onsdag 31 december 2014

Gott Nytt galet år!


2014 är snart till ända. Det har varit ett händelserikt år med vinter-OS och fotbolls-VM och ett supervalår med både EU-val och riksdagsval.

Vi har också upplevt dramatiska händelser i vårt närområde med ryska ubåtskränkningar, nya bevis för en otillräcklig försvarsmakt och den ryska annekteringen av Krim, som utlöste omfattande sanktioner från väst.

2014 var året då vi skulle lära oss att prata feministiskt genom att ersätta "han och hon" med "hen" och "man" med "en". Det var året då identitetspolitiken och våldsvänsterns "antirasism" fick sitt genombrott genom att representeras i Sveriges Radios mest älskade sommarprogram.

Det var också året då borgerligheten villkorslöst kapitulerade inför socialdemokratin och Piratpartiets Anna Troberg efter två katastrofval slutligen annonserade sin avgång (även om skälet enligt henne var "sexism" och homofobi"). Låt oss hoppas på en nystart för de sargade piraterna. Det är möjligt om de bara tar sig upp ur den överfulla PK-gropen och börjar utmana igen.

Yttrandefriheten, eller snarare dess gränser, har debatterats flitigt under året som gått. Under det kommande året kommer den sannolikt att fortsättningsvis behöva försvaras från alla som vill inskränka den.

2014 bjöd även på några positiva händelser, som när Sveriges längst inspärrade oskyldige man, Sture Bergwall, slutligen släpptes ut i frihet.

Avslutningsvis var detta också året då nyliberaler propagerade för välfärdsstaten - men bara för dem som inte är födda i Sverige.

Kort sagt: ett ganska galet år. 2015 har potential att bli ännu galnare. Häng med!

Gott Nytt År önskas alla läsare!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Gott galet nyår Hans, och ni andra "motpolare" där ute! Låt oss sänka Decemberkartellen, få ett borgerligt uppvaknande (där idéer diskuteras, och inte enbart de trötta flosklerna jobb, integration, tillväxt och innovation), samt mycket mer!

Fyra av raketerna, slå på stort, 2015!

/ Magne

Anonym sa...

Gott nytt år, Hans. Må SD gå över 20% i opinionsmätningarna under 2015

Anonym sa...

Gott nytt år! Ser fram emot skarpa analyser även 2015!

Amnexis sa...

Gott nytt år Hans!

Ser också fram mot de analyser som komma ske under 2015!

Hur länge lever DÖ t.ex?

Micke sa...


Ser också fram mot de analyser som komma ske under 2015!

Hur länge lever DÖ t.ex?
-------------------------
Det har du redan talat om för oss.
Ni kommer snabbt som fan att ta över moderaterna eftersom partiet kommer att implodera och sen upprättar ni det ariska riket med stöd från dom andra högerpartierna?

Har du glömt det?

Micke sa...

Gott nytt år, Hans. Må SD gå över 20% i opinionsmätningarna under 2015
------------------------
Inget att hylla honom med.Han är liberal.Inte nazist.