torsdag 5 mars 2015

Folkets hus bugar för terroristerna


Denna vecka skulle Lars Vilks ha deltagit i en paneldebatt om yttrandefrihet anordnad av Piratpartiet i Göteborg. Debatten ställdes emellertid in. Folkets hus flyttade först debatten, vilket bidrog till att flera deltagare inte kunde medverka. Sedan ställdes den in helt och hållet.

Skälet som uppgavs var att debatten skulle "störa" annan verksamhet i Folkets hus. Snart framkom det att "folk kände sig otrygga". Deltagare i andra evenemang målade troligen upp en bild av risken för attentat. Så Folkets hus backade ur, helt enkelt. Det är en smula ironiskt att en lokal som kallas Folkets hus ställer in en debatt om yttrandefrihet.

Det här är inte första gången ett evenemang med Lars Vilks ställs in av säkerhetsskäl i Sverige. Detta betyder i praktiken att terroristerna har vunnit mark. Att vi börjat anpassa oss efter deras perverterade logik. Av rädsla.

Jag kan inte se detta som något annat än en seger för islamisterna.

25 kommentarer:

Amnexis sa...

En seger för islamisterna OCH vänstern. Mickevänstern gillar ju inte heller varken yttrandefriheten eller Lars Vilks.

Anonym sa...

"Jag lever hellre ett liv på knä än står upp och riskerar förarga en muslim."

Modernt svenskt ordspråk

Melmac sa...

Väntar med spänning på "dagens nasse".....

Micke sa...

Väntar med spänning på "dagens nasse".....

------------------------
3 första inläggen.

Anonym sa...

Micke, är du islamofil?

Anonym sa...

Läget är bedrövligt. Och som alltid kan SVT användas som ett lackmuspapper vad vänstern- boktavsvänstern står i en fråga. Nyhetsvärderingen är avslöjande. Vad lyfts fram och vad som göms. Att Vilks stoppades gömdes direkt. Dagens stora medieskandal Fridolins barnvaktsmys. Nej inte i SVT, locket på, de är inte intresserade av regeringen just idag.

http://www.expressen.se/nyheter/sparkade-mp-kvinnan-erbjods-passa-barn/

Micke sa...


Micke, är du islamofil?
-------------------
Nej jag är heterosexuell. Dina inviter är helt utsikslösa....

Melmac sa...

Väntar fortfarande......

Anonym sa...

Micke, du försöker att undvika frågan.

Din sexuella läggning frågar jag inte efter och bryr mig heller inte om. Möjligtvis att muslimerna kan vara intresserade.

Är du islamofil?

Anonym sa...

Var är Expressens och Aftonbladets trolljägare? De har uppenbarligen inte tänkt avslöja Micketrollet... ska man kanske ringa upp dem och höra om detta kan vara ett intressant case för dem? ;-)

/ Magne

Micke sa...

Din sexuella läggning frågar jag inte efter och bryr mig heller inte om. Möjligtvis att muslimerna kan vara intresserade.

Är du islamofil?
___________


Eftersom ordet inte är definierat av t.ex wikipedia eller svenska akademins ordlista och används uteslutande av högerextrema så kan man lugnt utgå från att det är ett begrepp som dom själva skapat och att det har en betydelse för deras sexualitet relaterad till deras hat mot muslimer.

Är du islamofil?

Micke sa...

Var är Expressens och Aftonbladets trolljägare? De har uppenbarligen inte tänkt avslöja Micketrollet... ska man kanske ringa upp dem och höra om detta kan vara ett intressant case för dem
-------------------------
Case?

Uppnebarligen ser storsvensken på för mycket skit i tv.

Micke sa...

Var är Expressens och Aftonbladets trolljägare? De har uppenbarligen inte tänkt avslöja Micketrollet... ska man kanske ringa upp dem och höra om detta kan vara ett intressant case för dem? ;-)

----------------
Hade jag vetat att din (era) identitetslösa signaturer blir lika kränkta av mina inlägg som dom människor med vidöppen identitet som utsätts för dina meningsfränders hot att bli dödade, våldtagna, få sina barn bortrövade eller får avföring i brev vilket är grunden för Expressen och Aftonbladets agerande så hade jag naturligtvis tagit hänsyn till det.

Självklart.


Anonym sa...

Nu lägger jag ner att logga in och läsa Hans ofta tänkvärda postningar.
Skälet är ett troll som kallar sig Micke och som förstör alla diskussioner.
Adjö.

Anonym sa...

Ska en enda person få tramsa sönder en blogg med personangrepp och nazistanklagelser? Jag förstår att Hans värnar yttrandefrihet här, men det här är ju frågan om förtal och sabotage av diskussionen. Blocka troll-Micke!

