måndag 27 april 2015

Tillståndet i nationen


Plötsligt händer det. På bara några få dagar har vi fått en rad exempel på det bedrövliga tillståndet i nationen. En ögonblicksbild av hur det ser ut. Deprimerande men samtidigt bekräftande på något sätt.

På söndagen publicerar Expressen en debattartikel på bästa skoltidningsprosa signerad Annie Lööf. I denna upprörs hon över främlingsfientlighet och kräver "mer tolerans och mindre extremism" (tydligen omedveten om att det är hon som står för en extrem migrationspolitik). Lööf blir lite gråtmild och vill "se varje människa för vem hen är" och "sluta dela upp människor i grupper". Det är ett slags försvar för devisen "allt åt alla" hon torgför.

I dag riktar ett antal Luf:are kritik mot den förre integrationsministern Erik Ullenhag för att denne haft mage att ifrågasätta det rimliga i EU-migranters barns rätt till skolgång i Sverige. I Sverige gäller svensk lag, påpekar skribenterna, men tycks bara mena att detta är fallet när det handlar om vissas rättigheter (rätten till boende), inte andras (rätten till sin egen mark).

Luf:arna menar att vi borde se migration "som en möjlighet att lyfta fler ur fattigdom". Det är alltså ett privilegium för svenska skattebetalare att få äran att betala boende och se på när privatpersoners och kommuners mark ockuperas och skräpas ned. Detta, avslutar Luf:arna, är den "stolta liberala linje" som Folkpartiet alltid stått för. Med en sådan tolkning av liberalismen förtjänar FP inga röster, allra minst från liberala väljare.

Det är lite talande att den text som Annie Lööf satt sitt namn under håller ungefär samma nivå som Luf:arnas erbarmliga debattartikel. Det är ingen skillnad mellan ungdomsförbund och toppolitiker längre - och det är tyvärr inte de förstnämnda som har höjt sin nivå.

Samtidigt fortsätter riksmedierna sin kampanj för tiggeriet, senast i dag via ett uppslag i DN. Det handlar om att skapa en allmän opinion för just den "allt åt alla"-idé som vänstergrupper och tyvärr även många inom borgerligheten står för. Resultatet är tämligen effektivt. Avhysningar avbryts och politiker skyndar sig att ta fram tillfälliga boendelösningar i syfte att visa att de "tar ansvar". Samtidigt sprids en vanföreställning om svenska folket som rasistiskt och intolerant.

Som avrundning på dagen fick vi intervjun med Anna Kinberg Batra i SVT:s Partiledaren (med en efterföljande floskelartad chatt). Här dog liksom hoppet en gång till. AKB lindade in sig i väldigt märkliga resonemang i sina desperata försök att försvara Decemberöverenskommelsen, och klarade inte av frågor om ideologi. Inte ens nu när hon under en halvtimmes tid fick möjlighet att både svara på frågor och utveckla sina resonemang kom annat än tomma fraser ur hennes mun.

AKB tycks sakna både personlighet och egna idéer. Maken till flat partiledare har Moderaterna inte haft sedan... ja, jag minns faktiskt inte. Inte ens Bo Lundgren var så här trubbig.

Nigel Farage skulle nog säga att Kinberg Batra har en karisma som en fuktig trasa. Men hon är i gott sällskap i sin allians. Själv undrar jag om de inte skulle göra bäst i att ta namnet Infantino.

13 kommentarer:

Amnexis sa...

"skoltidningsprosa" - LOL :D Loving it!

Anonym sa...

AKB påminner om den där sossen som hela tiden upprepade samma fras, men nu kommer jag inte på vad karln heter...
Skit samma, det är för bedrövligt vilka inkompetenta politiker vi begåvats med. //tompas11

Analytikern sa...

Intressant vad (m) gör när SD går om i opinionen?
Omprövar sin politik?
Eller förbjuder SD pga inte delar "värdegrunden" genom en uppdatering av DÖ.

Anonym sa...

Bedrövliga skolor skolar bedrövliga ungdomsförbund.Bristande verklighetsförankring skolar bedrövliga rikspolitiker.Trötta kulturmarxister skolar kritiska och granskande journalisterna och så har vi den här soppan.
Demokratin i Sverige står snart inför en kris.Svaret kommer att bli en stark ledare,precis som historien lär oss.

Hans Li Engnell sa...

Bosse Ringholm. Ja, det finns likheter.

Anonym sa...

Måste vara nån form av bottenrekord? Inget som går att rösta på. Alliansen har gjort sig helt ovalbara. M saknar uppenbarligen helt självdistans, (begriper inte hur man ens kunde överväga AKB, mer än som ett internt skämt). PP är skjuten i sank...

Analytikern sa...

Hmmm......
Det börjar krackelera i (m).
Intressant floskelmaskin AKB är. Hon är ett proffs.
Kanske SD blir förbjudna till 2018 eftersom partiet inte delar värdegrunden.
Det är ju bara att uppdatera DÖ.

Melmac sa...

Ringholm ja! Tobias "Vingmutter" Billström hade också en sådan fantastiks intervju: https://www.youtube.com/watch?v=mKiilYmjcr0

Anonym sa...

Rätt komiskt att den enda som var nöjd med AKB's svar i chatten var en elvaåring :-) Humor!

Anonym sa...

"Såg Anna Kinberg Batra på TV. Hur skulle jag uppfatta det om sossarna i Växjö inte försökte fälla oss med ett eget budgetförslag?? Skulle funderat på vad de sysslar med! Men nu är det som det är med den s k december överenskommelsen. Vad värre är att AKB inte har insikt om problemen med omfattaningen av vårt flyktingmottagande. Vi går mot socialt kaos.
För att illustrera detta. Rent teoretisk sett skulle över 20 miljoner syrier få generellt, permanet uppehållstillstånd om de kom hit. Inklusive presidenten och alla terrostistledare! Är inte ensam om att tycka detta. Det gjorde moderatstämman i Växjö i lördags. Och kanske 98,5% av befolkningen."
http://bofranksdagbok.blogspot.se/2015/04/budgetberedning-i-vaxjo-lakers.html

Pyrrhus sa...

Svårt att känna att AKB är någon man kan rösta på efter den intervjun. Rabblade mest olika mantran. Inte ens antingen-eller kunde hon ge raka svar på. Hal som en ål!

Anonym sa...

AKB är en broiler vars uppdrag är att hålla M över ytan tills man hunnit städa undan skiten efter Reinfeldt.
Ser inte ut att hålla så länge bara.

Dr Mabuse a k a Skogsflanören sa...

Tack för en bra text ( återigen )

Det verkar som mina käraste bloggare ( Motpol, Fnordspotter, Ledarsidorna,Toklandet m fl ) är nära att krevera m h t den senaste tidens SÄRSKILT imbecilla utspel från våra politiker och ungdomsförbundare. Vi kan nog enas om att vårt kära Sverige inte kan benämnas som landet lagom längre. Lagom må vara ett specifikt, svenskt ord. Men där är det stopp.

När det kommer till migrationsfrågorna, snällismen, oppositionspolitiker som spelar rollspel med sitt mandat från väljarna, energipolitiken, försvaret, radikalfeministerna, förnumstiga miljöpartister...ja, då framstår Sverige snarare som landet Extrem.