torsdag 19 mars 2015

Dagens måsteläsning

Frilansjournalisten Ola Sandstigs grävreportage om vänsterextrema Researchgruppen, som kommit över Flashbacks databas och därmed har tillgång till ett formidabelt register över både politiska åsikter, sexuella preferenser, psykisk och fysisk hälsa och mycket annat på hundratusen människor, stoppades.

Fokus vägrade publicera, troligen efter påtryckningar. Dagens Samhälle gör det nu i stället, delvis för att rentvå Sandstig från olika anklagelser.

Det är viktigt att granska granskarna. I synnerhet i detta fall.

Läs Ola Sandstigs reportage!

9 kommentarer:

Micke sa...

Man ...måste...veta att indignationen från högerkonservativa och liberaler i den hör frågan är nyvunnen. Så länge Flashback och Avpixlat var ensamma på banan oroade dom sig inte. Inte under någon av dom orkestrerade hatkampanjer med vidhängade kartläggning av och hot mot individer har denna fråga lyfts från ert håll.

Mona sa...

All heder åt Dagens samhälle som för övrigt är en intressant tidning.

Anonym sa...

Måste säga att jag trodde det skulle vara tydligare beskrivet med personernas mer personliga kriminella beteenden som kvinnomisshandel och annan kriminalitet.

Anonym sa...

Vad är egentligen oliberalt med doxing?

Libertarianska grupper praktiserar det ständigt. Ett färskt exempel:

http://christophercantwell.com/2015/03/18/the-libertarians-who-cried-wolf-a-true-fable/

http://damondox.com/

Ytterligare ett tecken på att Hans blivit konservativ etatist.

Amnexis sa...

Skapligt krystad kommentar från privatstasi-apologeten Micke.

Amnexis sa...

Skönt o se den förvirrade seccionisten ta de svensak nymarxisterna i försvar. Det visar på en ohelig allians mellan självmordsliberalerna och nystalinisterna som följer Antoni Negri.

Mycket intressant.

Har ju hävdat detta en längre tid, och nu avslöjar sig Mises-forumets konstgräs vart lojaliteten ligger.

Anonym sa...

Fokus säregna ställningstagande, mot istället för, blir inte direkt mindre grumligt nu i ljuset av artikeln. Vad är de för maffiaverksamhet?

Micke sa...

Uppenbarligen är det återigen ok om man är högerextremist att skriva inlägg utan annat innehåll än invektiv riktade mot specifika personer.

Anonym 2 sa...

Tycker Micke att avpixlat (som är en nättidning) och flashback (som är ett internetforum) är jämförbart med rikstäckande tidningar? Okej att de har läsare men de är mer i utkanten av samhället än vad t.ex expressen är.
Vem påstår att det är okej att högerextremister skriver invektiv?
Debatten är snarare att riksmedia använder sig utav extremt tveksamma researchgruppen för att hänga ut vanliga personer. Sist jag kollade hade då inte flashback löpsedlar nere på lokala ica.

Liberalt eller inte, om statsfinansierad media roar sig med att hänga ut privatpersoner är det knappast okej. Varför ska folk med tvång finansiera sådant?
Nu har ju dessutom ekot tagit in My Vingren som praktikant så det är rätt uppenbart var PS står i frågan.