onsdag 20 maj 2015

Hanif Bali: "IS-krigare är landsförrädare"


Den rödgrönrosa majoritetens beslut i Stockholm att ge återvändande jihadister full service i form av samverkan mellan socialtjänst, Jobbtorg, Arbetsförmedling och bostadsbolag har väckt berättigad ilska.

Här är en debatt mellan Azadeh Rojhan Gustafsson (S) och Hanif Bali (M). Se den. Den illustrerar nämligen ganska väl mellan vilka två perspektiv på mänskliga värden och demokrati som striden står i dag.

Läs även:
Fnordspotting

5 kommentarer:

Anonym sa...

Och nazisterna i Ukraina?

Anonym sa...

Hanif Bali är alltid viril i sitt tal. Han skräder inte orden. Duellerar Bali mot någon annan sosse eller vänstermänniska, då får vi se fyrverkerier.

Kör Hanif en egen agenda, eller är han en del av den borgerliga oppositionen? Jag kan inte riktigt förstå detta. Det tycks vara så att Hanif är ett enmansparti. Kan Hanif kanske starta ett parti som kan få Sverige att bli mera rationellt? Eller kan Hanif förändra den naiva borgerligheten till att bli mera rationell? Vi får väl se. Hanif är alltid en sund fläkt i denna svenska infantila ankdamm.

/ Magne

Anonym sa...

Var lugn, du skall få se att de får breda ut sig i en mysig tv-soffa någon dag :-)

Pyrrhus sa...

Fick intrycket av att sossen hade svårt att försvara ställningstagandet. Tvivlar på att hon stödjer det på ett personligt plan, känns mest som att hon sa det hon var tvungen till när hon representerar Partiet. Vågar man hoppas på ett uppror från gräsrötterna?

Brooke sa...

Pyrrhus: Du har nog väldigt rätt där.

I sverige har vi att göra med en politisk konformism utan dess like. Alla i partiet uttrycker samma åsikter. Ingen vågar sticka ut. Ingen vågar avvika.

Jag misstänker att hon helt enkelt inte visste om hon vågade gå emot partiet eller inte. Hon visste inte om partiledningen var på hennes sida.