fredag 1 augusti 2014

Självförsvar?


11 kommentarer:

Anonym sa...

Palestinierna är muslimer och har hela Mellanöstern, och kan också klätta över till Nordafrika där de kan tillbringa sin tillvaro. Judarna däremot har ett land kring Mellanöstern, som de kan känna sig trygga. Är det värt att bryta upp staten Israel, därtill låta judarna bosätta sig kring Mellanöstern, som kommer ge etniska rensningar och kanske ett nytt förintelsen från muslimernas sida? Eller vad är problemet med att det existerar en judisk stat i Mellanöstern? Resten är ju muslimska kalifat som inte kan samsas om någonting (finns undantag t.ex. Saudiarabien, Kuwait).

/ Magne

Anonym sa...

Jepp. Självförsvar mot flera terrororganisationer som är ute efter att inte bara förinta Israel utan också döda alla judar.
De s.k. palestinierna är ett hittepåfolk som inte fanns innan araberna fick fetstryk av Israel i 6-dagarskriget 1967.
Fram till dess delade ockupationsmakten Jordanien ut jordanska pass i parti och minut på Västbanken i akt och mening att annektera området.

Micke sa...

Magne är nazist och har ingenting eftersom Hitler besgrades av världens samlade demokratier.

Han kan inte bosätta sig någonstans.

Fnordspotter sa...

Vill påminna om ett gammalt inlägg som sätter det här i perspektiv.

Micke sa...

Grunden är att Europa ger bort arabisk mark som man ockuperar och vill slippa för att mildra konsekvenserna av brott begågna mot judar av primärt av nazister och fascister.

Var Fnordspotter fått sina siffror från är frågan?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Nakba


Anonym sa...

Fascister och nazister?Babylonier Perser Romare Islam har i tur och ordning förslavat fördrivit judar,så ser jag det.Jag skulle vilja se en karta över området när Osmanska imperiet hade kontroll över det som kallas Palestina,fanns det då palestinier?Eller när Egypten efter osmanernas fall ockuperade Gaza,var fanns Hamas och dess fanatiker?eller var det så att muslimer härskade över muslimer,det var ok men att Judar finns inom det som tidigare var muslimsk det är nog enligt koranen mega haram!

Anonym sa...

Hans,

Denna karta är fel på så många sätt att det är svårt att veta var man skall börja. Men jag gör ett försök:

1: Om du drar ett streck från hörnet som bildas av medelhavet och Sinai fram till döda havet så bildas en triangel med spetsen riktad mot söder. Detta är Negev-öknen: bortsett från oaser, kibutzer och några små orter var detta ödemark (d v s på det stora hela politiskt kontrollerat) och utgjorde nästan hälften av dåvarande protektoratet Palestina (nuvarande Israel,västbanken och Gaza) efter det att staten Jordanien bildats ur det ursprungliga protektoratet.

Området kontrollerades under 400 år av Ottomanska riket, under 30 år av Storbritannien och efter 1949 av Israel. Hur blir detta Palestinskt land?

2: Utbuktningen i kartans övre högra hörn är inte land över huvud taget, det är Genesarets sjö.

3:1949-1967 visas Gaza och västbanken som palestinskt territorium. Gaza var i verkligheten då under egyptisk kontroll (militär sådan), och västbanken styrdes av Jordanien.

Inget av dessa länder tänkte sig att skapa ett Palestina på denna"palestinska mark" Inte ens PLO ansåg att detta borde göras.

4: Vad visar kartan? Ska den visa privat egendom eller kanske politisk kontroll? Den gör uppenbarligen varken eller.

M v h

Magnus Edman

Pyrrhus sa...

Ett annat perspektiv: https://www.youtube.com/watch?v=HHC8KC5cLs8

Hemulen sa...

Micke: Glöm inte bort att flyktingströmmarna gick åt båda hållen. En stor del av Israels judiska befolkning fördrevs från olika arabländer i slutet på 40-talet.

Fnordspotter: Word

Micke sa...

Micke: Glöm inte bort att flyktingströmmarna gick åt båda hållen. En stor del av Israels judiska befolkning fördrevs från olika arabländer i slutet på 40-talet.
------------------------

Ja det stämmer men avgörande för att staten israel bildades var den antisemitism som odlats i Europa och Ryssland.Utan det had man varit tvugna att köpa landet millimeter för millimeter.
Israel som judiskt stat existerar som en konsekevens av att SD´s historiska föregångare tog sin idevärld på mycket stort allvar.

Anonym sa...

Bedrövligt att IDF drar sig tillbaks från Gaza innan man asfalterat området som en parkeringsplats.