fredag 20 mars 2015

En värld utan män


Jag brukar inte lägga mig i vilka program som public service producerar. Men nog ser den nya serien En delad värld, som handlar om en värld där män nästan utplånats, ut som en tanke.

Jag gissar att manusförfattare och alla inblandade slickat sig lite extra om munnen åt denna feministiska fantasi.

Den passar väldigt väl in i dagens svenska politiska klimat där Scummanifestet blir teater, där partiledare hetsar mot vita män på självaste Almedalsveckan, där feminister vill utrota cis-män och där det pratas om mansfria månader på krogen.

Höga tittarsiffror förväntas.

15 kommentarer:

NineMirrors sa...

Det är dessutom ett barnprogram, visningstid kl 16.

Ester sa...

Vem väntar sig höga tittarsiffror? Tyckareliten på Twitter? Själv skulle jag gissa att serien floppar.

Micke sa...
Det är konstigt (på gränsen till obegripligt ) att du som är frihetlig har så extremt stora problem med att media och kultur skiftar på utseendet av den fiktionen om män och kvinnor som dom säljer.

Det finns inte någon naturlag som säger att den måste skildra detta enligt din egen konservativa (det är det den är) syn.

Hans Li Engnell sa...

Som sagt, jag har sällan synpunkter på vad som visas på TV. Men public service tar ju in tvångsavgift på alla som råkar äga en TV, och då finns skäl att ha synpunkter.

Ester:

Det var ironiskt.

Anonym sa...


Jag kan (för en gångs skull) ge Micke här ovan ett halvt rätt. Visst är det väl bara bra om det mesta, inklusive relationer, betraktas och bearbetas också från nya håll. Felet är väl, som jag tror du Hans menar, att ALLT för tillfället drar åt ett, gapfeministiskt håll. Så halvt rätt till dig också :)

Själv längtar jag efter att också svenska tv-produktioner ska våga vara något annat än politiskt korrekta liksom utan att behöva tänka efter, utan att vara tillrättalagt och kollat mot senaste hbqt/feminist/rasifierad-protokoll. Varför inte låta sig inspireras av en drös med både engelska och amerikanska serier om egna idéer tryter. Man behöver inte uppfostra folk med drama.

Anonym sa...

Vad feminister verkar missförstå är att om deras utopia skulle innehålla ett endast ett fåtal män i matriarkala samhället skulle dessa män med bestämdhet ha en hög position på samhällsstegen. Rent populationsmässigt kan samhällen utvecklas snabbt(=framgångsrikt) med bara ett fåtal män nämligen. Dessutom kan det ju inte uteslutas att män i ett sådant samhälle dessutom värdesätts högre än kvinnor pga av deras förmåga att agera som katalysator till samhällets organiska tillväxt. Be careful what you wish for.

Anonym sa...

Låt kvinnorna få prova att klara sig utan män endast under en kort tid, så får vi se det uppenbara resultatet. Tillbaka till stenåldern på ett par veckor...

Mona sa...

Jag är så döless på att bli uppfostrad av SVT och dessutom betala för det.Nu åker tvn ut.

Anonym sa...

Någon som vet hur det gick för tv-serien Blå ögon? Mig veterligen var det inte mycket snack om den bland gubbar o töser runt om i landet. Någon som hört någonting?

/ Magne

Hans Li Engnell sa...

"Blå ögon" verkade mest ha varit en snackis på SVT:s egen sajt (de la ut kommentarer från tittare som bara äääälskade den serien). Och ett antal kulturkrönikor från personer som tyckte att den var så "skrämmande nära verkligheten". Jag har dock inte sett några tittarsiffror på den.

Brooke sa...

Låter väldigt mycket som en serie inspirerad utav Y: The Last Man. Det är en amerikansk graphic novel som är helt ok. Den bygger på samma koncept.

Brooke sa...

"Varför inte låta sig inspireras av en drös med både engelska och amerikanska serier om egna idéer tryter. Man behöver inte uppfostra folk med drama." - Anonym

Det är ju det de har gjort.

Serien verkar väldigt inspirerad av en amerikansk graphic novel: Y The Last Man.

Anonym sa...

Svenskfeministernas utopi är väl inte en mansfri värld, men snarare att "återskapa" matriarkatet?

Enligt kvinnorörelsens historieskrivning slogs ju det söta och fredliga matriarkala gånggriftsfolket i Europa ned av det otäcka patriarkaliska indoeuropeiska stridsyxefolket.

Men i Mälardalen levde matriarketet kvar ända in på vikingatiden, enligt dem:
http://www.vattumannen.se/Product.aspx?ProdNo=31521

Vilket kanske förklarar överrepresentationen av rabiatfeminister i just 08-land...

Anonym sa...

Undrar hur S.C.U.W skulle tas emot?

Lika häftigt? Eller är det bara en nedåtspark?

Anonym sa...

Historien låter som något slags harem-fantasi. Det skulle förvåna mig om det inte redan fanns en hel del porrfilmer gjorda på det temat.

//Rick