måndag 2 mars 2015

Det nya galna Sverige

Sverige.

Landet där rasideologin har återvänt förklädd till "antirasism" och där det numera är en skam och officiell skuld i att vara en vit man.

Ett land där kulturministern inleder samarbete med Rättviseförmedlingen, en organisation vars styrelseordförande är en kvinna som hävdar att män ger henne kväljningar.

Ett land där Försvarsmakten begär 16 miljarder kr extra under fyra år för att klara miniminivån i sitt åtagande men nobbas av finansministern.

Ett land där Migrationsverket begär 18 miljarder extra vid sidan om de 48 miljarder det begärde i fjol för att klara inströmningen av asylsökande och givetvis inte nobbas av finansministern.

Ett land för Försvarsmakten i stället för att freda svenskt territorium lägger resurser på att tillsätta en genderrådgivare på varje militär enhet.

Ett land som ska föra en s.k. feministisk utrikespolitik men där utrikesministern kryper för Putin.

Listan kan förstås göras mycket längre. Men poängen är tydlig:

Ja, Sverige har officiellt blivit galet.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Beckomberga för PK?

Mona sa...

Håller helt med

Staffan Ohlsson sa...

Så sant! Så här är det - och inget, absolut inget, tyder på att någon förändring är på gång!
Dårarnas paradis - toklandet Sverige!

Anonym sa...

2000 sa...

Det är en ständigt accelererande spiral nedåt. Alla ser att det går åt helvete men orkestern fortsätter spela...

elina sa...

Jag gillar vita män, jag har en hemma som har jobbat snällt i 65 år, jobbat ideellt på fritiden, alltid varit på rätt sida om lagen och aldrig, vad jag vet, behandlat kvinnor illa och inte heller legat sjukvården, socialvården eller bidragssystemet till last innan han var 81+ och blev sjuk för första gången i sitt liv.

Ska jag kanske kasta ut parasiten?

Mona sa...

Elina-Nej gör inte det.Jag har också en sådan man hemma som dessutom lagar middag medans jag kör röjmaskin ( han har en vissen rygg ) Jag är stenförbannad på detta nedvärderande av vita män. Hur i hela världen skulle det se ut utan dom. Extremfeminismen kan dra till något hett ställe,vill inte höra mer av deras tokerier.

Anonym sa...

Jag har nu slutgiltigt bestämt mig för att emigrera. Detta gäller nog väldigt många produktiva medborgare som har fått nog av detta kompletta vansinne.

Anonym sa...

För bättre sinnesro,
Ta ett djupt andetag och säg långsamt
"Det är inte mitt land, det är inte mitt folk"
Upprepa vid behov.

Micke sa...

Hon är medvetet felciterad och innebörden i den hopsnickrade versionen är inte densamma som i det hon faktiskt sa.

Det hon säger i verkligheten är inte mer kontroversiellt än något av det du själv skriver om feminism och feminister.

Länkar till en blogg som ni där citatet är korrekt återgivet.

http://www.friatider.se/kinberg-batra-hyllar-kvoteringslobby


Ett land som ska föra en s.k. feministisk utrikespolitik men där utrikesministern kryper för Putin.
-------------------------

Och lämpligt nog väljer du att inte spekulera i om det kan finnas flera skäl till det. T.ex att Nato gjort bedömningen att det ät rimligt att backa Du skriver också lämpligt nog inte ett ord om det militära samarbete som påbörjats med Finland som om möjligt är ett ännu större markering mot Ryssland än att delta i varje enskild militärövning som Nato har.

Anonym sa...

Instämmer i allt utom att "utrikesministern kryper för Putin". Det är USA och NATO som svenska regeringen kryper för och det är därför svenska soldater skickas till Afghanistan för att göra drängtjänst åt den anglo-amerikanska imperialismen ist för att försvara svenskt territorium.

/Mogura

Micke sa...

Anonym sa...

Jag har nu slutgiltigt bestämt mig för att emigrera.
--------------------
Bra!!

Mona sa...

Jag har slutligen bestämt mig för att emigrera- Nej det är inte alls bra om pruduktiva människor vill flytta.

Amnexis sa...

