onsdag 22 april 2015

Bostad mot sex

Bostadsbristen i Sverige är en allt hetare potatis. Samtidigt som bostadsministern vänder på sina berömda stenar och vägrar att delta i debatter i media, fortsätter rapporter från verkligheten strömma in.

Sveriges Radios Ekot berättar att bristen på bostäder runt om i landet "skapar kaos" för nyanlända som inte har någonstans att ta vägen. Detta gäller i såväl stad som glesbygd.

Allt fler hamnar i famnen på Socialtjänsten, som i panik och till höga kostnader får hitta akutboenden. Enligt uppgifter till SR förekommer det att nyanlända betalar sitt boende med sexuella tjänster.

Nog är detta en lite ironisk konsekvens av en bostads- och migrationspolitik som stöds av samma partier som även stöder sexköpslagen och arbetet mot sexhandel.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Undra om de kommer börja tvångshyra ut "outnyttjade bostadsresurser" snart? Inom en snart framtid har nog Mehmet vänt på alla sina stenar och då återstår bara gamla hederliga socialistiska tvångsåtgärder. Det känns som en rätt extrem väg att gå men en tillbakablick i historien kan ju ge vissa vibbar. Jag menar, tvångssteriliseringar ansågs ju vara en god idé för knappt femtio år sedan...
/Gunnar

Magnus sa...

Ett typiskt utslag av några framträdande blinda fläckar i "den svenska ideologin" :

1) man inser inte att i ett trångt läge gör folk vad de uppfattar att de *måste* snarare än att följa lagar, normer, planer och "allmänt hyfs". Om priset för att få tak över huvudet och en vettig grundstandard, t ex dusch, spis, uttag för bredband och rinnande vatten är att knulla, betala svart och/eller ordna falska id-handlingar så kommer folk att göra detta.

2) man tror att Sverige är kemiskt fritt från allvarlig korruption

3) man är inte van vid att tänka i ett konfliktperspektiv; man ser inte att målkonflikter ibland är inbyggda i en situation och inte bara försvinner för att några tjänstemän viftar med händerna eller uppmanar folk att vara snälla.

Anonym sa...

Eller den självrannsakan man kan se skymta förbi i media emellanåt :

"Vi har kanske varit lite naiva men..."