torsdag 21 maj 2015

Den nya svenska moralen


Sexköpslagen finns enligt dess försvarare till för att minska efterfrågan på sex mot ersättning. Syftet är att få till stånd (!) en attitydförändring i samhället så att stigmat mot sexköparen ökar.

Sexköpare ska helt enkelt behandlas som paria av samhället. Det ska kosta socialt att bli påkommen (det var en av tankarna bakom dåvarande justitieminister Beatrice Asks förslag på att personer misstänkta för just sexköp skulle få ett brev från polisen i gredelinfärgat kuvert så att hela familjen kunde se vad det handlade om utan att ens öppna kuvertet).

När det däremot gäller människor som reser till ett annat land i syfte att rasera världsarv och mörda, våldta, halshugga och lemlästa människor, är det enligt vänsterpolitikerna viktigt att inte stigmatisera dem vid hemkomst.

Förklara logiken bakom den avvägningen den som kan. Jag kan bara dra slutsatsen att den är ett uttryck för en perverterad syn på demokrati, mänskliga rättigheter och religion. En perfekt storm av stolligheter från socialismen, feminismen och postmodernismen kokar ned till detta absurda ställningstagande.

Detta är ingen dystopi. Det är Sverige. I dag.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kan vi inte bara skicka lila kuvert till MP och S samt den f.d Alliansen
vars stöd gör det här möjligt?

Gumman Gummander sa...

För er som ännu inte läst den kan jag tipsa om Knausgårds artikel i DN. Den är bara så träffsäker. Det är precis så här Sverige har blivit.
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/karl-ove-knausgards-rasande-attack-pa-sverige/

Hans Li Engnell sa...

Ja, han gör verkligen upp räkningen med dagens Sverige. Att han får kritik av Jonas Gardell känns på något sätt som en bekräftelse.

Amnexis sa...

UG-journalisten Joakim Lamotte funderar över om han inte ska skicka sina ungar till IS istället för att ställa dem i bostadskö...

https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/10155515147060212/

(Den dryper av sarkasm.)

Amnexis sa...

Jonas Gardell verkar inte ens fattat vad för cykloper Knausgård syftade på... Gardell börjar yra om snorklar... suck!

Hans Li Engnell sa...

Jag trodde en gång i tiden att Gardell var en intelligent person. Han har dock de senaste åren, inte minst på Twitter, visat att han inte är det.

Anonym sa...

Man kan få mycket gjort för en platta med alkoläsk på en fredag.

Anonym sa...

Ja, det där med Gardells utveckling är intressant. Jag brukade också se honom som briljant klarsynt och skickandes träffsäkra pilar JUST mot det typiskt svenska selektiva seendet, minns hans härliga drapa om Mellanmjölkens land, men faktiskt också mot sig själv och sin plats i allt detta. Men, de sista åren har han gått och blivit en ganska läskig blandning av PK och extreeemt självgod. Jag blänger på min lilla hög av Gardellpocket och funderar på att låta dem glida ned i papperskorgen. Utan sentimentalitet.

Nessa

Gumman Gummander sa...

Släng böckerna, Nessa. Det gjorde jag för länge sedan och jag har inte ångrat mig. Det jag ångrar är att jag överhuvudtaget köpte dem.