills de är utrotade. Redan nu är etniska svenska troligen i minoritet i de yngsta årsgrupperna och som utvecklingen ser ut kommer de inom kort endast att vara en spillra av ett döende folk. Sen får de olika grupperna av nyanlända göra upp om makten med vapen i hand, precis som ett normalt land i Mellanöstern.

Anonym sa...

Alla kommuner skall tydligen få chansen att bli som Malmö som varje år försörjs med drygt 4 miljarder från övriga Sverige.

Hur tänker man då?

Anonym sa...

Anonym 16:41
man tänker som söndercurlade bortskämda och bortklemade medelklassungar med för låg veckopeng helt enkelt.Med exakt det perspektivet på världen.
Man tänker att någon annan betalar.Ungefär som lilla pappsen när det är mer månad kvar än flis på kortet.
Man tänker att goda medelklassungar med goda åsikter borde få betalt också för att vara goda.Så man blir journalist och ställer krav på regeringen som plundrar SJ så det finns pengar på kortet.Ett tag till.
Man tänker att det är tur att man har en papps som har flis så att man kan vara god och går hem till våningen när man tröttnat på att dela ut gosedjur och kaffe.Det kommer ju så himla många och det är djoobbigt att vara god. Man tänker att nu får pappsen,Staten och Svamlar-Steffe fixa resten - för nu har JAG i varje fall gjort MITT!!!

Anonym sa...

För det första så var detta förmodligen en sk "plant", en person som av motståndarsidan skickats ut för att misskreditera ALLA kritiska röster.

För det andra så tycker jag att vi trycker, hårt, hårt, det brutala IKEA-mordet i anisktet på alla som tycker att en individs agerande skall döma en hel grupp. Antingen är detta en knäppskalle i nattlinne som inte representerar fler än sitt eget förvirrade jag ELLER så är det rimligt att anklaga ALLA eritreaner/somalier/muslimer för att vara mördare och terrorister. Välj, era kollektivister!

För det tredje så tillhör det rasistiska arvet med KKK det kollektivistiska vänsterpartiet Democratic National Committee i USA, alltså demokraterna. Från sydstaternas slavägare som ALLA var demokrater och grundaren general Nathan Bedford Forrest som var demokrat till 60-talets sydstatspolitiker som SAMTLIGA var demokrater till nyligen bortgångne senatorn Robert Byrd som också var demokrat och aktiv inom KKK. KKK är en vidrig, rasistisk och kollektivistisk organisation och varje gång vänstern försöker dra upp den skall de påminnas om var skulden och skammen hör hemma. Vänstern borde skämmas!

/Sofie

Anonym sa...

/Sofie
Jag tror du behöver fundera på saken ett varv till.Det är inte längre ett intellektuellt akademiskt ideologiskt ställningstagande för debattglada.
Frågan ligger helt enkelt inte på det planet längre.
Regeringen vill inte erkänna det men Sverige närmar sig något som närmast liknar undantagstillstånd.Malmö skriker rätt ut på hjälp.Vi har en statsminister som mest hummar och siktar på att parkera Wallström i New York.När han inte är bedövande tyst eller hummar något otydligt för kamerorna.
Inte ens Merkel sitter tryggt och stilla i sin jolle.
Du kommer att få se mycket värre saker än en fyllskalle i lakan den närmsta tiden.