Micke vill göra med Sverige som bulgariska romerna gjorde med sitt nya lägenhetskomplex i Bulgarien:

http://youtu.be/aHpYRgflzo8

Förstöra Sverige fullständigt och skapa en slummig misär där Micke kan supa i fred o nuppa tandlösa brudar. Kanske får han tillfälle att karva av en icketroendes huvud?

Magnus sa...

Svenska Dagladets blåsta (och alltid svulstiga) USA-korre Jenny Nordberg avslöjar vad krig och konflikter egentligen drivs av: det handlar inte om imperiedrömmar, fanatism, urspårad nationalism eller önskan att skaffa sig kontroll över råvaror och hamnar - det handlar om kvinnohat, ser ni! Och "hat" används förstås i den nya vida mening där det lika gärna kan betyda 'att inte acceptera alla X' anspråk utan vidare, att inte lägga sig platt för X' person eller ideologi'. Och lika gärna blott verbalt som fysiskt eller beväpnat.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kvinnohat-ett-hot-mot-varldsfreden_4372633.svd

Formellt handlar exemplen i texten om IS, som ju ingen vettig människa vill försvsra, men syftningarna och insinuationerna är egentligen vidare. Nordberg använder det inövade tricket att dra upp några breda linjer ut mot omvärlden men inte nämna vid namn de specifika exempel vi ändå ska förstå att hon syftar på; på det sättet blir det svårt att argumentera emot i direkt anslutning till texten (och för säkerhets skull: inga kommentarer under, givetvis...). Meningen är att man ska fylla i med: våldtäkter mot civila i andra världskriget, nedlåtande beteenden mot kvinnliga soldater i amerikanska och svenska armén, kvinnor som fick sitt hår avklippt efter befrielsen i Norge och Frankrike 1944/45, kanske också Mattias Flink...allihop exempeln på våld mot kvinnor. Och det handlar lika mycket om otyg som görs i fredstid som i krig, utropar Nordberg.

Ingenstans i texten nämns ordet "islamism" eller "sharia", ingenstans antyds heller att det ibland krävs militära medel för att stoppa den sorts barbari hon tar upp. Expansionsdrömmar och imperialism finns inte heller med i bilden, däremot en storståtlig tavla av att "civilisationernas kamp i framtiden inte kommer att stå varken mellan religioner eller etniciteter, utan helt enkelt mellan de som anser att kvinnor är människor, och de som inte gör det."

Och *vilka* det är som inte anser att kvinnor är riktiga människor, som utövar våld, ja, det får ni förstås fråga Maria Sveland, Lina Thomsgård, Åsa Romson eller Mona Masri om...

Anonym sa...

@Micke:

Jag kommer att emigrera, men jag kommer inte att sluta rösta svenskt. Trippelförlust för er i avgrundsvänstern, då landet mister en välutbildad skattebetalare, samtidigt som jag kommer att fortsätta delta i debatten och rösta antimarxistiskt via svenska ambassaden.

elina sa...

Tack Mona, vi behåller våra gubbar fast de inte längre passar till den nya världen.

Micke sa...

Micke vill göra med Sverige som bulgariska romerna gjorde med sitt nya lägenhetskomplex i Bulgarien:

http://youtu.be/aHpYRgflzo8

------------------

Som när du skiter i garderoben?

Magnus sa...

När medias interna konventioner och script blir övertydliga: http://tinyurl.com/oyzfxza

Sanna Rayman har naturligtvis rätt, en manlig politiker - åtminstone en vit manlig politiker - hade kölhalats om något sådant inträffat under en intervju eller presskonferens, särskilt om det riktats mot en kvinnlig reporter. Det är ingen tvekan om den höga sexismfaktorn och/eller bristen på självkontroll i Alice Bahs beteende, men eftersom hon uppfattas som charmigt söt programledare snarare än politiker, och framför allt eftersom hon är kvinna och har jobbat med diverse goda ändamål, så faller den aspekten ner i diket.

Tacka vet jag Hardtalk, det är så intervjuer med makthavare och tunga opinionsbildare borde se ut. Riktiga frågor och följdfrågor. Inget klet och fnissande. No bullshit, no whimpering. Take no prisoners!