Micke sa...

Hur loggar man in anonymt?


Hans Li Engnell sa...

Micke:

Du får en sista varning nu. Skriv i sak, inte om person. Inlägg om andra personer, i stället för ämnet, lockar fram likadana kommentarer från dem du angriper. Och så fortsätter det. Jag har ingen lust att lägga tid på att agera domare i olika pajkastningstävlingar här i kommentarsfälten.

Om du ska kommentera, skriv i sak. Håll dig till ämnet. Detta gäller alla, så skyll inte på att någon annan "började". Jag vill ha ett konstruktivt kommentarsfält där det aktuella ämnet diskuteras, inte en massa gnabb och gnäll.

Om detta inte fungerar, kommer jag tyvärr tvingas till åtgärden att inte släppa fram dina kommentarer i fortsättningen. Argumentera sakligt. Jag har sett att du kan det också.

Micke sa...

På en blogg med politisk hegemoni i kommentarsfältet skapar man tolkningsföreträde genom att konstant hävda att alla med avvikande åsikt är troll.

Anonym sa...

Hans är naturligtvis ägaren av denna blogg och har då naturligtvis rätten att välja vilka han önskar skall bidra bland kommentarerna.

Om Micke någon gång kunde argumentera eller svara på raka frågor så vore saken helt annorlunda. Idag beter du dig som vilken ordinär journalist eller politiker som helst och vräker ur dig diverse floskler kryddade med rasist, fascist eller nazist. Hur intressant är det? Och framförallt, tror du att du omvänder mig, en grav islamofob? Eller är ambitionen endast att posera inför andra med samma sorts beteende?

Och visst är det så att islamofil är ett ord som vi till "höger" använder, helt riktigt. Skälet till detta är att muslimen alltid tvingar dig att välja, att svara ja eller nej till dess anspråk om det nu handlar om armlängd i sjukvården eller särskild kost. Eftersom du inte bara kan strunta i anspråken och låtsas att du inte hörde så måste du förhålla dig. Antingen accepterar du anspråken och blir då en som jag kallar för islamofil eller så säger du nej och då blir man som jag, en islamofob. Och saken är binär, det finns inga mellanlägen.

Micke sa...

Skälet till detta är att muslimen alltid tvingar dig att välja, att svara ja eller nej till dess anspråk om det nu handlar om armlängd i sjukvården eller särskild kost.
----------------------

Och juden?

Anonym sa...

I vilka sammanhang menar du att judar ställer krav på omgivningen som påminner om de som vi läser om gällande muslimer?

Jag måste - åtminstone för egen del - säga att jag faktiskt aldrig läst en tidningsartikel där det lyfts fram att judar har krävt en särbehandling på det vis som muslimer ofta gör. Inget om armlängder, kippa till polisuniform, koshermat när de sitter i fängelse, särskilda tider i badhus, ej deltagande i gymnastikundervisning, etc, mm.

Det kanske förekommer ändå, men det drar i alla fall inte journalisternas intresse till sig och inget skrivs om det. Islam är en invasiv religion i det att den har anspråk på att omgivningen skall förhålla sig till - och "respektera" - deras högst privata religiösa föreställningar.

Något liknande har jag aldrig uppmärksammat när det gäller judar.

Mona sa...

Micke- Och juden? Har egen erfarenhet av judar,både som vänner och även jobbat i ett judiskt företag och anser att dom flyter in i samhället,påtvingar ingen annan sin religion och ställer inga krav på att samhället ska anpassas till dom.

Micke sa...

I vilka sammanhang menar du att judar ställer krav på omgivningen som påminner om de som vi läser om gällande muslimer?
-----------------

I exakt dom två du räknar upp.

Micke sa...

Har egen erfarenhet av judar,både som vänner och även jobbat i ett judiskt företag och anser att dom flyter in i samhället,påtvingar ingen annan sin religion och ställer inga krav på att samhället ska anpassas till dom
-----------------------------

Dom har särkrav i dom frågor som anonym listar.

Anonym sa...

Om det förhåller sig på det vis som Micke påstår - att judar har samma sorts anspråk som muslimer - så uppskatta jag det naturligtvis lika lite som när muslimer kräver "respekt". Varför skulle deras religiösa anspråk vara bättre?

Måste dock säga att det har gått mig helt förbi när jag läser om DO och deras ärenden och inte heller har jag läst en enda tidningsartikel.

En faktor som naturligtvis spelar roll är att antalet judar är väsentligt färre än antalet muslimer och detta kanske leder till att judarnas krav på "respekt" försvinner i det stora bruset av anspråk.


Men Micke kanske kan ge oss några exempel på judars anspråk när det gäller att omgivningen skall acceptera vissa viktiga kulturella mönster?