söndag 24 maj 2015

Stolliga Miljöpartiet


Det finns knäppskallar i alla politiska partier. Men så finns det knäppa partier. Där vansinnet är kutym, inte undantag. Miljöpartiet är ett sådant parti.

En indikation på stollighetsnivån i ett parti framkommer när det vankas kongress och medlemmarna inkommer med sina motioner. Det är då gräsrötterna talar. Rebecca Weidmo Uvell har tittat på motionsfloden inför Miljöpartiets kongress. Det är fantastisk läsning. Men skrattet fastnar i halsen när jag tänker på att detta parti sitter i regeringen.

Nu ska man inte dra alltför stora växlar på vad som står i motioner till en partistämma. I likhet med riksdagsmotioner avslås de oftast, och det är sällan som partiledningar körs över av medlemmarna. Men poängen är att motionerna speglar gräsrötternas åsikter. MP:s bas drivs av idén att vi ska arbeta mindre men få mer pengar (oklart varifrån de ska komma).

Bland motionerna hittar vi smaskens som införandet av regionala kemikaliekontor, att göra nöjesflygandet tråkigare och besvärligare för dem som inte förstår vilken miljöskada flyget orsakar samt ett förbud mot privata banker.

Att Miljöpartiet har svårt för vita heterosexuella män blev vi om inte tidigare varse när Åsa Romson talade i Almedalen i fjol. Föga förvånande finns förslag, i jämställdhetens och antirasismens namn, på att i MP inrätta en mångfaldskommitté för att öka representationen av människor med utomeuropeisk bakgrund på maktpositioner i partiet. Lika lite förvånar det att "cis-män" inte ska kunna väljas in i denna kommitté samt att jämställdhetskommitténs pengar ska gå till "icke-mäns" organisering.

Bland alla stolligheter är det en motion som står ut. Den handlar om asylprocessen. MP står som bekant på barrikaderna för en fri invandring, slopade prestationskrav vid anhöriginvandring och full samhällsservice till alla som vistas i Sverige, oavsett om de gör det lagligt eller ej. I en motion från Grön Ungdom önskas en flyttad bevisbörda från den sökande till Migrationsverket när någon söker asyl. Det ska alltså vara upp till Migrationsverket att hitta bevis för att den enskilde inte ska få asyl.

Denna motion är talande för vad MP är för slags parti. Det är ett parti som kan beskrivas som en perfekt storm av tokerier som intersektionalitet, normkritik, gå barfota i naturen-vurm och allmänt manshat. MP är ett idealistiskt, naivt och verklighetsfrämmande parti som för all del skulle kunna få puttra på med sina stolligheter på kammaren i god ro men som absolut inte borde släppas i närheten av ett beslutsfattande organ.

Nu sitter de lik förbannat både i majoritetskoalitioner i landets tre största städer och innehar ministerportföljer med ett avgörande inflytande över migrationspolitiken, bostadspolitiken, miljöpolitiken och utbildningspolitiken. Flera för Sveriges framtid avgörande frågor dikteras alltså av balkongodlande dillrunkare. Det är inget skämt. Det är allvarligt.

Miljöpartiet säger sig vilja skapa ett giftfritt samhälle. Det har bara missat att det är partiet självt som är giftet.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Miljöpartiet är symptomatiskt för den utveckling Sverige genomgått på senare år.Bortskämda svenskar, som tror sig vara för mer, har inte längre någon referenspunkt i den verkliga verkligheten.Vi tror helt enkelt på den bild som serveras oss av politiker och journalister.
Här är miljöpartiet bara toppen på isberget.Det är inte svårt att hitta gemensamma nämnare hos de övriga partierna.
Sverige går nu mot en reality check, fast vi förnekar det, och
med det en hel del väldigt dyrköpta lärdomar.

Ådärkomdenja sa...

Och detta parti är journalisternas eget favoritparti. Hur t ex en "saklig och oberoende granskning ('tredje statsmakten') - som är statsmedias, dvs SVT och SR, tilldelade roll - skall kunna bedrivas med detta lik i lasten är minst sagt svårförståeligt. Vilket verkligheten har bevisat, det är en omöjlig ekvation.

Anonym sa...

