tisdag 12 maj 2015

Littorin startar asylboende


Minns ni Matz Hammarström? Han var miljöpartistiskt språkrör 2000-2002. Han var också mannen som lade förslaget på en ny djurskyddsmyndighet när hans parti var stödparti åt Göran Persson och sedan, som av en händelse, själv blev generaldirektör för den nya myndigheten.

Politiker brukar prata om att "skapa jobb". Matz Hammarström skapade i alla fall ett åt sig själv. Driftigt. Om det nu inte vore för detaljen att skattebetalarna tvingades stå för kalaset.

Nyheten att Filippa Reinfeldt startar asylboende visade sig vara ett aprilskämt. Men när vi i dag nås av uppgiften att den förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin gör just detta, skriver vi den 12 maj. Inte 1 april.

Det är egentligen ganska fantastiskt. Littorins förre chef bistod genom sin politik med kundunderlaget till Littorins företag.

Självklart ska hans asylboenden bli mycket bättre än Bert Karlssons, och inte alls göra några storvinster. De kaplanska modulbyggnaderna kommer nu realiseras av en före detta moderat minister.

Verkligheten överträffar dikten ibland.

8 kommentarer:

Amnexis sa...

We're screwed!

Anonym sa...

Jag tycker vi ska lita på en moderat.
Dom tar ansvar!

Anonym sa...

Och så finns det de som påstår att det inte finns någon korruption i Sverige...
Civilingenjör Bo Adolfsson

Anonym sa...

Det är aldrig dumt att tjäna pengar på solidaritet.
Öppna nu era hjärtan!
Öppna nu era plånböcker!
Vilken tur det är att moderaterna gick med på DÖ så att skatterna kan höjas!

Anonym sa...

Littorin är väl inget problem. Han bör ju ha den erfarenhet som behövs trots att han blivit ett hatobjekt bland vänsternissar. Det verkliga problemet är att det behövs asylboenden.

Hans Li Engnell sa...

Det är inget fel på Littorin. Han verkar tvärtom vara en trevlig och schysst prick, och han har all rätt att driva företag. Men det är bakgrunden - en politik som lett till akut brist på bostäder - som är fokus för kritiken här. Denna bakgrund möjliggör för entreprenörer att tjäna miljonbelopp på skattebetalarna.

Anonym sa...

I takt med att fler kommer blir det nog inga miljonbelopp längre och "entrepenörerna" byter riktning..

Anonym sa...
Så går det till när nyliberaler blir sossar. Man driver nyliberal politik.