söndag 19 april 2015

Miljöpartiet är riksdagens farligaste parti


Miljöpartiet har suttit i regeringsställning i ett halvår. Riksdagens mest oseriösa parti lyckades till sist nå ända in i regeringskansliet.

Där sitter nu den mest impopulära av alla partiledare, Åsa Romson, med en ministerpost. En annan som visserligen inte är lika under isen i förtroendemätningarna är den grötmyndige Gustav Fridolin, nu förärad med en egen flyglinje. Han fick den synnerligen tunga posten som utbildningsminister.

Svensk skola dras med enorma bekymmer. Fridolin har således en av regeringens allra viktigaste och svåraste uppgifter. Hans senaste bud är att problemet ska fixas på sex år - lite längre än de 100 dagar han aviserade tidigare. Den enda idé vi sett från honom hittills är "mer pengar".

En tredje MP-minister är Mehmet Kaplan. Han har ansvaret för bland annat bostadspolitiken, ett av de senaste decenniernas största politiska fiaskon. Men Kaplan har ingen aning om vad som måste göras för att komma tillrätta med bostadsbristen och kan inte förklara vart hundratusen asylsökande per år ska ta vägen. Modulbyggnader har föreslagits. När detta förslag sågades sönder och samman då det skulle innebära de dyraste hyreslägenheter som någonsin byggts i Sverige, slog Kaplan ifrån sig och skyllde på Folkpartiet. Det var ju de, hävdade han, som först kommit med förslaget. Själv sitter han bara och vänder på stenar.

Integrationsministerposten har avskaffats och migrationsministern är socialdemokrat. Men migrationspolitiken är ändå rakt igenom miljöpartistisk. MP har faktiskt dikterat politiken på detta område sedan migrationsöverenskommelsen med Alliansen. Det är svårbegripligt hur ett litet extremistiskt parti kan ges ett så stort inflytande i för landet avgörande frågor.

Miljöpartiet är farligt därför att det helt och hållet saknar verklighetsförankring. Partiets idéer är i bästa fall naiva, i värsta fall helt stolliga. Dess medlemmar tycks sakna förmåga att göra rationella och realistiska analyser. Det är som om de aldrig kommit vidare från de där filosofiska rödvinskvällarna i ungdomsförbundet.

Klimatalarmismen finns där latent. Priset betalas framför allt av boende i glesbygd. Det finns också en utpräglad moralism i allt från alkohol- och drogpolitiken till familjepolitiken. MP är ett parti som vill minska individens rätt att bestämma mer i sitt eget liv och stärka politikens stryptag över det.

Trots allt detta har MP rykte om sig att vara ett "snällt" parti. Ett parti som "bryr sig". Och visst bryr sig MP ibland. Men då handlar det nästan alltid om sådant som inte är Sveriges ansvar. Dit hör att sörja för tiggande utländska medborgares kost och logi och öppna både gräns och välfärdsförmåner för alla som vill kasta sitt pass och komma hit.

Att MP:s migrationspolitik har skapat en fullständigt ohållbar situation står klart. Men detta faktum verkar inte urholka väljarstödet. Om vi därtill lägger Åsa Romsons egna lilla miljöskandal, Gustav Fridolins resor med regeringsplanet mellan Bromma och Arlanda, Alice Bah Kuhnke Disneyfierade uppenbarelse som kulturminister och Mehmet Kaplans smärtsamt pinsamma framträdanden som bostadsminister blir listan på miljöpartistiska fiaskon efter bara ett halvår i regeringsställning ännu lite längre.

Men det tycks inte spela någon roll. I senaste Sifomätningen får Miljöpartiet faktiskt ett stärkt stöd. Partiets uppgång på 2,3 procent är den enda statistiskt säkerställda förändringen. Miljöpartiet är lite som sin partisymbol: ett ogräs som är väldigt svårt att bli av med.

Om Miljöpartiet visar sig lika immunt mot skandaler och fiaskon som Sverigedemokraterna, är vi riktigt illa ute.

9 kommentarer:

Anonym sa...

En liten grupp extremister som tack vare Löfvens bristande planering lyckats kidnappa den svenska riksdagen med Alliansens godkännande.
Det är något i den här historien som påminner om något?

Amnexis sa...

Vi får hoppas att ingen mular Löfven, då sitter vi med Romson som statsminister... Huvvaligen vilken genuint otäck tanke.

Den här notisen summer nog MPs väljare rätt bra:

http://korta.nu/D26

"Jag är inte intresserad av politik. Röstar på Miljöpartiet varje gång."

Suck-suckelisucksucksuck!!

Anonym sa...

Det är väl ändå ganska logiskt att Alice Bah Kuhnke har en ministerpost i den Kalle Ankaregering vi har nu. Personligen önskar jag att dom skulle regera i Långtbortistan istället.

Anonym sa...

Vad är egentligen politik numera?

-Svikna löften efter en förförisk överbudpolitik?

-Opinionsundersöknigar och journaliststyre?

-ett alltmer pragmatiskt förhållande till en redan relativiserad sanning?

Hans Li Engnell sa...

Jag tror, helt ärligt, att många röstar på MP för att det "känns bra". De värnar ju om miljön och så. Inte att undra på att de vill sänka rösträttsåldern.

Melmac sa...

Storstadsbor med dåligt samvete röstar på MP, den enda på landsbygden som röstar på MP är storstadsbor som flyttat ut till stugan "på landet"

Samma personer som tror att grönsakerna och köttet materialiserar sig i disken på surdegs- och eko affären på Södermalm.

Anonym sa...

när media tunnar ut politik till att handla om vem som vann mästarnas mästares senaste omgång och ett rabblande av floskler är det kanske inte så konstigt att den genomsnittlige väljare väljer det som utpekats som det goda.och det var ju det som var meningen liksom.

Anonym sa...

Urholkningen av regler är i mycket MP:s förtjänst.
Om tillräckligt många svenskar gick till Soc o hävdade att de var papperslösa somalier/syrier utan adress etc så skulle det snabbt bli ändring.Ingenting ska ju kollas upp så det vore bara för Soc att hiva upp slantarna.

Amnexis sa...

Här klär Miljöpartister på nakna statyer..

http://www.expressen.se/kvallsposten/miljopartiet-kladde-pa-nakna-kvinnostatyer/

..likt de som i det viktorianska England drog byxor på nakna stolsben kan man nog säga att detta staty-beklädande beror på en sexualneuros orsakad av för högt intag av knasig religion.