Man kan säga vad man vill men DÖ ger en helt oproportionelig makt åt ett litet extremistparti bestående av en samling tokskallar.
Det är också uppenbart att de etablerade hellre köper detta under tiden man ompositionerar sig sakta och omärkligt än att erkänna att man varit ute och cyklat i badkaret helt enkelt.
Det är enkelt att konstatera att tillnyktrandet är på gång.De värsta idiotierna framförs numera av en handfull.Skrikandet och skränandet har tystnat.Grön Ungdom,Muf och ytterligare någon samling suspekta paraplyorganisationer är vad som återstår.Nu handlar det om att inte erkänna det uppenbara och under tiden överta SD:s förslag som sina egna.
När det väl är gjort åker de nyttiga idioterna i MP ut snabbare än tiden det tar att säga Åsa Romson!

Amnexis sa...

Det som är mest skrämmande är att Romson innehar vicestatsminister-posten. Tänk om Löfven drabbas av en hjärtinfarkt eller liknande... hemska tanke..

Brooke sa...

Vad är det för fel på intersektionalitet och normkritik?

Rimligtvis bör ju liberaler vara för normkritik eftersom normen är eller kan vara tvingande. Normkritik är alltså befriande.

Vad gäller intersektionalitet så handlar detta om ett ganska grundläggande koncept (som förövrigt ogillas av radikalfeminister). Radikalfeminister ogillar intersektionalitet eftersom det innebär att det finns andra förtryck som kan vara värre än patriarkatet och detta menar radikalfeminister är fel.

I övrigt har jag inte mycket till övers för miljöpartiet.

Anonym sa...

Vi börjar bevittna någonting annat nu. Sverige 1990-2014 är en epok i sig, nämligen alltåtalla-epoken. Nu sinar resurserna och folk är helt enkelt förbannade att politiker och medier fört dem bakom ljuset. Svenskar hade ju köpt en villa i exklusiva Limhamn, men måste nu möta tiggarna vid ICA och skjutningarna är ändå nära fast en villa i Örgryte köpts för åtskilliga miljoner.

/ Magne

Anonym sa...

Miljöpartisterna låter väl bara som människor som har förstått vad den kulturmarxistiska indoktrineringen försöker säga, och också tagit det till sig och tror på det.

Dvs, miljöpartisterna är människor som har förstått vad samhället säger åt en sedan barnsben och vill visa att de bryr sig och är goda människor, så de upprepar det de blivit tillsagda, eller snarare det de blivit tillsagda omformat till den logiska konsekvensen av det de blivit tillsagda.

Dom borde inte vara era fiender, för de försöker åtminstone tänka och vara goda, även om statspropagandan sitter mycket djupt.

MP är fortfarande det mest demokratiska riksdagspartiet i Sverige och där det faktiskt förekommer en och annan fri tanke, även om partiledningen sedan Wetterstrands dagar naturligtvis är helt köpt.

Anonym sa...

"Hur t ex en "saklig och oberoende granskning ('tredje statsmakten') - som är statsmedias, dvs SVT och SR, tilldelade roll - skall kunna bedrivas med detta lik i lasten är minst sagt svårförståeligt."

+1 på den. Nu börjar dessutom röster höras för att förstatliga internet. Det blir väl lättare att vara "oberoende" då kantänka... Sweden has gone bananas.

Amnexis sa...

Miljöpartiet/regeringen innehåller även Mehmet Kaplan - Här håller Mehmet Kaplan tal med den kontroversiella islamistiska organisationen IGMG:

http://nyheteridag.se/har-haller-mehmet-kaplan-tal-med-terrormisstankt-islamistisk-organisation/

Anonym sa...

Mange - jag tror du har något där!
"En gnista kan tända en präriebrand"
som Sjöstedt egentligen tror och resonerar...

Anonym sa...

Jag har röstat på Miljöpartiet för rätt länge sedan innan de blev PK. Jag har röstat på Piratpartiet innan de blev PK. Nu röstar jag på Sverigedemokraterna, och de enda som kallar dem PK är nassarna i numera nerlagda SvP.

//Mogura

Anonym sa...

Motpol; Mitt förslag, som blir billigare, enklare och rättvisare än dagens system för migration är att låta lotten fälla avgörandet vid gränsen. Då blir det fru Fortuna som avgör vilka som får stanna i Sverige.

Christoffer sa...

Mogura: håll ett öga på PP. Det händer spännande grejer nu när Troberg är ute. Exempelvis ett ställningstagande mot sexköpslagen nyligen. I bästa fall kan det bli nåt kaxigt och utmanade av partiet igen.

Anonym sa...

Christoffer: ja säkert media kommer säkert att ge PP draghjälp och gratisreklam den här gången...