torsdag 18 december 2014

KD nyktrar till


Kristdemokraterna föreslårDN Debatt tre förbättringar för att underlätta integrationen av nyanlända flyktingar och minska kostnaderna för flyktingmottagandet. Enligt Göran Hägglund är detta bara början. Partiet har fler idéer som vi får förmoda kommer portioneras ut steg för steg under månaderna fram till extravalet.

KD vill se snabbare handläggning av asylansökningar från trygga länder, där avslagsgraden i dag är nästan fullständig, sänkt etableringsersättning för nyanlända flyktingar och tillfälliga upphållstillstånd under en treårsperiod i stället för PUT direkt.

Dock vill KD även ge flyktingar skattefrihet för 100 000 kr per år i fem år. Flyktingar som arbetar ska alltså kunna tjäna upp till en halv miljon skattefritt.

Vänsterpartiet kallar i ett pressmeddelande KD:s förslag för "ett skamligt julbudskap". I den vänsterpartistiska världen ställs som bekant inga krav på någon, allra minst på personer som invandrat från andra länder.

Regeringen är föga förvånande negativt inställd. Åsa Romson tycker att KD "sänder fel signaler" och betraktar flyktingar som kostnader. Löfven menar att KD spelar SD i händerna. Det resonemanget får vi höra varje gång någon försöker problematisera eller komma med förslag som inte handlar om att ta emot fler flyktingar.

På dagens presskonferens fick Hägglund frågan om förslagen är en anpassning till SD. Göran Hägglund sade sig vara trött på dylika frågor. Men om KD-ledaren är trött på att ständigt få frågor om hans parti anpassar sig efter Sverigedemokraterna, borde han vara lika trött på att ständigt behöva positionera sig till ett litet grönt extremistparti på vänsterkanten.

Alliansens kanske största misstag under den förra mandatperioden var migrationsöverenskommelsen med Miljöpartiet. Borgerligheten har låtit sig placeras i ett grönt skruvstäd som den har svårt att ta sig ur. Den går i otakt med sina egna väljare. Det är dags att sluta låta Miljöpartiet diktera villkoren för borgerlig politikutveckling i denna viktiga fråga.

Kristdemokraterna ingår i den stora migrationspolitiska överenskommelsen mellan MP och Alliansen, men det finns ingen anledning att låta MP diktera hur KD ska se på svensk asyl- och migrationspolitik. Jag gissar att trycket på Hägglund inom KD till slut blev för stort för att ignorera.

KD har vaknat till liv. Lite grand. Och lite sent. Förhoppningsvis innebär detta att även Folkpartiet och Moderaterna börjar bli lite mer konstruktiva i asyl- och integrationspolitiken. Centern har jag inte så mycket hopp om längre.

16 kommentarer:

Amnexis sa...

Det är ju naturligtvis bra att KD börjar problematisera kostnaderna för massinvandringen, men att installera ytterligare en invandrings-sugpump (förslaget om skattefrihet) är ju väldigt kontraproduktivt.

Det kommer innebära att ÄNNU FLER vill komma till Sverige där man kan få jobba fem år skattefritt + att det kommer innebära en accelererande lönedumpning. Hjärnsläpp deluxe. Men de vill kanske inte gå ut alltför hårt i början, Hägglund är nog inte van att attackeras på det sätt SD attackeras av journalister.

SD är fortfarande det givna valet. Hur ska KD få igenom sin migrations politik med Kinberg-Batra vid styråran? För det behövs SDs tyngd. Kd ligger f.n. under 4%... därav omvändningen under galgen. Jag litar inte en sekund på detta. Men det är ju positivt om kådisarna blir kvar i riksdagen trots allt.

Micke sa...

Synd. Att dom gör det nu och inte tidigare eller sedan betyder att det kommer att lukta " vill behålla den makt makt man tror sig äga för evigt genom att anamma nazivärden".

Fortsätter dom så här kommer dom att tappa alla sant kristna till moderaterna och folkpartiet.

Ådärkomdenja sa...

KD-Hägglund har fått Ok från övriga allianspartierna, riggat utspel
a) hans parti är mest illa utsatt ang 4%-spärren
b) kd har en mjukare framtoning inom alliansen, och därför skickar man fram dem, i syfte att göra ett försök att bromsa väljarflykten till (sd)

Det kanske minskar röstutflödet marginellt, men så länge strids(m)ärren Under-Bettan, (c)-Lööf och (fp)-Björklund inte officiellt går samma väg, så är det här utspelet av mycket ringa värde

Dom som redan valt (sd) är nationalister, urtrötta på 7k-falskpolitiken, raserandet av det svenska systemet och demografin, via massinvandringen. Dom påverkas inte alls.

