söndag 5 april 2015

Döden långt, långt bort


"Dead. Students. Kenya. They didn't draw offensive cartoons. They're just kids in Africa so who cares?"

via Kwesta

8 kommentarer:

Micke sa...

Har pågått i flera år i Syrien till ett abnormt pris som en konsekvens av att folket reste sig mot den ryska marionetten.

Lika långt borta och dom enda som brytt sig är ett fåtal sant liberala intellektuella som inte gör skillnad på vem som är husbonde i varje specifik konflikt.

Hans Li Engnell sa...

"Sant liberala"? Tillåt mig le.

Anonym sa...

Jag läste kommentarerna (på: https://www.facebook.com/KwestaDaKAR/photos/a.10150124642878852.338192.302780048851/10153723239083852/?type=1&theater) och många afrikaner drog parallellen till morden på Charlie Hebdo redaktionen, där tolv dog och elva skadades i samband med terroristattacken utförd av islamister. Nu dödar islamister 147 kristna och skadade 79 personer. Många afrikaner i kommentarerna menar att Charlie Hebdo sörjdes av alla världsledare, samt stora delar av världen, medan morden på kristna i Kenya får knappast den mediala uppmärksamheten. En av kommentatorerna skriver:

"I remember how world leaders marched when the France 11 were killed a few weeks ago, yet this got practically 10 minutes on the news.. #GarrisaAttack as a Christian East African, I'm heart broken BUT, as a human I'm disappointed that people don't really care. "Those who die in my name shall obtain eternal life". May God give the parents unexplainable peace at this time"

Jag tvekar om att detta fick 10 minuter på nyheterna, däremot får det mindre medial uppmärksamhet pga. vilken kontinent dådet tog plats, vilka som mördades och hur morden ägde rum.

En annan kommentar var denna, som jag såg som lite smått förnuftig:

"This sickness my soul. If there was ever a reason to go to war, this image is it. These kids didn't deserve this. They deserved to be protected by their government and community.
This type of evil act must not go unanswered. The Kenyan Government must take control of the situation and avenge these deaths."

Kenya liksom övriga Afrika är en plats där kriminalitet och instabila regeringar återfinns. Det är med andra ord mycket därför vi inte ägnar lika mycket tankar åt detta eller förbryllas över det, som vi gör över Charlie Hebdo morden.

Jag sörjer de som dog, det borde alla göra. Ungdomar vid universitet som snart ska gå ut till vuxenlivet, blir mördade av islamister för att de tror på Jesus Kristus. Hur mycket sjukare kan det bli? Och antalet mördade kristna är 147 personer. Tänk om detta var Lunds universitet? Det är en orealistisk tanke för närvarande. Jag vet inte om det kanske är ett faktum om 10-20 år, om nu islamister blir mer aktiva i Sverige och övriga Europa. Jag vill absolut inte se en oreformerad islam sätta sin prägel på Europa.

/ Magne

Micke sa...

"Sant liberala"? Tillåt mig le.
--------------------
Ni (den liberalism du erkänner dig till) är i förhållande till den breda liberalismen som kommunister är till socialdemokrati.

Micke sa...


Jag sörjer de som dog,
--------------------
Det tvivlar jag mycket starkt på att du gör Jag tror inte att du bryr dig överhuvudtaget om människor i Kenya men dom kan vara bra som verktyg om dom dödats av muslimer.

Hans Li Engnell sa...

Micke, jag tar väldigt lätt på din definition av liberalism.

Brooke sa...

Magne: Jag tror snarare att anledningen till att media ignorerar afrika är eftersom afrika är just afrika.

Det är svårt att få igång känslorna när afrika är på tapeten. Det händer helt enkelt för mycket skit därnere. Man orkar inte bry sig.

Dessutom är det långt bort och Kenya är ju väldigt "oviktigt" om man ser internationellt.

Micke sa...

Micke, jag tar väldigt lätt på din definition av liberalism.

Kommunister tar lika lätt på hur jag ser på kommunism.Dom har nämligen också "rätt" Om allt och FÖR alla.SD är likadana. Minoritet som "har rätt".

Nu är det dock inte hur jag ser på er form av liberalism andras kommunism eller nazism som är intressant utan hur majoriteten förhåller sig till små minoriteter som kräver att få dominera majoriteten med sin version av hur man kommer till paradiset.