måndag 11 maj 2015

Ukip vägrar låta Farage sluta


Ukip:s ledare Nigel Farage sa att han skulle avgå som partiledare om han misslyckades med att ta en plats i parlamentet. Ukip vann bara en stol, och den gick inte till Farage. Därför lät han meddela att han klivet ned som partiledare. Farage rekommenderade Suzanne Evans som efterträdare.

Men partiet vägrade ta emot hans avskedsansökan. Så nu blir det ingen avgång. Nigel Farage sitter kvar, i alla fall ett tag till (vilket lär bli viktigt när det drar ihop sig till en omröstning om EU-medlemskapet framöver).

Egoboost, någon?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Engelsmän är märkliga på många sätt.
Deras valsystem är bland de märkligare.
Något våra härliga journalister behagligt glömmer bort när det känns nödvändigt.UKIP är ju inte direkt populärt i de kretsarna.

Ådärkomdenja sa...

Detta med "avskedsansökan" är en märklig process. Vid nej som svar, vad finns för alternativ, för den som verkligen känner för att sluta? Vara kvar och göra ett sämre jobb? Gå i alla fall, vilket knappast kan rendera någon repressalie, eftersom inga uppsägningstider förekommer i sammanhanget. Farage var nog klar över att hans avgångslöfte inte skulle rendera ett uttåg ur politiken, medveten om sin popularitet och speciella ställning.