Anonym sa...

Intressant. Micke kan du utveckla vad du menar med nazi-värden?

Anonym sa...

Att vilja begränsa Sveriges invandring till i nivå med övriga europeiska länders är typiskt nazistiskt enligt mickestollen.

Amnexis sa...

12:12:

Micke kommer länka till en artikel skriven av Martin Agaard på Aftonblajjet. Inget eget resonemang, så man får själv leta efter vad han kan ha syftat på...

Det är bara att acceptera att Micke kommer kalla alla judar som flytt till SD för nazister också, hans IQ räcker helt enkelt inte längre. Han producerar en länk till en artikel om nazis i Aftonbladet så är biffen kirrad och Judar är numer nazister enligt Micke...

Det går knappt att bemöta Mickes åsikter då de är så förvirrade och utgår från felaktiga slutsatser, i flera olika dimensioner av problemområdet (halmgubbar).

Micke sa...


Judar är numer nazister enligt Micke...
---------------------------
Nej dom kan inte vara svenskar enligt din vän NaziBjörn.

Micke sa...

Micke kommer länka till en artikel skriven av Martin Agaard på Aftonblajjet
---------------------------
Nej den har du länkat till redan för att bevisa att Aagård är förintelseförnekare därför att han ser judar som människor i allmänhet tillsammans med alla andra människor som ditt ursprungsparti i Tyskland slaktade industriellt under 30 och 40 talet.

Varför skulle jag länka till den?

Anonym sa...

Varför inte bara banna Micke som kommer in och förstör debatten i vareviga tråd? Det kan inte anses en gnutta konstruktivt att alltid skrika NAZIST som en sorts omvänt hailande.

Amnexis sa...

Agaard pratar om 6miljoner Micke, var det den totala dödssiffran i 2a WW? Var inte det den totala dödssiffran hos de som identifierade sig som judar?

Var väl bra många fler miljoner som dog totalt om man nu vill diskutera ur den utgångspunkten.

Jag ser ju att de riktiga antisemiterna inom vänstern ( de som gladeligen fyller bla Malmö med islamister så att judar inte längre törs stanna kvar) pratare om siffran 6 miljoner, men vill inte etikettera dem "judar". "Pga att det var ju så många andra som dog.."

- Ja men 6 miljoner, det var siffran på personer som identifierade sig som judar, så då måste man ju tala om de totala siffrorna om man inte ska framstå som en person som förnekar judar deras identitet och existens. Och kom ihåg hur Löfvens facebook-flöde såg ut efter före Gaza-striden. Nordfronts kommentarsfält - släng er i väggen liksom...

Anonym sa...

Korrekt Amnexis. Delar av Vänstern( stora delar) älskar att föra fram hur många Zigenare och homosexuella som Adolf tog livet av samtidigt som de lovprisar importen av muslimska antisemiter som antingen förnekar Förintelsen eller anser att den var rättmätig.
Det är så nära medlöperi med förintelseförnekare som man kan komma.
Att som micketrollet gapa nazist åt alla som inser sambandet mellan oreglerad invandring av muslimer och ökande antisemitism i Sverige placerar således honom som medlöpare till den utvecklingen och därmed som den som mest av alla debattörer här ( även om han inte förtjänar den beteckningen) kan kallas, just nazist.

Micke sa...

Du är redan så långt borta från ditt initala inlägg gällande Aagårds artikel (och har sedan dess bytt ståndpunkt två gånger) att det är meningslöst att svara.

Anonym sa...

Men svara, snälla micketroll. Men nazistanklagelser kommer som bumeranger tillbaks i nyllet på dig, antisemit.

Amnexis sa...

Micke är en hycklande judeförnekare och antisemit. Kul att han till sist avslöjade sig. Tappade både mask och byxor på samma gång! Där under gömde sig en klassisk judehatande kommunist.

Anonym sa...

Visst. Sådana som micketrollet visar med all önskvärd tydlighet att den nationella socialismen och den internationella är två skott på samma totalitära, antidemokratiska och rasistiska planta. Stalin tänkte strax innan sin död deportera Sovjetunionens judar till Sibirien. Adolf å sin sida kallade till krig mot den judiska boljevismen.
Inbördeskrig har alltid varit de blodigaste krigen.

Anonym sa...

En lien krönika som svar på budskapet.
https://honesty4u.wordpress.com/my-weekly-thoughts/29-radda-sverige-fran-vansinnet/